Widok

Ślub z chrzcinami

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś brał ślub razem z chrzcinami w Gdańsku ? W jakiej parafii i jak to wygladalo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W mojej rodzinie był taki przypadek, ale nie w Trójmieście.
Był typowy normalny ślub kościelny. Tylko po zakończeniu zamiast młodzi wyjść z kościoła to najpierw ksiądz poprosił młodych aby z chrzestnymi i dzieckiem podeszli i był obrzęd chrztu. Po wszystkim chrzestna zabrała dziecko, a młodzi wyszli z kościoła jakby nigdy nic :)

Moja Koleżanka tak zrobiła, w kościele na Suchaninie.

My mieliśmy podobnie w polikarpie w osowej

Podnoszę

W Matemblewie tak udzielają

Osowa parafia Chrystusa Zbawiciela tak Mieliśmy. Najpierw było zawarcie związku małżeńskiego a potem chrzest.

Kaplica Królewska oraz parafia Św. Walentego w Gdańsku robią takie rzeczy. Raczej bez problemu. :)
Chyba nigdzie nie ma z tym problemu jak chcesz połączyć 2 uroczystości pytałam 2 księży w różnych parafiach i nie było przeciwwskazania jeden powiedział że to nawet konieczne jak chce ochrzcić , z chrzestnymi robia niby cyrki i trzeba wybrać odpowiednią osobę która spełnia wszystkie wymagania bo inaczej nie może być chrzestnym

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry