Widok

Ślub koszty...przygotowania itp...

Wesele Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny zaczynamy planować nasz wielki i cudowny dzień ;-) jednak jak narazie jesteśmy na etapie listy gości i nauk przedmałżeńskich (załatwiamy je) jednak nie wiem jakie koszta nas czekają??jak to było lub jest u Was jaką kwotę macie przeznaczoną na organizację ślubu??CO dokładnie w pierwszej kolejności trzeba załatwić??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmmm wiecie co u nas ta decyzja zapadła tak właściwie to kilka dni temu i myślimy o ślubie w lipcu,sierpniu lub we wrześniu ;-) zrobiliśmy liste i wyszło nam prawie 130 osób ale wiadomo pewnie kilka osób nie przyjedzie mamy rodzinę z mojej str w różnych częściach Polski i w różnym wieku więc może bezie mniej ... ale jak przeglągałam oferty restauracji to właśnie widziałam w granicach 200 zł menu za osobę.
Chciałabym coś może z noclegiem bo wiadomo jak rodzinka przyjedzie z daleka to spanie musi być bo na drugi dzień poprawiny. Myślalam o jakiejś sali na Kaszubach tj okolice Kielna bo w Kościółku w Kielnie chcemy brać ślub ;-)
Koszty zależą od tego z jaką pompą chcesz mieć wesele. Wiadomo są lokale tansze i droższe, tak samo z obrączkami czy firmami dekoratorskimi. My sale zarezerwowaliśmy na niecały rok przed ślubem i to juz był problem. niestety ale w kwestii sali fotografa dj nie wolno zwlekać. Ja szacuje ze nasze wesele bedzie sie wachac między 38 a 40 tys.
To prawda, że trzeba zacząć od sali i muzycznych :) my od tego też zaczęliśmy. W zależności od miejsca, w którym robisz wesele ceny mogą być różne...
My za wesele na ok.70 osób z poprawinami wydamy ok.20 tys.

Tak "mało" ze względu na to, ze wybraliśmy remizę strażacką, a nie restaurację... Jedyna różnica jest tak naprawdę taka, że musieliśmy sami znaleźć sobie kucharkę i będziemy sami dekorować salę...

A w naszym przypadku to żaden problem, a oszczędność duża...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosiaaa potwierdzam to co mówisz co do zespołu itp. My dlatego właśnie mamy wesele w piątek, bo ten zespół co mamy miał tylko kilka piątków wolnych... za późno się zdecydowaliśmy :P

My z kolei płacimy 180 od osoby i robimy na ok 100 osób

Dzisiaj np podpisaliśmy umowę z dj na poprawiny :)

Jak na razie to mamy hotel, zespół, dj i termin w kościele :) a ślub mamy 31 sierpnia.

I niestety nasze wesele wyjdzie nas koło 40 tys ... no ale nic... to będzie nasz dzień, więc warto :D
Witaj kochana:)

Jeśli mogę zapytać kiedy ślub??

Jeśli ślub jest planowany w okresie od maja do września to 1.5 roku ewentualnie rok na przód musisz zarezerwować sale :)
Z orkiestrą też czasami jest problem więc polecam też rok wcześniej.
Oraz fotografa teżz wyprzedzenie :)
Sukienke najlepiej teraz przeglądać bo jest wiele promocji i są bardzo atrakcyjne ceny:)

Ja mam wesele na 90 osób za osobe place 185zl :(

Całe wesele razem z sukienką garniturem obrączkami i z wszystkimi szczegółami wychodzi ok 35-38 tysięcy :(
do góry