Widok
Slub w kosciele sw. Bernarda w Sopocie
Czesc dziewczyny,
zastanawiam sie nad kosciolem sw. Bernarda w Sopocie, ktory jest bardzo populary przez co sluby odbywaja sie tam co godzine. Boje sie, ze moze miec to negatywny wplyw na atmosfere mojego slubu. Nie chce sie spieszyc po wyjsciu z kosciola i popedzac moich gosci - bo juz nastepna para mloda czeka na swoja kolei. Moze ktoras z Was orientuje sie jak wyglada sytuacja w praktyce. Czy przez godzine mozna spokojnie zdazyc z cala ceremonia? Pozdrawiam
zastanawiam sie nad kosciolem sw. Bernarda w Sopocie, ktory jest bardzo populary przez co sluby odbywaja sie tam co godzine. Boje sie, ze moze miec to negatywny wplyw na atmosfere mojego slubu. Nie chce sie spieszyc po wyjsciu z kosciola i popedzac moich gosci - bo juz nastepna para mloda czeka na swoja kolei. Moze ktoras z Was orientuje sie jak wyglada sytuacja w praktyce. Czy przez godzine mozna spokojnie zdazyc z cala ceremonia? Pozdrawiam
ja mialam niecale dwa tygodnie temu tam slub, i sprawa wyglada tak, ze ceremonia slubna trwa niecala godzine. Przy wyjsciu z Kosciola, Koscielny poprosil, abysmy staneli z prawej strony, by tam nam skladali zyczenia, by goscie na kolejny slub mogli wchodzic do Kosciola z lewej strony, i takim sposobem nikt sobie nie przeszkadzal. Poza tym Ty i Twoi goscie bedziecie tak zaabsorbowani cala ceromonia, ze na gosci z kolejnego slubu nie bedziecie zwracac uwagi :)
no właśnie, ja się najbardziej martwię o miejsce dla samochodów, parking mały, ciężki dojazd, może być z tym kiepskawo... kiedy nasi goście przybędą na pewno jeszcze goście z poprzedniego ślubu będą tam stali... może miejscowi sobie radzą, ale ja będę miała gości nie pochodzących z Sopotu, nie jest to też nasza parafia, nie znamy okolicy :)