Widok

Ślub cywilny, a bukiet

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny. Powiedzcie, musi być ten bukiet na ślubie cywilnym? To mój drugi ślub w życiu i jak już kilka razy na tym forum w różnych wątkach pisałam, wielu rzeczy już po prostu "nie czuję", zwłaszcza, że mój przyszły traktuje to wszystko bardzo olewająco i niczym się nie interesuje. Mam wrażenie, że bukiet będzie mi tylko przeszkadzał, i będzie nie potrzebny wydatkiem, bo jak ja mam bukiet, to jeszcze do butonierki, i na samochód...

Jak myślicie, jest to wielki wyłom od tradycji/zwyczajów, żeby nie mieć bukietu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"niepotrzebnym" wydatkiem oczywiście - dla miłośników 100% ortografii. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sosna moim zdaniem to zależy od Ciebie, jeśli uważasz, że będzie tylko przeszkadzał to daj sobie spokój:)
imageimage
jesli nie chcesz, to nie musisz przeciez miec...
A moze zamiast bukietu kwiatki w postaci bransolety ?
P.S. Dlaczego "olewająco" podchodzi do ślubu... :/
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
No właśnie się łamię, po prostu mi się nie chce - już i tak mam dość zamieszania z sukienką.

Przyszły olewająco podchodzi, bo jego zdaniem, skoro już kiedyś brałam ślub i teraz nie mogę wziąć z nim kościelnego, to jest to czysta formalność i nie ma to znaczenia.

Los.
To przykre że takie ma właśnie zdanie :(
Przecież przysięga to przysięga...
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Wiem.
:]
to moze zastanow sie nad tym slubem skoro nie daje Tobie to az tyle radosci??
image
image
Tu nie o to chodzi, po prostu już kiedyś ślub miałam i w tej chwili nic nie stanowi dla mnie niespodzianki - ot, rutyna wręcz. Formalność. Już wiem, że małżeństwo nic nie zmienia i tyle.

Natomiast wiem, że jest przyjęte, aby mieć bukiet, stąd moje pytanie, czy jest to dużym wyłomem, aby wiechcia ze sobą nie targać. :)
na slub cywilny nalezy ubrac sie odswietnie i odpowiednio do tej okazji. nigdzie nie ma mowy o obowiazku brania ze soba bukietu itd. wazne byscie oboje wygladali czysto i schludnie ;)
image
nic nie jest obowiązkiem.
Ale moja kolezanka do koscielnego miala jedna roze, ktorej lodyzka byla owinięta czyms tam. Moze taki pojedynczy kwiat?
Inna miala malenka dekoracyjna torebeczke;) Tez bez kwiatow.
A musu nie masz do niczego:)
My i na koscielnym nie mielismy kwiatow na samochodzie bo nam sie to zwyczajnie nie podobalo.
Wszystko kwestia gustu.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i podniesienie na duchu. :)
a ja powiem tak, moj obecny maż tez juz kiedys mial slub i wesele a teraz tylko mielismy w usc i coz....najbardziej z tego wszystkiego to tesciowa sie martwila o mnie ,ze nie mam koscielnego i co z tego ...przysiega to przysiega tez tak uwazam....ale jesli chodzi o mojego męza to bardzo sie do tego przygotowywal i nawet sie przyzanł ,ze tak nie przezywal jak 10 lat temu bral slub....cieszyłam się własnie ,ze nie bral tego za rutynę i ,ze bardzo wazne to jest dla niego.....slub to slub i tyle...nie ma co sie przejmowac ,ze to drugi slub.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry