Widok

Ślub w kosciele w Brzeźnie

Wesele Brzeźno Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kto ma ślub w kościele w Brzeżnie?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mialam :)))
My własnie bierzemy tam ślub 17 czerwca. Powiedz mi na co zwrócić tam uwagę. Jakiego księdza mieliście? Ile płaciliście?

Hmmm od czego by tu zacząć? Płaciliśmy "co łaska" czyli daliśmy 500zł. To była moja parafia, więc nie musieliśmy mieć żadnych licencji itp. Księdza mieliśmy swojego (przyjaciel męża) i niestety nie polecam żadnego z parafialnych kapłanów. Jacyś tacy troszkę mało inteligentni i te kazania na mszach takie bez wyrazu. Jak coś to zgadzajcie się na wszystkich oprócz proboszcza, bo jeszcze gotów się zapędzić na ambonie i zacznie na gości weselnych pokrzykiwać. Problemów nie było żadnych, ołtarz stroi się na własny koszt, ja w sobotę dostarczyłam tylko kwiaty zakonnicy, która zajmuje się robieniem bukietów i zrobiła je naprawdę przepiękne. Polecam również kościelny zespół młodzieżowy, ale zaznacz, że ten, który gra na mszy o 9.30. musisz wtedy zapłacić organiście 50 zł odstępnego, ale naprawdę warto, bo zespół stworzy niesamowity klimat. Po mszy nasi goscie byli zachwyceni, bo wspólnie z naszym księdzem, zespół stworzył opowieść o naszej miłości. to by było chyba na tyle uwag. Jak masz jeszcze jakieś pytania, to nie ma problemu:)
Zastanawiałam się nad wynajęciem zespołu ale jak twierdzisz że ładnie śpiewaja to musze to przemyśleć. A może masz kontakt do tego zespołu? Ile chcieli pieniążków za ślub. Co do proboszcza to go unikam jak ognia.Wiem co potrafi :))) Nie mam żadnego znajomego księdza więc któregoś muszę wybrać z tej parafii. Kwiaty będa jeszcze po Bożym Ciele ale parę napewnio dokupię. Dziękuje bardzo za pomoc.

Zespół bierze "co łaska". Najlepiej idz na mszę o 9.30 i sama się przekonaj o ich zdolnościach, bo to co mi się podoba, niekoniecznie musi podobać się Tobie:) po mszy zagadaj z nimi, na pewno chętnie się zgodzą. Niestety nie mam do nich numeru, bo zgubiłam:( Pozdrawiam i życzę niezapomnianej uroczystości.
Ok. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

My tez bierzemy slub w kosciele w Brzeznie 26.08:)Jestescie juz po poradni?:)

image
zainteresował mnie ten zespół muzyczny miałabyś jakis kontakt telefoniczny do nich gdyz równiez bierzemy tam slub i chcielibysmy stworzyc wspaniały klimat wiec prosze o pomoc dZieki
A kiedy macie ślub?

image
My bierzemy skróconą mszę tzn pół godzinki.....Moze znajdzie sie ktos kto ma ślub 26.08?:)

image
My jesteśmy w trakcie nauk ale wszystko załatwiamy w Warszawie

też biorę ślub w brzeźnie. Księża są sympatyczni i bardzo polecam np. ks. Andrzeja jest miły i nie rozwleka kazań jak to czasami się zdarza ks. Proboszczowi. Jeśli chodzi o zespół gra naprawdę pięknie ale podobno trzeba mieć zgodę Proboszcza żeby zagrali na ślubie tak powiedzieli mojej koleżance w maju.
A kiedy macie slub?

image
Zgadza się, trzeba mieć zgodę proboszcza. W tej parafi panuje dziwna moda, że organista nie może być pokrzywdzony. My zapłaciliśmy organiście 50zł i grał tylko Ave Maria, raczej był to uzupełnienie saksofony, na którym grała kuzynka i na koniec marsz weselny. Resztą zajmował się zesół. Niestety nie mam do nich numeru, ale najlepiej iść na mszę o 9.30 posłuchać jak grają i po mszy podejść i pogadać.
Ja również będę miała ślub w Brzeźnie- 16 września. Jesteśmy w trakcie nauk we Wrzeszczu. Czy ktoś miał nauki życia w rodznie w brzeźnie? Czy są płane i długo trwają? Czy też ponad 1h???
My jestesmy po 1 spotkaniu.Pani prowadząca rozkłada nauki mniej wiecej w miesiecznych odstępach.Trwaja one po ponad godzinke.Nie płaci sie za poradnie, jedynie 2,5 za ksiazeczke (karta obserwacji cyklu):)
Dziewczyny. Macie ślyb w Brzeżnie... a może któraś z Was wie coś o nowym domu weselnym, włąśnie w Brezżnie: "Pod Aniołem"?
Ks. Andrzej jest miły - ale jest problem - strasznie jest zawzięty na fotografów i kamerzystów (chyab, że już sie coś zmieniło) - poza tym jednym kościelnym - potrafi przerwa mszę jak robi zdjęcia ktoś "niepowołany" - i dla mnie to problem bo jego najbardziej lubie z tych którzy teraz są - jak sie domyślacie - tez będę miała ślub w Brzeźnie
uuu - tak długo? 3 miesiące ma to trwać? koszmar - nie da się jakoś skrócić? Może jak do niej sie zgłoszę na 2 miesiące przed ślubem to uda sie to skrócić?