Widok

Śmierdzący katar???

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Może ktoś miał taki przypadek...
Moja córka w sumie od początku października boryka się z katarem, który ciągle wraca niedługo po tym jak go zaleczymy. Dodam, że od września poszła do przedszkola i się zaczęły choroby i przeziębienia.
Teraz jest cała "zaglutowana" - wydzielina gęsta, zielono-żółta, masakra.
Byłam u pediatry i mam już stosowne leki (mam nadzieję), ale dziś po wizycie jak czyściłam jej nos (i potem po umyciu jej zębów też) zauważyłam, że ten katar śmierdzi jakby...
... (może to dziwne porównanie, ale trudno) jakby ktoś jarał zioło.
Najpierw myślałam, że to z dworu, potem, że może z buzi, ale po zjedzeniu kolacji i myciu zębów zapach nadal był.
Czy ktoś tu spotkał się z czymś takim?
A może taki brzydki katar zawsze śmierdzi... nie wiem już sama :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A chodzi do prywatnego? Ty się lepiej dowiedz, bo może panie na leżakowaniu pomagają im dymkiem z marychy w zaśnięciu ;P
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
hehe, nie, chodzi do państwowego :P
Może jednak ktoś ma coś wnoszącego do powiedzenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja córka miała już kilka razy taki katar. Nawet ostatnio kilka dni temu, zawsze dostaje na to mucofluid. zawsze po dniu, dwóch śmierdzący katar znika.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ropny katar śmierdzi ... ropą. Nie wiem, jak śmierdzi zioło. Może miks ropy/pasty/kolacji zaowocował takim.. aromatem, moze w lekach jest coś aromatycznego
chociaż nigdy ten smród nie kojarzył mi się z ziołem :))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
a moze włożyła sobie cos do nosa? dzieci maja rozne pomysły ;)
image image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Weim, o jaki zapachu piszesz- fakt, nie skojarzyłam z ziołem, ale to specyficzny smrodem, racja.
Taki ostry, ropny.

Janek miał taki katar przez 2 tyg września, przytargał do domu i Jacek kolejne 2 tyg walczył.
Wydzielina zielona gęsta, tak samo śmierdząca, taka feeee....
Smarkali ciągle, dawałam syrop taki AntiGrip, czy jakoś tak, pomagający usuną ta wydzielinę z nosa.

Ale jak na moje oko- samo musiało zejść,te syropy to dla mnie ciągle "ściema".
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas na zapchany nos pediatra poleciła inhalacje z soli 10% rozcieńczonej z wodą. Po 2 dniach po katarze nie było śladu.
1cm soli 10% dobrać 3cm wody i z 2 cm zrobić inhalację
Moja córka miała z kolei gęsty katar, który przestał spływać, dostała gorączki, która nie schodziła i ten specyficzny zapach z ust, taki jakby syntetyczny.
Powiedziałam to lekarce, to zapisała Sumamed. Po południu gorączka znowu wzrosła i podałam Sumamed i jak się wszystko ruszyło... katar zaczął spływać, gorączka od razu minęła i dziwny zapach z ust też ustał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A syn kaszlal c, y ropnym katarze?
Mój synek ma taki katar. Ja się też kiedys zastanawiałam. Śmierdzi jakby jarał trawe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kiedyś koleżanka z pracy mi opowiadała, że miała kilka razy właśnie taki śmierdzący katar przy zapaleniu zatok. musiała mieć płukane zatoki(czy jak to się nazywa?) :P

wielokrotnie miałam zapalenie zatok - ale nigdy "śmierdzące".
dziś już katar nie śmierdzi :) i widać poprawę, bo w jednej dziurze nie ma już takiego zielonego kataru.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

do góry