Widok
Śmierdzące buty ze skóry :)
Mam mały problem :)) kupiłam sobie piękne pantofle skórzane ale po jakimś czasie w domu gdy chciałam je ubrać(pierwszy raz) wyczółam że stesznie cuchną pomyślałam że wywietrzeją jak nie będą w pudełku :) nawet gdy ubrałam skarpetkę aby je troszkę rozciągnąć to skarpetki przeszły tym zapachem :) czy macie jakiś sposób aby pozbyć się odoru ze skóry buta?? bo nie mam zamiaru jak narazie ich ubierać bo wszyscy będą myśleć że mi tak nogi cuchną hehe :)))
kiedyś znajoma powiedziała mi ze za taki smrodek odpowiadają bakterie i łatwo je przenieść do innych butów czy na inną osobę
ALE NIE WIEM ILE W TYM PRAWDY
ale też nigdy nie pożyczam kapci od mojego brata śmierdziela :) on mimo ze serio myje nogi co chwile, to każde buty jakie pozostawia roztaczają wyrazistą woń starego sera z nutką dekadencji...
wiec może ktoś z taka przypadłością mierzył w sklepie te buciki, obawiam się ze pozostają preparaty schooll'a albo kosz na śmieci
ALE NIE WIEM ILE W TYM PRAWDY
ale też nigdy nie pożyczam kapci od mojego brata śmierdziela :) on mimo ze serio myje nogi co chwile, to każde buty jakie pozostawia roztaczają wyrazistą woń starego sera z nutką dekadencji...
wiec może ktoś z taka przypadłością mierzył w sklepie te buciki, obawiam się ze pozostają preparaty schooll'a albo kosz na śmieci
podkolanówka, trochę zielonej herbaty i włala ;P czyli zieloną herbatę wsyp do podkolanówek (czystych i pachnących!! nienoszonych :P) i jedną podkolanówkę do jednego buta :D
Albo inny, podobny sposób - kawę w ziarnach delikatnie podsmaż na patelni i włóż do każdego buta (tak jak z zieloną herbą czyli podsmażone ziarenka kawy włóż do podkolanówki i do każdego buta) ziarna kawy w tak podsmażone fantastycznie pochłaniają brzydki zapach ze wszystkiego!! a później by butom nadać ładny zapach polecam zastosować zieloną herbatę ;P
Albo inny, podobny sposób - kawę w ziarnach delikatnie podsmaż na patelni i włóż do każdego buta (tak jak z zieloną herbą czyli podsmażone ziarenka kawy włóż do podkolanówki i do każdego buta) ziarna kawy w tak podsmażone fantastycznie pochłaniają brzydki zapach ze wszystkiego!! a później by butom nadać ładny zapach polecam zastosować zieloną herbatę ;P