Widok

Słabe, łamliwe i wypadające włosy

Mam 31 lat i nigdy nie miałam bujnej czupryny. Moje włosy oceniłabym jako średnie. Od jakiegoś czasu stały się łamliwe, zauważyłam też zwiększone wypadanie... Robią się prześwity. Jestem tym przerażona :(
Umówiłam się na wizytę do rodzinnego w piątek. Jakie ewentualnie badania polecacie, jakie kroki powinnam przedsięwziąć??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuję sobie sprawdzić te kosmetyki https://kv1.pl/pl/c/Przeciw-wypadaniu-i-na-porost-wlosow/77. Kupiłam je mojemu mężowi na gwiazdkę, bo też miał ten problem i mówi, że widzi Już pierwsze efekty. Co prawda nie są jeszcze jakieś bardzo duże, bo na to trzeba poczekać, ale coś się już zaczyna powoli dziać, wszystko jest na dobrej drodze.

Problemy z włosami są zależne od szamponu?

modraszka
2016-12-07 09:07:09
Mam 31 lat i nigdy nie miałam bujnej czupryny. Moje włosy oceniłabym jako średnie. Od jakiegoś czasu stały się łamliwe, zauważyłam też zwiększone wypadanie... Robią się prześwity. Jestem tym przerażona :(
Umówiłam się na wizytę do rodzinnego w piątek. Jakie ewentualnie badania polecacie, jakie kroki powinnam przedsięwziąć??
Ze swojej strony proponowałabym;

zakup szczotki z dzika bo jest delikatniejsza
organiczenie prostownicy i suszarki
picie dużej ilosci wody
zbilansowana dieta, która dostarcza wszystkich skłądników odżywczych
badanie hormonów ( w niektórych przypadkach jest to wypadanie włosów androgenowe, tutaj trzeba wprowadzić leczenie hormonalne)

Dobry wpływ na stan włosów ma również krokosz barwierski. Ma on równiez wiele innych plusów. Stosuje się go w:
- w kwiatach znajduje się duża ilość witaminy E, F, kwasu linolenowego, linolowego oraz fitosteroli, dzięki czemu napar z nich obniża poziom cukru we krwi oraz zmniejsza poziom złego cholesterolu;

- wpływa pozytywnie na układ pokarmowy;

- łagodzi stany napięcia nerwowego;

- poprawia krążenie krwi i wzmacnia naczynia krwionośne, zapobiega nadciśnieniu;

- pomaga regulować skąpe, nieregularne i bolesne miesiączki.

Zioła te można kupić na przykład tutaj.
Sprobuj maski henna wax pilomax oraz pozostałych ich zestawów.

Mąż ma biotebal men do włosów. Takie specjalne serum wzmacniające włosy, dzięki któremu mężczyźni mogą zadbać o siebie. To naprawdę ułatwia wszystkim życie.

Cześć!

Możesz coś więcej powiedzieć o kozieradce? Znalazłam, że można ja stosować w różnych formach (wcierka, płukanka lub w formie koktajlów): https://www.zadbanewlosy.pl/kozieradka-na-wlosy-wlasciwosci-efekty-i-opinie/.

Czy możesz powiedzieć mi - czy te metody różnią się skutecznością i która Tobie pomogła? Chciałabym właśnie poprawić wygląd i kondycję swoich włosów jakąś naturalną metodą (ograniczony budżet). Myślisz, że kozieradka będzie ok do włosów kręconych (typ 3b).

Z góry dziękuję za podpowiedź!
Pozdrawiam

ja miałam także spory problem z włosami i jednak poratował mnie naturalny olejek Essenz do włosów! widzę znaczną poprawę, bardzo mi to pomogło bo wlosy to miałam w tragicznym stanie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Powinnaś zbadać hormony przede wszystkim i pomyśl może o jakieś suplementacji. Oczywiście witaminy w postaci warzyw i owoców są najważniejsze :)

Spróbuj oprócz tabletek szamponu i balsamów z naftą kosmetyczną, mnie bardzo pomogła. Ja kupiłam Seboradin z naftą kosmetyczną , można tez samą naftę stosować ale to trochę czasochłonne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też mam problem z wypadającymi włosami od jakiegoś czasu. Myślałam, ze samo przejdzie, ale chyba powinnam zacząć łykać jakieś dobre tabletki. Pewnie wybiorę coś na bazie skrzypu.

Łyse w modzie- zetnij si

na lysa palek

Stary i dobrze znany wszystkim biotebal załatwi sprawę. Moim zdaniem nie ma co szaleć i wydawać majątku na zabiego kosmetyczne. Włosy powinno się wzmacniać od środka.

Zamiast kombinować kup olejek z wiesiołka np. Gal i łykaj codziennie kapsułki, a włosy przestaną ci wypadać po miesiącu.

A co myślicie o odżywce Yuda Hair Growth Spray? Skład jest ciekawy, a dla mnie składniki to podstawa. Słyszał ktoś o niej lub miał okazję używać ?

Mnie też bardzo leciały włosy i myślę, że to w dużej mierze "zasługa" tej fatalnej wody w naszych kranach, bo jak ze zdrowie-dom mi przyszedł zamówiony w końcu jonizator do wody i zaczęłam włosy płukać po myciu wodą alkaliczną to zupełnie mi się ich stan zmienił, co prawda na efekty trzeba było poczekać koło 3 miesięcy ale już w sumie po pierwszym tygodniu miałam takie poczucie, że dużo łatwiej je rozczesać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

idź do lekarza i zrób badania, skoro włosy ci wypadają to może masz niedobór czegoś

Własnie z tą babuszką agafii to różnie może być. Z jednej strony maja wiele dobrych kosmetyków. Z drugije strony w polskich sklepach również mozna znaleźć kosmetyki tego typu.Trzeba równiez wiedzieć,że pomogą o ile wypadanie włosów wynika z niodpowiedniej pielegnacji. Jesli jednak jest to wypadanie włosów androgenowe to takie kosmetyki nie pomogą nam absolutnie.
Po pierwsze trzeba wybrać się do dermatologa.
Po drugie trzymać dietę: http://leczeniepro.pl/androgenowe-wypadanie-wlosow-dieta/

Po trzecie stosować odpowiednie leki, które są w stanie wzmocnić nasze cebulki włosowe.

ja w ostatnim czasie przerzuciłam się na odżywki ziołowe babuszki agafii i zdecydowanie mniej włosów mi wypada.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dokładnie, większość problemów z włosami bierze przyczynę ze zmian hormonalnych, zachodzących w organizmie kobiety. Dlatego najlepiej rozpocząć od zrobienia badania krwi. Ze swojej strony, mogę polecić kuracje wzmacniającą Biotebalem. Mi bardzo pomogła przy problemie z wypadającymi włosami. Odpowiednio je wzmocniła i odżywiła. Jeśli jednak, macie poważny problem najlepszym rozwiązaniem jest zawsze lekarz i konsultacja specjalistyczna.

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (11 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?

lek. stom. Cezary Kłosiński - Borkowo łostowickie DENTAL PLANET (7 odpowiedzi)

Prosze o opinie, chodzi o lek. stom. Cezarego Kłosińskiego. Przyjmuje w Dental Planet Borkowo....

do góry