Widok

Sławomir O. - opinia

Dom Seniora Kalina Temat dostępny też na forum:
Moi Rodzice byli w Domu Seniora "Kalina" niespełna rok. Mieli samodzielny pokój, w którym zawsze było czysto i przyjemnie. Bardzo jestem wdzięczny Paniom Opiekunkom za troskliwą i serdeczną opiekę. Mogliśmy bez ograniczeń odwiedzać Rodziców. Jeśli coś złego działo się z Ich zdrowiem, zawsze byliśmy o tym natychmiast powiadamiani. Polecam ośrodek jako miejsce , gdzie podopieczni są otoczeni troską i życzliwością.
Moja ocena
opieka: 6

oferta: 5

jakość usług: 5

przystępność cen: 5

ocena ogólna: 6

5.4

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
W tym domu przebywała moja mamusia. Nie podzielam Pana zdania odnośnie odwiedzin. Godziny były takie, kiedy ludzie są w pracy, codzienne odwiedzanie nie było miłe widziane.
Pomimo wysokiej ceny trzeba było przynosić pieluchy, wodę, jogurty itd.
Ludzie tam przebywający bardzo dużo spali, co może świadczyć o podawaniu w nadmiarze leków nasennych.
Z błahych powodów odsyła się pensjonariuszy do szpitala, a rodziną na własną rękę musi robić poszukiwania ,bo dom seniora nie wie, do jakiego szpitala wywieziono ich pensjonariusza.Mamusia była osobą wierzącą, zapewniano, że w DS jest obsługa duszpasterską , są mszę św. Jednak żadnego kapłana nigdy tam nie widziałam.
W miesiącu, w którym moja Mamusia zmarła, przebywała w Kalinie tylko 5 dni, jadła tylko to,co przyniosła rodziną. DS jednak skasował za miesięczny pobyt.( tak mają w regulaminie).
W czasie pobytu Mamusia była 2 razy w szpitalu. Ponoć czekało na Nią łóżko, jednak po powrocie, została przeniesiona na inne łóżko.Z drugiego pobytu w szpitalu już nie wróciła- zmarła. Tym jednak nie zainteresował się DS Kalina. O śmierci poinformowała Ich rodziną.
Co do czystości w pokoju, potwierdzam, było czysto.
Mimo wszystko, nie polecam Kaliny dla osób starszych, niechodzących, a już dla takich z demencją po stokroć nie polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry