Widok

Ślub koszty...przygotowania itp...

Wesele Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny zaczynamy planować nasz wielki i cudowny dzień ;-) jednak jak narazie jesteśmy na etapie listy gości i nauk przedmałżeńskich (załatwiamy je) jednak nie wiem jakie koszta nas czekają??jak to było lub jest u Was jaką kwotę macie przeznaczoną na organizację ślubu??CO dokładnie w pierwszej kolejności trzeba załatwić??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Domi, i co już konkretnie wiecie coś i ustaliliście? ;)

Bogini, ale mówisz o Carlo Rossa - czy jakiś innych? :)
Olesia dziś jedziemy na rozmowę z tym znajomym tak jak Ci pisałam w mailu ;-) kurcze tak bardzo bym chciała zeby wszystko poszło oki ;-)
a no, ta - zapomniałam, faktycznie pisałaś ;)

to daj koniecznie znać co i jak, to we dwie będziemy się weseloić u Gosi ;D

he, he...
Oki kochana napisze Ci co i jak teraz musze uciekać bo mój maluszek ma chyba ospe i musimy jechać z nim do lekarza :-( ecchhhh ...
Co do win to ja się kompletnie nie znam, bo nie pijam w ogóle.. Ale moja mama mówi, że jakieś z biedronki są bardzo dobre, ale nie pamiętam o których mówiła...
Ja to uwielbiam wina, ale mam swoją ulubioną markę - właśnie Carlo Rossa, z biedronki są też bardzo dobre, takie w litrowych butelkach, nie pamiętam nazwy, ale kosztują coś koło 14 zł ;) Pyyyycha...

Domi, życzę zdrówka Maluszkowi i niestety, ale to może być ospa, pracuje w szkolnictwie i wiem, że panuje wysyp dzieciaczków chorych na ospę i też na szkarlatynę ;(
Firma SORRENTO zajmuje się projektowanie oraz sprzedażą oryginalnych zaproszeń ślubnych. Wszystkie produkty zostały stworzone na bazie Naszych autorskich projektów, dzięki czemu cechuje je niepowtarzalne wzornictwo.

Zaproszenia ślubne dostępne w Naszym sklepie internetowym wykonujemy również w formie zawiadomień, podziękowań oraz zaproszeń na inne uroczystości (Chrzest, Komunia, Rocznica Ślubu, Roczek, itp.)
Firma SORRENTO zajmuje się projektowanie oraz sprzedażą oryginalnych zaproszeń ślubnych. Wszystkie produkty zostały stworzone na bazie Naszych autorskich projektów, dzięki czemu cechuje je niepowtarzalne wzornictwo.

Zaproszenia dostępne w Naszym sklepie internetowym wykonujemy również w formie zawiadomień, podziękowań oraz zaproszeń na inne uroczystości (Chrzest, Komunia, Rocznica Ślubu, Roczek, itp.)
http:///whttp://www.zaproszenia-sorrento.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nam tak powiedzialo kilka osob, nie wiem czy podrobki czy co, ale wodk powinna byc zmrozona , ale nie zamrozona
weźcie nie kraczcie ;-) z tą vodką

ale zobaczcie jakie jaja mogłyby być.....vodka od razu podawana w środku z lodem :D
Carlo Rossi jak już :)
dziewczyny wybaczcie,że się wtrącę w wasz wątek, bo ja juz po slubie ;-) Ale nie zgodzę się z gosiulkiem, że Żoładkowa Czysta De luxe to ohyda. do tej pory spotykałam się tylko z dobrymi opiniami na temat tej wódki, dlatego też sami ja mieliśmy na naszym weselu i się sprawdziła.

A pisze to tez dlatego,że mam około 27 butelek 0,7 l do sprzedania po bardzo okazyjnej cenie (przesadzilismy z zakupami ;-)) . Jesli któraś z Was byłaby zainteresowana to bardzo proszę o kontakt na priv, albo na maila oliwka81@onet.eu

pozdrawiam
Cz ktoś myślał może o zrobieniu w dniu tak ważnym czegoś dobrego - podzielić się swoim szczęściem i np.... zamienić kwiaty na pomoc dla chorego dziecka. Goście zamiast kwiatów , które zwiędną, wrzucają przeznaczoną sumę na ich kupno do puszki. Zebrana w ten sposób suma zostanie przeznaczona na leki .
Jestem mamą czteroletniego Nikodema, chorego na mukowiscydozę. Koszty leków - kolosalne.
poznajcie nas : http://www.nikodem.muko.med.pl
Może nas polubicie i pomożecie :)
Oczywiście wszystkie niezbędne dokumenty, potwierdzenia o chorobie itd. posiadam.
Z góry dziękuję
Weronika
Felka,
zbieraliśmy na naszym ślubie na zaprzyjaźnioną fundację i największy problem jest z tym, że jak mają do puszki wrzucić pieniądze to jakoś się odechciewa, byłam pewna że uzbieramy całkiem fajną kwotę, bo przecież kwiaty tanie nie są, a tu ze stu kilku osób wyszło 500 złotych.
Powodzenia w walce!
mieć a nie mieć 500 zl to różnica, myśle ze fundacja której to daliście i tak się ucieszyła :)
cześć, mam pytanko:
czy mogę prosić o rozpiskę kosztów wesel które kosztowały 20 tys?

robiłam wesele na ok 100 os i obcinając koszty, zapłaciliśmy za wszystko ok 36 tys.

nie oszczędzaliśmy na:
- jedzeniu
- zespole
- sali i kucharkach

czyli to co moim zdaniem jest najważniejsze.

polecieliśmy po kosztach z
- fotografem i kamerzystą (ok1500)
- samochodem 0 zł
- sukienką 1500 zł
- obrączkami 800 zł

widzę ceny 165 zł, 90 zł, ale mam pytanie:
co macie w cenie?
jest to cena za wesele, czy tylko obiad?
czy w cenie są poprawiny?

Często nie ma ciast, tortu, dzika, jedno danie?
Witaj,

my niestety nie będziemy mieć wesela za 20 tys. wyjdzie Nam znacznie więcej... i mamy wesele w restauracji, ale cena za osobę wychodzi 160 zł w tym mamy normalne wesele: ciepłe dania, zakąski, kawa/herbata bez ograniczeń, lody, ciasta i tort weselny ;)

za poprawiny płacimy dodatkowo 1200 zł, ale bez znaczenia ile osób będzie (może być nawet więcej niż na weselu :))

co do dodatkowych atrakcji typu: świniak, dzik - jest to dodatkowo płatne, ale koszta są niewielkie, My za świniaka będziemy płacić od 600 - 800 zł :)
Nasze wesele kosztowało ok 19 tys+3 tys za ubrania,za które płaciła każda z Mam

wesele w czwartek, wiec znizki duże, wesele na 51 osób

foto, Dj- po 1500
kamera 1200
za osobe 109 (zamiast 149)
ciasto- prawie 400
tort, figurka 600
kwiaty 500
ozdobienie kościoła 300
opłaty kośzcielne- 300+200+100
zdobienie sali - 600
stół owocowy 1200
dudziarze 300
autko 400
bus 400
napoje - 200
zaproszenia+zawiadomienia 150
fryzjer+makijaż 150 (+próbne 100)
winietki drewniane łopatki -120
prezenty dla rodziców 300

wszystkie koszty z przesyłkami różnego typu od kuriera do przesyłek konduktorskich:)
Aga - ominęłaś alkohol:D
Te opłaty kościelne, które napisałaś - która kwota dotyczy księdza za odprawiony ślub?:)
Aga M. mam pytanie gdzie znalazłaś tanio wizażystkę/makijaż bo ja gdzie nie wyślę maila to wychodzi około 350 zł(próbny plus właściwy) i czy ewentualnie będę mogła prosić o jakieś próbki zdjęć :) madzka82@o2.pl
do góry