Widok

Słabe, łamliwe i wypadające włosy

Mam 31 lat i nigdy nie miałam bujnej czupryny. Moje włosy oceniłabym jako średnie. Od jakiegoś czasu stały się łamliwe, zauważyłam też zwiększone wypadanie... Robią się prześwity. Jestem tym przerażona :(
Umówiłam się na wizytę do rodzinnego w piątek. Jakie ewentualnie badania polecacie, jakie kroki powinnam przedsięwziąć??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od kiedy zaczęłam stosować suplementy Vitapil Clinic 5a, widzę dużą poprawę: włosy wypadają mniej, a przy linii czoła pojawiło się dużo nowych włosków. Pomyślałam, że to idealny pomysł na prezent dla bliskiej osoby :) Taki gest pokazuje troskę i dbałość o zdrowie. Myślę, że każda kobieta byłaby zadowolona z takiego upominku

Słabe, łamliwe i wypadające włosy mogą być spowodowane kilkoma czynnikami. Do głównych przyczyn zalicza się brak ważnych składników odżywczych, takich jak witaminy i minerały (np. żelaza, biotyny, witamin z grupy B), a także niedobory dietetyczne lub dietetyczne. Przewlekły stres, zmiany hormonalne (takie jak w czasie ciąży lub menopauzy) i niektóre choroby tarczycy mogą również przyczyniać się do problemów z włosami.

Ponadto niewłaściwa pielęgnacja włosów, w tym częste stosowanie agresywnych szamponów, obróbka cieplna (suszarki do włosów, lokówki) czy nadmierne stosowanie środków chemicznych (malowanie, trwała ondulacja), może prowadzić do uszkodzeń i łamliwości włosów. Aby poprawić kondycję włosów, należy zadbać o zdrową dietę, opanować poziom stresu, wybierać łagodne produkty pielęgnacyjne i w razie potrzeby zgłosić się do dermatologa lub trychologa w celu dodatkowej diagnostyki i leczenia.

Mi na wzmożone wypadanie włosów pomógł Vitapil Clinic 5a. Ja już byłam na etapie że straciłam wszelkie nadzieje i nie oczekiwałam rezultatów. A tu proszę - znajoma mi poleciła bo jej to pomogło. I u mnie też po jakiś 1,5 miesiąca zobaczyłam że włosy o wiele mniej wypadają, są mocniejsze i zdrowsze :)
Nigdy nie byłam tak zadowolona z efektów zabiegów kosmetycznych. W BeautyCare Tychy dbają o każdy detal i naprawdę przykładają się do swojej pracy. Polecam każdemu, kto chce zadbać o swoje piękno. https://beautycaretychy.pl/
Każda kobieta marzy o gęstych i zdrowych włosach. Czasami jednak różne czynniki, takie jak stres czy hormony, mogą zakłócić ich wzrost. Nourkrin Woman to suplement diety stworzony specjalnie dla kobiet, który pomaga w walce z wypadaniem włosów. Zawiera unikalny kompleks Marilex, bogaty w proteoglikany, które wspierają zdrowy cykl wzrostu włosów. Stosowanie Nourkrin Woman może przyczynić się do wzmocnienia włosów i poprawy ich gęstości, co potwierdziły badania kliniczne. Jeśli pragniesz zadbać o swoje włosy, Nourkrin Woman to doskonały wybór.

Wypadanie włosów może być spowodowane wieloma czynnikami, od stresu po braki w diecie. Na blogu https://magiacodziennosci.com/ znajdziesz ciekawe informacje o ziołach i naturalnych metodach pielęgnacji, które mogą pomóc wzmocnić włosy. Może to być cenne źródło wiedzy dla Ciebie. Pamiętaj, że warto też skonsultować się z trychologiem. Twój blog to świetna platforma do dzielenia się takimi doświadczeniami!

Jeszcze nie robie ale postanowiłam ze zetnę włosy i będę codziennie na noc je nawijać na ten pasek od szlafroka czy na co to te babki na tiktoku falują. Też mam kręcone ale idealnie kręcone są tylko jak wyschną naturalnie a ja nie dość że myje wieczorem to jeszcze max 2 razy w tyg. Teraz jestem fanką ciasnego koka nad karkiem z przedziałkiem na środku.
Od siebie polecam jeszcze zajrzeć sobie na stronę https://klubkosmetyczny.pl/jak-dbac-o-wlosy/ Jest tutaj artykuł o kompleksowej pielęgnacji włosów.

Zbadaj sb krew pod kątem niedoborów najlepiej...

Polecam myć się w zmiękczonej wodzie i stosować dobrej jakości szampon z odżywką. Jeśli masz twardą wodę w kranie to na stronie zmiekczaczewody.com.pl możesz zamówić świetnej jakości i bardzo wydajne urządzenia zmiękczające wodę kranową. Polecam!

Miałam podobnie. Zmieniłam praktycznie cały styl zycia. Dieta to podstawa - warzywa, soki, ryyby, kasze. Odstawiłam cukier. Dużo wody. Suplementy, cynk, magnez, żelazo, olejek z wiesiołka. Z produktów to wcierki, dużo rożnych, ale najlepiej sprawdziły mi się ampułki Koxidil od Kosswell. Wcierałam regularnie co drugi dzień, delikatny masaż skóry głowy. Byłam zaskoczona efektem, trwało to stopniowo. na ten moment włosy mi praktycznie nie wypadają, mam całe mnóstwo nowych, rosną mocniejsze i wreszcie przestały się łamać :D Także polecam zabrać się za to kompleksowo ;)
Powodzenia
spróbuj naturalnych kosmetyków. W wielu przypadkach rewelacyjnie sie sprawdziły i poprawiły wygląd włosów i nie tylko. Zobacz na apis-sklep.pl tam mają ogromny wybór dobrej jakości naturalnych kosmetyków w przystępnych cenach. Z pewnością zjadziesz coś co Ci pomoże.
Dla kobiet długie i mocne wlosy są często bardzo ważne. Więc nie dziwie się że ci przykro. Spróbuj sobie kupić taki szampon Complidermol 5α on zapobiega wypadaniu włosów. Nawet specjaliści go polecają. On ma takie specjalne ekstrakty roślinne ktore hamują przekształcanie testosteronu w DHT dzięki czemu chronią mieszki włosowe przed regresją
Badania to kluczowa kwestia i jak pójdziesz z tym do dermatologa czy trychologa to pierwsze co zleci właśnie podstawową morfologię i hormony. Także warto najpierw o tym pomyśleć, a następnie udać się do specjalisty w tym temacie. Ja z polecenia poszłam na badanie trychologiczne do salonu w Gdyni Laser Delux przy ul. Abrahama 74. Tam wykonane badanie kamerką jak i bardzo szczegółowy wywiad. Dowiedziałam się sporo a co więcej otrzymałam propoycje zabiegów jak i codziennej pielęgnacji. Ja widzę różnice, choć również od zawsze mam mało włosów. Jednak teraz są wzmocnione i nie wypadają. Teraz czekam jak te małe włoski będą rosły ;)

Warto sobie zrobić badania krwi bo może brakować żelaza, witaminy D. Trzeba suplementować te składniki. Dodatkowo trzeba dbać o dietę, o dobry sen i stosować wcierki. U mnie sprawdziła się wcierka z kaminomoto zauważyłam, że po niej włosy stały się lepsze i mniej wypadają.
No moge ci polecic ten zestawik https://eksperciwlosow.pl/products/haircell-therapy sama mam, uzywam i bardzo sobie chwale :)
a polecisz cos konkretnego? to bym sobie wypróbowala?

pozwole sie podpiąć do rozmowy.. oczywiście ze dieta ma znaczenie, podobnie jak sen. wlosy robia sie z krwi a na krew oddzialuje wszystko co w zyciu robimy, ziola czesto są niedoceniane przez ludzi a szkoda. Sama stosuje ten suplement https://eksperciwlosow.pl/products/silver-formula-herbs i od nich mam też szampon z tonikiem haircell therapy
Przede wszystkim swiadoma pielegnacja, calosciowa. Warto zadbac o skórę głowy i stosowac naprawde dobre jakosciowo kosmetyki

nieodpowiednie dbanie o siebie tzn ze dieta tez ma znaczenie? ja jakos nie wierze w ziola.. wydaje mi sie ze to takie naciagane by kase wydac

bo się popularne zrobiły ostatnio

Inne tematy z forum Zdrowie

lek. stom. Cezary Kłosiński - Borkowo łostowickie DENTAL PLANET (7 odpowiedzi)

Prosze o opinie, chodzi o lek. stom. Cezarego Kłosińskiego. Przyjmuje w Dental Planet Borkowo....

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (11 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?

do góry