Widok
Ślub w Rumi - Gdzie radzicie? Wady, zalety poszczególnych miejsc. Z góry dziękuje :)
Witam!
W Wigilię były zaręczyny zakończone upragnionym "Tak" więc teraz nadeszła kolej na bardziej przyziemne obowiązki dotyczące zaślubin :P
Proszę o radę gdzie można by zorganizować tą uroczystość.
Jeśli chodzi o lokalizację to najlepiej pasowała by mi Rumia.
Chciałbym usłyszeć konkretne zalety i wady poszczególnych lokalizacji...
I dobre rady w stylu na co zwracać szczególną uwagę w wyborze...
To mój pierwszy i jedyny ślub jaki planuję.. :P więc chciałbym aby był idealny... :))
Pozdrawiam i z góry dziękuję!
W Wigilię były zaręczyny zakończone upragnionym "Tak" więc teraz nadeszła kolej na bardziej przyziemne obowiązki dotyczące zaślubin :P
Proszę o radę gdzie można by zorganizować tą uroczystość.
Jeśli chodzi o lokalizację to najlepiej pasowała by mi Rumia.
Chciałbym usłyszeć konkretne zalety i wady poszczególnych lokalizacji...
I dobre rady w stylu na co zwracać szczególną uwagę w wyborze...
To mój pierwszy i jedyny ślub jaki planuję.. :P więc chciałbym aby był idealny... :))
Pozdrawiam i z góry dziękuję!
Ciekaw jestm gdzie jest najmilsza obsługa, gdzie najbardziej konkretni ludzie z którymi się ustala szczegóły wynajmowanych sal, gdzie wam czegoś brakowało co wpłyneło na pogorszenie ogólnego zarysu tego dnia i cokolwiek innego co wam przyjdzie do głowy a mi może się przydać... i da jakiś trop w kierunku którego mógłbym podąrzać aby jak najmądrzej przygotować ten dzień :)))
Serdecznie gratuluję Tobie oraz Wybrance Twojego serca:-)
Mówię uczciwie-sama mam ślub w sierpniu także nie jestem aż tak biegła w temacie ślubnoweselnym:-)
Wiem tylko tyle,że w Rumi Janowie jest restauracja Teuqila+moja sis miała mieć tam ślub,ale z przyczyn osobistych musiała zrezygnować.Generalnie twierdziła,ze obsługa jest ok,ceny atrakcyjne.
W Janowie również jest lokal Zlota Rosa,ceny atrakcyjne,położenie przy ulicy,ale sala podobno ładna.
Dalej...Hotel Falko,mam ich ofertę,mogę przesłać
Hotel Faltom,w czerwcu będę u kuzynki na weselu i dam znać jak było
Hotel Adria przy hotelu faltom,podobno ok.
Na razie to tyle,bo komp mi strajkuje.
Pozdrawiam serdecznie.
Mówię uczciwie-sama mam ślub w sierpniu także nie jestem aż tak biegła w temacie ślubnoweselnym:-)
Wiem tylko tyle,że w Rumi Janowie jest restauracja Teuqila+moja sis miała mieć tam ślub,ale z przyczyn osobistych musiała zrezygnować.Generalnie twierdziła,ze obsługa jest ok,ceny atrakcyjne.
W Janowie również jest lokal Zlota Rosa,ceny atrakcyjne,położenie przy ulicy,ale sala podobno ładna.
Dalej...Hotel Falko,mam ich ofertę,mogę przesłać
Hotel Faltom,w czerwcu będę u kuzynki na weselu i dam znać jak było
Hotel Adria przy hotelu faltom,podobno ok.
Na razie to tyle,bo komp mi strajkuje.
Pozdrawiam serdecznie.
Jeśli interesuje Was także Reda to Hotel Murat-moja kuzynka miała tam swoje wesele co prawda 4 lata temu,ale wiem,że do tego czasu hotel się rozrósł,
Restauracja Dzikie Wino-ja mam tutaj w sierpniu weselicho:-)
Generalnie trzeba osobiście pojeździć,oblukac klimaty i podjąć decyzję :-)
Większość lokali na przykład daje rabaty na wesela wyprawiane w tygodniu:-)
Restauracja Dzikie Wino-ja mam tutaj w sierpniu weselicho:-)
Generalnie trzeba osobiście pojeździć,oblukac klimaty i podjąć decyzję :-)
Większość lokali na przykład daje rabaty na wesela wyprawiane w tygodniu:-)
Polecamy Dzikie wino i Falko,lokale,w których graliśmy na weselach.Miła obsługa,dobre jedzenie.We wszystkich wymienionych powyżej też występowaliśmy na imprezach,które były transmitowane przez TV,Sylwestrach itp.Niestety,zawsze były jakieś problemy z obsługą.Pozdrawiam,zespól www.MASSUANA.pl tel.501-183-708
Ja polecam Tequile: trzy wesela w rodzinie i inne uroczystości, zawsze zadowoleni z jedzenia, obsługi i organizacji.
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Sala widzę że ładnie przystrojona...
Ciekawe jak to wygląda gdzie indziej... Czy strojenie sali jest już cenie wynajmu czy trzeba dopłacić , bądź wziąść kogoś i samemu do tego wynająć... i czy są jakieś zniżki na pokoje dla gości... itp. No i jedzonko czy jest smaczne, czy jest go dość dużo, czy tylko smaczne ale ilością nie grzeszy...? Pozdrówka i dziękuje za dotychczasowe opinie :)
Ciekawe jak to wygląda gdzie indziej... Czy strojenie sali jest już cenie wynajmu czy trzeba dopłacić , bądź wziąść kogoś i samemu do tego wynająć... i czy są jakieś zniżki na pokoje dla gości... itp. No i jedzonko czy jest smaczne, czy jest go dość dużo, czy tylko smaczne ale ilością nie grzeszy...? Pozdrówka i dziękuje za dotychczasowe opinie :)
tequilla w rumi- będziecie zadowoleni, byliśmy tam dwa razy
Gratulacje!!!:) Napewno mężczyzna inaczej to przeżywa ale przypuszczam że nie mniej niż kobieta:)
Jeśli chodzi o Tequile w Rumi (ja mam tam wesele 14 sierpnia 2010r) to dekoracja stolu i minimalistyczna dekoracja ściany za młodymi jest w cenie. My płacimy od osoby 155zł i w to wchodzą już ciasta i napoje o raz tort bez żadnych korkowych czy innych takich. Właściciel naprawdę jest sympatyczny i wykonuje wszystko o co tylko go poprosimy- wpółpracyujemy z panią która dekoruje Nam dodatkowo salę - ścianę która będzie za Nami i wszelkie wymiary o które prosiliśmy były Nam szybko przekazywane, także póki co polecam:)
Cieszę się, że inni tutaj też polecają Tequile- chciałabym, żeby moje wesle się udało i goście byli zadowoleni. Oprócz wymienonych tutaj sal jest jeszcze Adria w Rumi- ponoć też ceny konkurencyjne więc warto się tam przejść.
Powodzenia w przygotowaniach!
Jeśli chodzi o Tequile w Rumi (ja mam tam wesele 14 sierpnia 2010r) to dekoracja stolu i minimalistyczna dekoracja ściany za młodymi jest w cenie. My płacimy od osoby 155zł i w to wchodzą już ciasta i napoje o raz tort bez żadnych korkowych czy innych takich. Właściciel naprawdę jest sympatyczny i wykonuje wszystko o co tylko go poprosimy- wpółpracyujemy z panią która dekoruje Nam dodatkowo salę - ścianę która będzie za Nami i wszelkie wymiary o które prosiliśmy były Nam szybko przekazywane, także póki co polecam:)
Cieszę się, że inni tutaj też polecają Tequile- chciałabym, żeby moje wesle się udało i goście byli zadowoleni. Oprócz wymienonych tutaj sal jest jeszcze Adria w Rumi- ponoć też ceny konkurencyjne więc warto się tam przejść.
Powodzenia w przygotowaniach!
A słyszał ktoś już jakieś opinie odnośnie nowej sali w Adrii ?
I ostatnio obiło mi się o uszy, że powstało nowe miejsce na tego typu uroczystości, a mianowicie znajduje się ono w Rumi przy ulicy 1 Dywizji Wojska Polskiego (jest to na obrzeżach Rumi po lewej stronie jak się jedzie w stronę Kazimierza).
Widziałem tylko z zewnątrz, ale może ktoś z Was był i widział od środka?
I ostatnio obiło mi się o uszy, że powstało nowe miejsce na tego typu uroczystości, a mianowicie znajduje się ono w Rumi przy ulicy 1 Dywizji Wojska Polskiego (jest to na obrzeżach Rumi po lewej stronie jak się jedzie w stronę Kazimierza).
Widziałem tylko z zewnątrz, ale może ktoś z Was był i widział od środka?
hej ja będę miała wesele w nowej sali Adrii ale dopiero we wrześniu ;) a ten nowy lokal o którym piszesz ponoć ma być naprawdę super, słyszałam że chyba pierwsze uroczystości (o ile się nie mylę) mają się tam odbyć już w kwietniu, wygląda to na bardzo duże więc musiałbyś podjechać i sam się rozejrzeć co najbardziej by Ci odpowiadało
pozdrawiam
pozdrawiam
Lokalizacja tego "nowego" z Rumi bardzo by mi pasowała... strasznie fajny i łatwy dojazd byłby z Kościółka p.w. Świętego Krzyża w Starej Rumi :) A to że wydaje się to dość duże to też mi się w oczy rzuciło... Chyba będzie trzeba tam dryndnąć lub się przejechać i zobaczyć jak to wszystko wygląda... no i jak z cenami :P
http://forum.trojmiasto.pl/27-06-2009-zostalam-zona-krotka-relacja-z-tego-pieknego-dnia-t115725,1,11.html?hl=patriciag#hl
powyżej podsyłam link do mojego wątku, w którym opisałam swój ślub i swoje wesele w FALTOMIE. Są też fotki. Faltom mogę w 100% polecić. Jak można przeczytać w powyższym wątku obsługa spisała się na 5. Jeżeli będziesz miała jakieś pytania to pisz :-)
Pozdrawiam i gratuluję zaręczyn :)
Sprzedam suknię CAROLINE z Marietty rozmiar 42 wraz z bolerkiem i welonem !
powyżej podsyłam link do mojego wątku, w którym opisałam swój ślub i swoje wesele w FALTOMIE. Są też fotki. Faltom mogę w 100% polecić. Jak można przeczytać w powyższym wątku obsługa spisała się na 5. Jeżeli będziesz miała jakieś pytania to pisz :-)
Pozdrawiam i gratuluję zaręczyn :)
Sprzedam suknię CAROLINE z Marietty rozmiar 42 wraz z bolerkiem i welonem !
Ogólnie to lokalizacja tego "nowego" z Rumi bardzo by mi pasowała... strasznie fajny i łatwy dojazd byłby z Kościółka p.w. Świętego Krzyża w Starej Rumi, do którego mamy sentyment :) No i to, że wydaje się to dość duże to też mi się w oczy rzuciło... Chyba będzie trzeba tam dryndnąć lub się przejechać i zobaczyć jak to wszystko wygląda na żywo... no i jak z cenami :P Chyba ze już ktoś wie o tym coś więcej to zapraszam do podzielenia się odczuciami.. :)
Myśle, że "nowe" to pewnie Podkowa. Byłam tam na imprezce, ale nie na weselu. Sala jest naprawde urocza, ale nie za duza max 70 osob. Nakrycie stolu i jedzonko bylo pychotka, no i obsluga calkiem calkiem. Nie znam niestety cen, bo bylam gosciem i glupio bylo pytac, ale w karcie menu wcale nie jest super drogo
No z zewnątrz wygląda całkiem sympatycznie... ale co prawda widać tylko front od ulicy... w środku przyznam że nie byłem, ale chyba na moje wesele wydaje mi się troszeczkę za małe... chociaż może to tylko takie złudzenie optyczne ze względu, że widziałem tylko tą zewnętrzną część...
Jednak dziękuję za kolejną propozycję i pozdrawiam! :)
Jednak dziękuję za kolejną propozycję i pozdrawiam! :)
Odnośnie powyższego postu Pana"~madagaskar"...
Pisząc o tym "nowym" miejscu akurat nie miałem na myśli Podkowy bo ona była kiedyś potem znikła i jakiś czas temu na nowo powróciła...
Miałem na myśli ten nowo wybudowaną salę lub ośrodek który mieści się jeszcze troszkę bliżej Kazimierza jednak również na Dywizji Wojska Polskiego...
Pisząc o tym "nowym" miejscu akurat nie miałem na myśli Podkowy bo ona była kiedyś potem znikła i jakiś czas temu na nowo powróciła...
Miałem na myśli ten nowo wybudowaną salę lub ośrodek który mieści się jeszcze troszkę bliżej Kazimierza jednak również na Dywizji Wojska Polskiego...
Panie Pawle:) a na kiedy przewidujecie slub? Bo my na rok 2011 sierpien :) i tez w krzyżu ale nie wiem jak tam wyglada z przygotowaniami mowia ze proboszcz w tej kwesti ma swoje humory z strojeniem koscioła nie bardzo itp Moi rodzice byli w podkowie na Sylwestrze bez szału jesli chodzi o klimacik ale to naprawde kwestia gustu :)
My najprawdopodobniej w czerwcu (lub w maju, ale pewniejszy jest czerwiec)
Natomiast jeśli chodzi o proboszcza to w tym roku kończy mu się kadencja, więc jest spora szansa że będziemy już w naszych sprawach dopinać szczegóły z nową osobą pełniącą tę funkcję :)
Ale tak szczerze to myślę że uda się dojść do porozumienia obojętnie z kim by nie przyszło nam rozmawiać... po prostu trzeba być miłym i jakoś to będzie :)
A jak tam z wyborem sali... macie już coś upatrzone?
Pozdrawiam Emilio :)
Natomiast jeśli chodzi o proboszcza to w tym roku kończy mu się kadencja, więc jest spora szansa że będziemy już w naszych sprawach dopinać szczegóły z nową osobą pełniącą tę funkcję :)
Ale tak szczerze to myślę że uda się dojść do porozumienia obojętnie z kim by nie przyszło nam rozmawiać... po prostu trzeba być miłym i jakoś to będzie :)
A jak tam z wyborem sali... macie już coś upatrzone?
Pozdrawiam Emilio :)
Panie Pawle do Emili odezwij sie na Naszej-Kl. Ja z Sławkiem byłam dzis w Adri czy jakos tak, sale fajne tylko ten pan co nas oprowadzał zamotany trochę :) za osobe jest 150 zł wybierasz sobie menu a za poprawiny 50zł dodatkowo . Nie ma żadnych korkowych w własnym zakresie tylko ciastko alkohol i napoje :) pokój dla małżonków gratis:) My tak myslimy nad czardaszem luzino za osobe 160zł i za poprawiny 1000zł dodatkowo bylismy tam w sobote ale wesele było i nas pan nie mógł oprowadzic;(
Co do tej saki u harcerzy to było by zdecydowanie za małe i raczej szukamy czegoś bardziej "klimatycznego"...
A w Adri jeszcze nie byliśmy, ale zrobiliśmy sobie małą listę i musimy poodwiedzać parę miejsc...
Ale tak ogólnie to jak już wspominałem (choć nie jestem pewien czy w tym wątku) planujemy wynająć bryczkę na dojazd do i z kościółka... a więc zależało by nam na czymś mozliwie blisko kościoła pw. Św. Krzyża na starej Rumi...
A więc jeśli chodzi o dojazd to najlepiej pasowały by nam dwa miejsca: Falko i ten nowy ośrodek na Dywizji Wojska Polskiego.
Powinniśmy na dniach się przejechać i zobaczyć na własne oczy te dwa miejsca... choć nie wykluczamy i paru innych lokalizacji.. (najwyżej koniki będą musiały mieć lepszą kondycję w przypadku dłuższej trasy:P)
A w Adri jeszcze nie byliśmy, ale zrobiliśmy sobie małą listę i musimy poodwiedzać parę miejsc...
Ale tak ogólnie to jak już wspominałem (choć nie jestem pewien czy w tym wątku) planujemy wynająć bryczkę na dojazd do i z kościółka... a więc zależało by nam na czymś mozliwie blisko kościoła pw. Św. Krzyża na starej Rumi...
A więc jeśli chodzi o dojazd to najlepiej pasowały by nam dwa miejsca: Falko i ten nowy ośrodek na Dywizji Wojska Polskiego.
Powinniśmy na dniach się przejechać i zobaczyć na własne oczy te dwa miejsca... choć nie wykluczamy i paru innych lokalizacji.. (najwyżej koniki będą musiały mieć lepszą kondycję w przypadku dłuższej trasy:P)
Oj załatwiania jest duzo z tym wszystkim,my co niedziele staramy sie cos zobaczyć z sal Ładna sala jest w Osłoninie u filipa .aby pogoda była ładna to przez cały rok trzeba być grzecznym to zapewne słonecznie bedzie:)( Tylko baniak wody dla konika prosze skręcić bo z jezorem wywalonym bedzie do fotek pozował ;-P
O ile wiem, ten Pan jak narazie nie zajmował się tą branżą. Jego domena to przetwory spożywcze. Pewnie pierwszy rok upłynie mu na uczeniu się rynku. Jednak Lokal wygląda naprawdę dobrze (okazale). Być może ma wspólnika, bardziej obeznanego w tej dziedzinie. Od czasu do czasu pojawiam się w tej okolicy, widać że z pracami narazie stanęli (chyba z powodu aury).
Witam
Panie hadzaj ma pan racje ,właściciel tą branżą nie zajmował się i specjalnie orientacji nie posiada
wiem bo sam to powiedział,szukałam lokalu w okolicach Rumi na forum 2009- wątek ,byłam tam w listopadzie i teraz w styczniu z rodzicami był obecny szef kuchni rozmawiał mój tata bo jest obeznany w gastronomi i powiedział krotko większego profesjonalisty nie widział a na marginesie
byliśmy w sześciu miejscach, menu raz lepiej raz gorzej 1 -2 -lub3 do wyboru ceny wybierzcie ,ilości możecie dobrać to słyszałam wybór w zimnych przekąskach ,galaretki jajka śledzie wędliny Tata za każdym razem to samo przepraszam ale my to mamy na co dzień .Na tej sali , szef kuchni zaskoczył nas może nie samym menu ale to co mówił a jak zobaczyliśmy jego prace na kompie zadaliśmy krótkie pytanie kiedy zaliczkę i umowę ,wesele mam 2011 maj
ze względu na komunie były trudności ale jest ok bardzo mi zależało bo nie ma mnie w kraju a wesele będzie na 170 osób , i jeszcze jedno dla mnie osobiście i mojego narzeczonego to właściciel
może na butach się znać ważne że osoby których zatrudnia były profesjonalne ,bo za to płacę i wymagam.
Panie hadzaj ma pan racje ,właściciel tą branżą nie zajmował się i specjalnie orientacji nie posiada
wiem bo sam to powiedział,szukałam lokalu w okolicach Rumi na forum 2009- wątek ,byłam tam w listopadzie i teraz w styczniu z rodzicami był obecny szef kuchni rozmawiał mój tata bo jest obeznany w gastronomi i powiedział krotko większego profesjonalisty nie widział a na marginesie
byliśmy w sześciu miejscach, menu raz lepiej raz gorzej 1 -2 -lub3 do wyboru ceny wybierzcie ,ilości możecie dobrać to słyszałam wybór w zimnych przekąskach ,galaretki jajka śledzie wędliny Tata za każdym razem to samo przepraszam ale my to mamy na co dzień .Na tej sali , szef kuchni zaskoczył nas może nie samym menu ale to co mówił a jak zobaczyliśmy jego prace na kompie zadaliśmy krótkie pytanie kiedy zaliczkę i umowę ,wesele mam 2011 maj
ze względu na komunie były trudności ale jest ok bardzo mi zależało bo nie ma mnie w kraju a wesele będzie na 170 osób , i jeszcze jedno dla mnie osobiście i mojego narzeczonego to właściciel
może na butach się znać ważne że osoby których zatrudnia były profesjonalne ,bo za to płacę i wymagam.
Witam! No w końcu dwa dni temu się przejechałem do powyżej wspomnianej sali...
Polecam Emilio jeszcze raz zadzwonić i dopytać interesujących detali bo mi konkretnie odpowiedzieli na wszystkie pytania (rozmawiałem z dwoma panami i szefem kuchni - chyba mieli małe zebranie... heh:P)
Dowiedziałem się że pierwsze wesala są już pod koniec kwietnia... z tego co widziałem to prace wykończeniowe wrą bo w środku sporo ludzi się kręciło... chociaż nic dziwnego do kwietnia już tuż tuż.
Sala przestronna i już widać że może całkiem fajnie wyglądać w finalnej wersji... ale ja przyznam że pod koniec kwietnia przejadę się jeszcze raz i zobaczę ją w całej okazałości... lubię mieć jasno określone wszystko czarno na białym :)
Szczerze mówiąc to miałem tam zamiar wpaść tylko na chwilę (bo byłem sam bez narzeczonej) ale troszkę czasu tam spędziłem... a to za sprawą bardzo rozmownego szefa kuchni :P I szczerze mówiąc to u mnie zaprocentowało... jako że również jestem gadułą :P a poza tym to dobrze świadczy że nie szczędzą czasu i słów dla gości... Pan chętnie odpowiadał na pytania i nawet dodawał coś od siebie...
Miałem wrażenie że naprawdę się starają abym zauważył wszystkie plusy tego miejsca... zapewne to z powodu tego że tak naprawdę dopiero wchodzą na rynek i pewnie będą się starać żeby wyrobić sobie jak najlepszą opinię... bo nie oszukujmy się ale jako "nowi" na rynku nie mają jeszcze żadnej renomy... Więc wydaje mi się że będą się jeszcze bardziej starać (od istniejących i ogólnie znanych lokali) aby pozytywnie zaistnieć na rynku... i żeby pozytywami przyciągnąć jak najwięcej ludzi.
Bo wiadomo: dobre opinie = więcej chętnych par = WIĘCEJ KASY dla nich :P
Polecam Emilio jeszcze raz zadzwonić i dopytać interesujących detali bo mi konkretnie odpowiedzieli na wszystkie pytania (rozmawiałem z dwoma panami i szefem kuchni - chyba mieli małe zebranie... heh:P)
Dowiedziałem się że pierwsze wesala są już pod koniec kwietnia... z tego co widziałem to prace wykończeniowe wrą bo w środku sporo ludzi się kręciło... chociaż nic dziwnego do kwietnia już tuż tuż.
Sala przestronna i już widać że może całkiem fajnie wyglądać w finalnej wersji... ale ja przyznam że pod koniec kwietnia przejadę się jeszcze raz i zobaczę ją w całej okazałości... lubię mieć jasno określone wszystko czarno na białym :)
Szczerze mówiąc to miałem tam zamiar wpaść tylko na chwilę (bo byłem sam bez narzeczonej) ale troszkę czasu tam spędziłem... a to za sprawą bardzo rozmownego szefa kuchni :P I szczerze mówiąc to u mnie zaprocentowało... jako że również jestem gadułą :P a poza tym to dobrze świadczy że nie szczędzą czasu i słów dla gości... Pan chętnie odpowiadał na pytania i nawet dodawał coś od siebie...
Miałem wrażenie że naprawdę się starają abym zauważył wszystkie plusy tego miejsca... zapewne to z powodu tego że tak naprawdę dopiero wchodzą na rynek i pewnie będą się starać żeby wyrobić sobie jak najlepszą opinię... bo nie oszukujmy się ale jako "nowi" na rynku nie mają jeszcze żadnej renomy... Więc wydaje mi się że będą się jeszcze bardziej starać (od istniejących i ogólnie znanych lokali) aby pozytywnie zaistnieć na rynku... i żeby pozytywami przyciągnąć jak najwięcej ludzi.
Bo wiadomo: dobre opinie = więcej chętnych par = WIĘCEJ KASY dla nich :P
a swoja drogą widać ze na załączonym forum coraz wiecej osóbek wita heh:) Oj tematyka wesela długa jest:D orkiestra :D kamerzysta itp:D ciężki chleb :D Najlepiej zobaczyć kwietniu co sie tam jeszcze urodzi ciekawego:) i nowego:) Ja jeszcze musze sobaczyć w salinie sale pod żubrem:D tylko taki snieg że aż strach puszczać sie na wiochę :)A jesli chodzi o fryzjera to dużo tych zakładów i fryzjerów w remi jest :P sama jestem fryzjerką i najlepiej powiem Ci umawiaj sie w pare miejsc na próbna fryz. i zobacz jaka najbardziej Ci odpowiada i najważniejsze jak trzyma :) Pozdrawiam