Widok
Smoking?
Dziś byliśmy w salonie ślubnym. Chcieliśmy wybrać smoking.Kobieta nam powiedziała, że smoking na ślub nie za bardzo i lepiej surdut lub garnitur, podobno w smokingu chodzi się tylko na jakieś przyjęcia biznesowe itp. i zakłada go się w późnich godzinach wieczornych. Obok w salonie druga babka powiedziała, że smoking jak najbardziej pasuje na wsłasny ślub. Na pierwszym miejscu stawia surdut na drugim smoking a na trzecim garnitur. Nie chcemy garnituru bo na codzien biega w nim do pracy i chcę żeby wyglądał inaczej. Co Wy na to? Z jakimi opiniami się spotkałyście?
Wiesz.....to chyba jak co komu bardziej sie podoby mysle.....Nie spotkalam sie z opinia aby smoking pasowal tylko na przyjecia biznesowe. Sama myslalam tez juz o takim dla mojego Marcina, ale nie podobaja mi sie te Pasy (nieodzowny element smokingu - kiedys sluzacy ponoc dzentelmenom do chowania teatralnych biletow) oraz lampasy w spodniach wzdluz szwow bocznych (ponoc pozostalosc z wojskowych uniformow). Widzisz .........jak to komu pasuje moze Twoj mezczyzna akurat pieknie wygladac........no i obowiazkowo mucha i koszula koniecznie z drobno plisowanym gorsem i tzw. lamanym kolnierzykiem
myslalam tez o surducie ale surdut to zawsze kolor szary i spodnie tzw. sztuczkowe (czyli w szaro czarne )paski a to juz takie szarosci odpadaja do mojej sukni..............Frak wydaje mi sie za smieszny..........
popatrz w czym Tobie bedzie sie Twoj partnetr podobal...........to jest wazne
myslalam tez o surducie ale surdut to zawsze kolor szary i spodnie tzw. sztuczkowe (czyli w szaro czarne )paski a to juz takie szarosci odpadaja do mojej sukni..............Frak wydaje mi sie za smieszny..........
popatrz w czym Tobie bedzie sie Twoj partnetr podobal...........to jest wazne
Smoking został wynaleziony po to, żeby przy paleniu cygar nie niszczyć sobie ubrania. Stąd kołnierz jest wykończony błyszczącym materiałem. Pierwotnie smoking był więc wykorzystywany głownie podczas męskich spotkań w palarni, natomiast teraz nie obowiązuje tylko i wyłącznie na spotkaniach biznesowych, ale nadal powinno się go zakładać nie wcześniej niż przed 17 lub 19 (już nie pamiętam dokładnie).
Natomiast ze względu na porę i charakter uroczystości na wcześniejsze śluby polecam frak dzienny czyli cut (jaskółkę) lub surdut. MadziaK załaczyła go na zdjęciu numer 2.
Natomiast ze względu na porę i charakter uroczystości na wcześniejsze śluby polecam frak dzienny czyli cut (jaskółkę) lub surdut. MadziaK załaczyła go na zdjęciu numer 2.