Widok

Słabe, łamliwe i wypadające włosy

Mam 31 lat i nigdy nie miałam bujnej czupryny. Moje włosy oceniłabym jako średnie. Od jakiegoś czasu stały się łamliwe, zauważyłam też zwiększone wypadanie... Robią się prześwity. Jestem tym przerażona :(
Umówiłam się na wizytę do rodzinnego w piątek. Jakie ewentualnie badania polecacie, jakie kroki powinnam przedsięwziąć??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale robią Ci się prześwity na głowie, w sensie białe plamy czy włosy równo wypadają na całej głowie? No najlepszym rozwiązaniem będzie wybranie się do lekarza. Do rodzinnego, ewentualnie jeszcze lepiej byloby zapisać się do trychologa. Bo przyczyn wypadania włosów jest bardzo dużo i nikt na forum tutaj nie bedzie Cie diagnozował. Może być to stres, nieodpowiednia dieta, brak minerałów i witamin. Robiłas sobie jakieś badania sama?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie robiłam wlaśnie nic. Czytałam,że powinnam zrobić jakieś hormony ale wolałabym się lekarza zapytac. Trycholog to lekarz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Możesz sobie sama przed wizytą przebadać hormony tarczycy. Jak się to u Ciebie przedstwia. Przede wszystkim ogólnie badania krwi, no i tarczycę jeśli nigdy nie badałaś. Najlepiej komplet tsh, ts3 i ts4. Obecnie probelmy z tarczycą miewają nawet młode dziewczyny. Trychologiem omzę byc zarówno kosmetyczka jak i lekarz chociaż powiem Ci,ze lepiej jest dać trochę więccej i zapisac sie na wizyte do tego drugiego bo bedziesz miała przynajmniej pewność,ze zapisaze Ci odpowiednie badania oraz leczenie. Kosmetyczka po kursie nie ma takiej duzej wiedzy.
W sumie masz ację. Jeszcze jutro wybiorę się do rodzinnej niech doradzi mi badania. MOże da mi skierowanie do deermatologa? Ten trycholog przyjmuje na fundusz?
Dbanie o kondycję jest wyjątkowo ważne. Regularne ćwiczenia i dobre nawyki żywieniowe to gwarancja zdrowia i dobrego samopoczucia. Ważne jest maksymalne wykorzystanie tkwiącego w organizmie potencjału, ograniczając równocześnie wpływ negatywnych czynników na zdrowie i kondycję. Wiedza na temat genetycznych predyspozycji w zakresie elementów ważnych dla zachowania dobrej formy pozwoli Ci dostosować dietę i plan treningowy tak, aby osiągnąć pełnię swoich możliwości. Informacje zapisane w genach dotyczą uwarunkowań w zakresie aktywności fizycznej, uzdolnień sportowych, właściwego odżywiania, przemiany ważnych witamin, metabolizmu kofeiny oraz kondycji skóry, włosów i kości. Poznanie swoich mocnych i słabych stron umożliwi Ci podjęcie świadomych działań, dzięki którym osiągniesz optymalne efekty. Badanie to dostarczy Ci również informacji czy m.in. posiadasz tzw. gen sprintera czy gen maratończyka i jak wykorzystać związany z nim potencjał, jak powinieneś ćwiczyć, aby osiągnąć i utrzymać wysportowaną sylwetkę, w jakich dyscyplinach sportowych masz największe szanse odnieść sukces, jaki rodzaj diety jest dla Ciebie najbardziej odpowiedni, jak szybko Twój organizm pozbywa się związków toksycznych i rakotwórczych. Dzięki badaniom FitOn i FitOna uzyskasz ponadto wiedzę na temat predyspozycji do uprawiania określonych dyscyplin sportowych, specyficznych dla Ciebie prawidłowości w zakresie przemiany ważnych dla organizmu witamin oraz metabolizmu kofeiny, wskazówki dotyczące żywienia, zachowania dobrej kondycji skóry i kości. Świadomość swoich mocnych i słabych stron umożliwi Ci podjęcie działań, dzięki którym osiągniesz i zachowasz dobrą kondycję, szczupłą sylwetkę oraz zdrowy wygląd skóry. Ekspert VITAGENUM.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na fundusz nie. Prywatnie na przykład na Sklodowskiej jest cała klinika trychologiczna. Na fundusz przyjmują dermatolodzy i nie wiem czy Ci taka wizyta cos pomoże ponieważ taki lekarz nie ma realnych możliwości leczenia wypadania włosów ( możesz się jednak zapisać i zobacyć co Ci powie ale ze skierowaniem z tego co wiem to czeka się kilka miesięcy jeśli nie dłuzej).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dadz mi jakiś kontakt? Jak nie uda mi się w miarę szybko dostać do lekarza na fndusz to może faktycznie zapiszę się prywatnie
trzymaj tutaj: drtrycholog.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
reklama, reklama... pranie mózgu już od rana.

KLINIKA PANA MICHAJLOWSKIEGO WYKUPILA LUDZI OD ZAMIESZCZANIA WPISOW PROMUJACYCH CLINICE DERAMTOLOGICA PRZY UL. SKLODOWSKIEJ. Czy gdyby byl tak dobry jak o sobie sam pisze musialby uciekac sie do reklamy na forum?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
U mnie dobre efekty przyniosła mezoterapia. Efekty - uważam, że fajne.. Wiadomo, trzeba też dbać o włosy.
Włosy są widocznie wzmocnione, i nie wypadają tak jak wcześniej!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Masz zakwaszony organizm i dla tego twoje włosy i paznokcie są słabe. Organizm sam siebie ,,okrada" skąd się da, po to żeby utrzymać odpowiednie pH. Polecam profesjonalny program odkwaszający. 607-798-000
A gdzie robiłaś?
clinica dermatologica
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie wiem czy reklamy czy nie, nie szukaj pomocy na forum! Trycholog dopiero gdy potwierdzisz, że zdrowotnie wszystko okej! Najlepiej byś trafiła do dermatologa, by obejrzał skóre oraz endokrynologa- by dał skierowanie na szczegółowe badanie hormonów. U mnie to było problemem i już 2 tygodnie brania leków załatwiły problem. Powodzenia:)
Kochana a czy coś takiego pomoże w przypadku łysienia androgenowego? Mój mąż na to cierpi oraz jest coraz gorzej. NIe żeby mi to jakoś przeszkadzało poniewaz mi tam jego czuprynka odpowiada . jednak widzżę jaki jest to dla niego kompleks oraz jakiego ma na tym punkcie bzika. Normalnie nie mówi o niczym innym jak tylko o tym ,ze włosy mu wypadają i że jest nieatrakcyjny. Był już u kilku dermatologów.Miał jakieś tam wcierki i szampony ale to nic nie dziala.
Ojejku a lysienie androgenowe to jakie niby? Nie wiem w sumie. Musiałabyś sie zapisać oraz się dopytać czy pomoże czy nie. Nie jestem lekarzem tak wiec nie mogę Ci wiele doradzić w tym temacie :P Mi pomogło i tyle. Ale czy jemu pomoze to nie wiem. Co do szamponow i wcierek to ściema. Nie mają działanai i jest to jedynie nabijanie kasy firmom kosmetycznym. Przetestowałam na sobie i aż sobie pluję w brodę jaka to ja głupia błam jak wydawałam kasę na jakieś vichy i takie tam.
Jest to łysienie genetyczne. Jego ojciec jest całkiem łysy i teraz jego to dopada. Po prostu już mam dość jego jęczenia nad uchem jaki jest łysy ;/
przed genami nie uciekniesz, mój brat niestety też bujnej czupryny nie ma, kiedyś się uparł na dłuższe włosy i wyglądało to strasznie, bo wisiała mu taka smętna mysia kitka, probował wcierek, ampułek i nic, był okres że na maksa mu wypadały, kiedyś mu doradziłam branie oeparolu piękne włosy, bo sama po ciązy brałam kilka tygodni bo też mi włosy leciały i wiem że też był zadowolony z efektów, grunt to być cierpliwym i regularnym, czytałam że wiesiołem pobudza porost włosów, coś w tym jest rzeczywiście
No to zapisz go na wizytę.Niech lekarz obejrzy sobie jego włosy i powie czy coś jest możliwe. Aż sobie o tym poczytałam i znalazłam coś takiego: drtrycholog.pl/lysienie-androgenowe. Widzę,że leczą tam również i takie łysienie.

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (11 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?

lek. stom. Cezary Kłosiński - Borkowo łostowickie DENTAL PLANET (7 odpowiedzi)

Prosze o opinie, chodzi o lek. stom. Cezarego Kłosińskiego. Przyjmuje w Dental Planet Borkowo....

do góry