Widok

Ślub w piątek

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

Czy któraś z Was wie może w jakiej parafii w Gdyni bez żadnych problemów udzielą mi ślubu w piątek?? Tyle się tego naczytałam,że się teraz naprawe zaczynam poważnie zastanawiać... Ślub jest dopiero za 1,5 roku ale korzystając z okazji,że jestem w domu chciałabym pochodzić i popytać :)

Z wszelką pomoć bardzo dziękuje!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej:) Ja mam ślub w piątek. Parafia św Trójcy na Dąbrowie. Nie było problemów i myśle że teraz już z powodu piątku nie bedą raczej nigdzie robić.
image
A orientujecie się jak to jest w USC? Bo ja szykuję ślub na piątek ale w zasadzie terminu w urzędzie jeszcze nie mam. Teraz się przestraszyłam że może będą jakieś kłopoty ze ślubem w piątek.
Madzula a jeśli wolno zapytać to ile płaciłaś Ksiedzu?? I czy dekoracje też robis?? Przyznam szczerze,że mnie troche uspokoiłaś :) za co wielkie dzięki :) Jeśli chodzi o sam urząd to problemów żadnych nie powiino być problem jest tylko z Kościołem... Anna a na kiedy planujesz ślub??
Ksiądz powiedział że chce 100 a reszta co łaska. Placi się miesiąc przed ślubem. Damy chyba 200 lub 300...ale zobaczymy jeszcze:) W "cenie" obowiązkowego 100 jest też organista:) Ksiądz polecał kwiaciarnie na Dąbrowie. Zawsze oni robią tam dekoracje. Mamy się dogadać z sobotnimi ślubami. I piątkowymi - jesli jeszcze ktoś się dopisze:) Na 3 pary cena najbardziej efektownej dekoracji to około 100-200 zł (od pary). Ale można też skromniej. To już później uzgodnimy.
image
Moja siostra miała też ślub w piątek. W Chwaszczynie, koło ronda jest taki mały kościół. Ksiądz jest wyluzowany, nawet nauki go nie interesowały.... hehe. Polacam ten kościół. Tego dnia co ślub mojej siostry, czyli wrześniowy piątek były tam łącznie 3 śluby.
image
Madziula nawet nie wiesz jak mi pomogłaś :) Bardzo Ci dziękuje kamień spadł mi z serca... Bo szczerze mówiąc (bez obrazy) chciałam coś innego niż ślub w sobote to już w zasadzie stało się tradycją a poza tym jest też dużo taniej nie m co się oszukiwać :) a powiedz mi jeszcze kiedy Ty zamawiałaś termin w Kościele?? Bo boje się,że jak pójde teraz to Ksiądz mnie wyśmieje :///
Ciesze się ze mogłam pomóc. Ja bardzo chciałam mieć ślub właśnie w piątek:)) W sobote można zrobić poprawiny a w niedziele odpoczywać. Ja nie robie poprawin ale spotkamy gronie najbliższych osób w naszym mieszkanku:)
Ja termin załatwiałam w listopadzie a ślub odbędzie się 28.08.2009.
image
Hmm... To ja teraz se Kościół odpuszcze. Tak właśnie myślałam,że może być za wcześnie :) hehe... Najważniejsze by załatwić sale i orkiestre a o reszte będe się martwiła latem :) a wolno spytać gdzie będziesz miała weselicho?? Ja myśle o Orchideii ale sama jeszcze nie wiem :/ może masz jakieś godne polecenia sale na blisko 100 osób?? Piękną masz date ja planuje 20.08.2010.
Ja mam wesele w Maciejece. Odpowiada mi jej klimat, otoczenie i właściciele- co też jest ważne, słyszałam o tym miejscu same pozytywne opinie.
Orchidea też jest super. Moje 2 kuzynki miały tam wesele. I to do tego siostry. jak dla mnie to już za dużo wesel w rodzinie w tym miejscu wiec wybrałam inne. Jedzonko mają pyszne...tylko dla mnie osobiście w wakacje jest ciut za jasno. Jasny wystrój, dużo okien i do tego oświatlenie. ale pewnie w tej kwestii można się dogadać. Pyszny jest tort "krokodyl" - chyba migdałowy:)) mniammm:)) A moja siostra miała w zascianku. Też jest tam ładnie ale nie chce się powtarzać. Wszystkie te 3 miejsca szczerze polacem:)
image
Oj błąd w nazwie - za szybko piszę. Miała to być Maciejka a nie Maciejeka:P
image
Bardzo Ci dziękuje. Ja do Orchideii wybieram się po Świętach i wtedy już coś bliżej napewno będe wiedziała :) ale właśnie te słyszałam same pozytywne opinie o tej restauracji także zobaczymy :) a i jeszcze mam jedno pytanko i już dam Ci spokój :P hehe... Bo chyba za dużo marudze :) Orientujesz się może ile biorą zaliczki wOrchideii??

Z góry bardzo Ci dziękuje :)
Po to jest przecież forum:) Nie marudzisz hehehe:)) Nie wiem niestety ile biorą. Ja w Maciejce płaciłam 500zł.
image
Ooo prosze to powiem szczerze,że bardzo mało:) Ja do Maciejki zajade 26 na chwilke pod sale chce podsłuchać zespół który chciałabym na ślubie to se podglądne jak tam wygląda :) hehe... Ale nie wiem czemu jakoś ciągnie mnie do Orchideii :P A jak tam Twoje przygotowania do ślubu?? Pewnie już pełną parą co?? :) Ja chce tylko se zaklepać sale i orkiestre a dopiero latem kolejne sprawy :) Mam jeszcze spooooro czasu :)
Ja mam ślub w piątek i problemów powiedzmy, że nie było:) [parafia pw. Ducha Świętego na Obłużu). Bylismy już ze 2 miesiące temu rezerwować termin i ksiądz tylko się "przyburzył" troszkę bo to pierwszy piątek miesiąca (mieliśmy tylko do wyboru 1 godzine na 16:00, ponieważ są msze co godzine i spowiedz) No i ksiądz musi udzielić dyspensy - słyszałam ze właśnie z ta dyspensą są czasami problemy - nam powiedział ze spoko, udzieli dyspensy i nie bedziemy problemów. Martwie sie tylko jak to bedzie z przystrojeniem kosciola. Przed slubem jest msza normalna i moze byc malo czasu - z tym to sie bede musiala zastanowic ;) Co do kosztow to ksiadz powiedzial "co łaska" - wydaje mi sie ze 200 - 300 zł bedzie ok (organiscie placi sie osobno - 100 zł, po mszy). Tak to wyglada u mnie na razie :)
image

SARINA- o widzę,że bedziecie mieli ślub w tym kosciolku co my:)powiedz mi kiedy wczesniej pojsc zarezerwowac termin?no i jak to tam z ta kasa?na prawde jest co łaska?:) no i kiedy pieniazki?w dniu rezerwowania terminu czy później? a i żeby pojsc pytac o termin trzeba miec juz ukonczone nauki i inne papiery??
z gory dzieki za odp:)
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
do góry