Widok

Słomki konstrukcyjne Bamp - posiada ktoś?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ostatnio natknęłam się na słomki konstrukcyjne Bamp, na zdjęciach w internecie wyglądają fajnie, ale czy takie są w rzeczywistości?

Zastanawiam się nad kupieniem dla 4 latka pod choinkę i dlatego bym chciała się czegoś o nich dowiedzieć.

Czy są wytrzymałe? Czy się nie rozpadają, nie lecą na boki jeśli zbuduje się coś wysokiego?
Jeśli zbuduje się np. domek i położy na to jakiś lekki koc nie rozleci się?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szukam jakiś opinii w internecie, ale nie mogę nic znaleźć.

Dlatego jeśli ktoś posiada te słomki to proszę bardzo coś o nich powiedzieć :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
też zamierzam kupić :-) Może ktoś ma jakieś doswiadczenie?
Lilu, kupiłaś już?
a gdzie to można kupić? :-)
Czy to takie słomki, które są w Experymencie?
no właśnie szukałam słomek, które są w experymencie i to chyba to bo takie same elementy. Kupić można na allegro i w niektórych sklepach on line.
Ja już kupiłam te słomki.
Konkretnie o takie mi chodziło http://www.inwestment.info.pl/index.php?p=2_1

Na razie jeszcze nie wypróbowane, ale z tego co udało mi się sprawdzić, słomki prosto wchodzą w krzyżyki, są giętkie, próbowałam coś na szybko zbudować, to się dosyć dobrze trzymało.

Na razie mało mogę o nich powiedzieć, porządnie sprawdzone będą dopiero na święta.

Ale już widzę że synkowi na pewno się spodoba i będzie się z tego bardzo cieszył.
Też kupiłam.
Na opakowaniu to zaoszczędzili, łamie się w rękach(300el), moje połamało się w paczce już, ale już same słomki z porządnego plastiku. Za pierwszym razem słomka bardzo ciężko wchodzi w krzyżyk, 3 latek nie dałby rady wcisnąć, ale już po pierwszym użyciu słomka jest dopasowana do krzyżyka i wchodzi łatwo.
My już słomki wypróbowaliśmy. Są super :)

Synek już sobie zbudował rakietę i się świetnie bawił, gdyby nie pora snu to dalej by się nimi bawił.

Nie miał problemów z łączeniem słomek z krzyżykami, dosyć łatwo wchodzą, niektóre mają lekkie opory, więc czasem pomagałam synkowi dociskać je do końca.
Zbudowana rakieta była wyższa niż synek, stawał na palcach żeby u góry połączyć.
Dosyć stabilne, rakieta była szerokości 2 słomek z trzech stron, jedna była nie połączona aby było wejście, wysokość była z 6 słomek, na dole nie mieliśmy połączonego aby dziecko mogło swobodnie stać w środku, jedynie u góry jakby dach był.
Nie przewracało się. Łatwo dało się przenieść naszą konstrukcję.

Już widzę ile różności można z tego zrobić.
Jutro zrobimy rakietę na dwie osoby.
Kolejnym razem zrobimy domek i spróbuje przykryć go lekkim kocem żeby był dach, ale już widzę że będzie się dobrze trzymać, nie powinno się rozlatywać, przynajmniej mam taką nadzieję.

Prezent okazał się być idealny :)
Warto było wydać ponad 100 zł.

Polecam wszystkim
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam ile elementow Pani zamowila w internecie sa rozne 200,400 ,800 tak zeby wlasnie rakiete zbudowac lub domek

Mamy, korzystamy, polecamy - dzieciaki lat 2,5 oraz 4, a także starsi kuzyni i rodzice.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

do góry