Widok

Slabe cisnienie wody

Czy tez zauwazyliscie u siebie slabe cisnienie wody, zwlaszcza popoludniu i wieczorek. Jezeli tak to w jakim rejonie Banina?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciśnienie jest tak niskie, że drugi dzień nie ma w ogóle wody. Czy cos da się z tym zrobić?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzień Dobry,

Ciśnienie jest niskie a czemu - nie wiecie???
Zobaczcie co się buduje to tu to tam. Domów przybywa no i rodzin. Każda rodzina ma jakieś zapotrzebowanie na wodę + podlewacze ogródków a gmina powinna zainwestować w pompy. Ponoć ostatnio dołożyli jakieś 2 w celu podwyższenia ciśnienia, ale chyba zapotrzebowanie jest zbyt duże.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Domów przybywa, ale jakieś standardy powinny być zachowane. Ktoś podlewa sobie ogródek no i ma do tego prawo, a ja nawet rąk nie mogę rano umyć... Tylko jedna skarga nic nie wniesie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Problem zasilania w wodę Banina to drugi istotny powód (po braku dróg) aby się do Banina nie przeprowadzać.
Pomimo wielu inwestycji w ujęcia wody w ciągu ostatnich lat sytuacja jest w zasadzie z roku na rok gorsza.
W budżecie gminy Żukowo na 2016 nie ma środków na rozbudowę ujęć wody dla Banina, ale to nie znaczy, że gmina nie jest świadoma skali problemu, jednak jej na wszystko nie stać na raz.

Minusujcie, ale jak już tu mieszkacie, to jest tylko jeden na to sposób: płacenie podatku PIT w Baninie.
Około 30% dochodów gminy pochodzi z PDOF (Podatek Dochodowy od Osób fizycznych). Gmina przeznacza na inwestycje dużo mniej niż 30% swojego dochodu. W Baninie melduje się tylko mała część napływających mieszkańców.
Każda dodatkowa osoba płacąca podatki w Baninie to dodatkowych kilka płyt Yomb, 2 metry asfaltu lub 1/10 pompy do ujęcia wody.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na ilość meldunkow nie mam żadnego wpływu, a brak wody jest strasznie uciążliwy
Na jakim osiedlu mieszkasz? Ja chwilkę przed 9 podlewałem trawę i ciśnienie było OK, wczoraj po 19 podlewałem trawę ciśnienie OK, może troszkę słabsze niż jak się myłem o 23 ale OK, sąsiedzi też trawniki podlewali z tego co widziałem bez problemów.

Osiedle familijne zapomniałem dodać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kto jest zameldowany widać po tym czy ma przed domem śmietnik czy nie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Nie rozumiem ? Jakie tu jest powiazanie ?
Jak jeszcze nie byłem zameldowany to nie miałem problemu ze zgłoszeniem się do firmy utylizującej śmieci ?
Coś się zmieniło i bez meldunku się teraz nie da ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ulica Lipowa
Ja nie jestem zameldowana w Baninie, ale mam śmietniki przed posesją i odprowadzam podatek w miejscu zamieszkania.

Żeby zarejestrować śmieci, nikt nie potrzebuje meldunku, a podanek odprowadza się wg miejsca zamieszkania (a nie zameldowania) wskazanym w PIT.
Zależy jak na to spojrzeć. Bezpośrednio i od razu to może nie (czasem trzeba poczekać kilkanaście lat...), jednak jak słusznie zauważył ktoś poniżej, liczy się miejsce odprowadzania podatku i jego wysokość.
Zatem, jeżeli Pani już jest zameldowania (lub już odprowadza Pani podatek do gminy Żukowo) i nie planuje większej rodziny zawsze może Pani zarobić więcej na umowę podlegającą opodatkowaniu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A dlaczego się nie przemeldowujecie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
będąc zameldowanym musisz mieć śmietnik a nie będąc nie musisz i wiele osób z tego co widzę nie ma a mieszka.
Pewnie każdy ma jakieś powody, to chyba nie ma znaczenia... Ważne, aby odprowadzać podatek tam, gdzie faktycznie zamieszkujesz.
Na Borowieckiej wczoraj wieczorem i dzisiaj rano nie było wody.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Strumykowej - masakra kolejny wieczór i problem z bieżacą wodą a raczej jej brakiem
wczoraj była awaria - przerwanie zasilania stacji hydroforowej - do dziś rana trwało ponowne napełnianie sieci.
To może mieć znaczenie, bo mało kto wie o tym, że podatek można płacić w innej gminie niż ma się meldunek...
Gdyby więcej się meldowało - budżet gminy by zyskał.

Z ciekawości pytam - dlaczego się nie meldujecie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na al. Rzeczpospolitej tez
Podatek możesz płacić w gminie tej której wskażesz w oświadczeniu jako miejsce zamieszkania.tak wiec podatek do meldunku to nie ma znaczenia. Znaczenie ma gdzie wskażesz gdzie mieszkasz
do góry