Widok

Ślub cywilny w Gdańsku

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,

w połowie przyszłego roku planujemy wziąść ślub cywilny w Gdańsku. W związku z tym, że nie wiem jeszcze dokładnie gdzie chciałabym wziąść ślub, czy w dawnym Żaku, czy w Pałacu Opatów, a może w USC w Sopocie proszę o opinie, które miejsce byście polecały oraz przesłanie zdjęć na których widać wnętrza. Będę wdzięczna za rady :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niem wiem co i jak z opłatami ale ja byłam bardzo napalona na ślub w pałacu Opatów, dopuki mój narzeczony nie znalazł filmików z czyjegoś wesela na necie. Jestem bardzo rozczarowana myślałam ze ta sala jest ładna a tu rozkładane krzesła z ikei a na srodku stolik typu grzybek 40cm na 40 cm. To żak w Gdańsku to pełen luksus meble starogdańskie drewniane to jakoś wygląda. A szkoda bo pałac opatow wydawał sie takim pięknym miejscem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
formalnosci (lacznie z terminme) zalatwia sie na Nowych Ogrodach
Jezeli obydwoje jestescie urodzeni w Gdansku to prosta sprawa:)
Jezeli nie - to idac do UM w Gdansku musicie miec aktualny akt urodzenia z miasta urodzenia.

Reszta-polecam watek
http://forum.trojmiasto.pl/Nowy-Ratusz-w-GDansku-info-zbiorcze-t102880,1,11.html?hl=nowy ratusz#hl

oraz:
http://gdansk.pl/online?procedura=65
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Pozdrawiam!
Witam! Zamierzam wziąć ślub cywilny w Gdańsku, prawdopodobnie w Pałacu Opatów, ale szczerze mówiąc marzy mi się ślub z "wypożyczonym" urzędnikiem w Villi Uphagena we Wrzeszczu. Czy jest to możliwe w Gdańsku? Ile kosztuje ślub poza Urzędem? Będę wdzięczna za jakikolwiek namiar, bo nie mogę znaleźć odpowiednich informacji na ten temat...
podbijam bo też jestem zainteresowana
Więc tak: przed chwilą dzwoniłam do USC w Gdańsku - okazuje się, że już nie współpracują z Pałacem Opatów od sierpnia 2009...a jeżeli chodzi o umawianie się na ślub poza urzędem należy rozmawiać z Panią Kierownik (miła Pani z USC podała mi do niej bezpośredni tel. 058 3236152). Powodzenia wszystkim!
Polecam oprawę muzyczną ślubu w wykonaniu muzyków Agencji ElitEvent (www.elitevent.pl)
Ja mam slub w Zaku... 5 czerwca godzina 15,30; termin rezerwowalam w pazdzierniku......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam!
Mam pytanie, czy masz już "zaklepany" ślub w Pałacu Opatów? Słyszałam, że od zeszłego roku nie odbywają się tam śluby? Będę wdzięczna za wszelkie info!
Pozdrawiam
Hanka
hej! Kornelio... czy tak długo się teraz czeka? Nie wystarczy już 31 dni przed? :)
byłam w Pałacu Opatów i na miejscu powiedzieli mi, że ślubów już tam nie dają...
tak, wiadomo to już od wakacji 2009. Pałać Opatów zrezygnował ze współpracy z USC, dlatego my bierzemy ślub w USC w Sopocie, który jakoś bardziej przypadł nam do gustu:)
Nie, ale wole szybciej rezerwować :)
Hej,też bierzemy slub 5 czerwca o 14.15 :)
A jaki jest adres Zak`a zeby wpisac w zaproszeniu?
Nowy Ratusz Sala Herbowa ul.waly JAGIELLONSKIE 1. TO JEST ADRES Dawny zak
Nie wiem dlaczego ten Pan właśnie pełni tę funkcję, jest znodzony swoją mową i mam wrażenie, że śpieszy się by wcisnąć enter.
okno otwarte, ze nie słychać przysięgi, dookoła jakieś stoły i plastikowe krzesła - zielone. Brak profesjonalizmu i oprawy. nie polecam w Żaku - to taśma nie uroczystość.
...który odbędzie się w Sali Herbowej Nowego Ratusza, przy ul. Wały Jagiellońskie 1 w Gdańsku.
Witam z gory przepraszam za moja niewiedze ale od wielu lat nie mieszkam w Polsce i nie wiem co i jak, a moja Mama slub brala jakies 25 lat temu i jej informacje moga byc juz lekko nieaktualne! ;-)
Czy Nowy Ratusz (Zak) wspolpracuje z USC? Tzn, dokumenty nadal musze zlozyc w USC, aby wziac slub w Nowym Ratuszu?
A czy w USC rowniez mozna wziac slub?
Dziekuje!
Ania x
Dokumenty składa się w USC a ślub jest w dawnym żaku
do góry