Widok

Smoking?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziś byliśmy w salonie ślubnym. Chcieliśmy wybrać smoking.Kobieta nam powiedziała, że smoking na ślub nie za bardzo i lepiej surdut lub garnitur, podobno w smokingu chodzi się tylko na jakieś przyjęcia biznesowe itp. i zakłada go się w późnich godzinach wieczornych. Obok w salonie druga babka powiedziała, że smoking jak najbardziej pasuje na wsłasny ślub. Na pierwszym miejscu stawia surdut na drugim smoking a na trzecim garnitur. Nie chcemy garnituru bo na codzien biega w nim do pracy i chcę żeby wyglądał inaczej. Co Wy na to? Z jakimi opiniami się spotkałyście?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiesz.....to chyba jak co komu bardziej sie podoby mysle.....Nie spotkalam sie z opinia aby smoking pasowal tylko na przyjecia biznesowe. Sama myslalam tez juz o takim dla mojego Marcina, ale nie podobaja mi sie te Pasy (nieodzowny element smokingu - kiedys sluzacy ponoc dzentelmenom do chowania teatralnych biletow) oraz lampasy w spodniach wzdluz szwow bocznych (ponoc pozostalosc z wojskowych uniformow). Widzisz .........jak to komu pasuje moze Twoj mezczyzna akurat pieknie wygladac........no i obowiazkowo mucha i koszula koniecznie z drobno plisowanym gorsem i tzw. lamanym kolnierzykiem
myslalam tez o surducie ale surdut to zawsze kolor szary i spodnie tzw. sztuczkowe (czyli w szaro czarne )paski a to juz takie szarosci odpadaja do mojej sukni..............Frak wydaje mi sie za smieszny..........
popatrz w czym Tobie bedzie sie Twoj partnetr podobal...........to jest wazne

faktycynie, smoking tylko na przyjecia wieczorem. mam gdzies arykul na ten temat, postaram sie go znalezc i wkleic.

***MadziaK***
image
image
Będę bardzo wdzięczna :)

image
hehe a teraz troszke smiesznie to zabrzmi pewnie ale jaka jest różnica miedzy frakiem,smokingiek i surdutem:)?znaczy jak ktory wyglada itp
Zaraz postaram się znależć zdjęcia i je wkleić

image
dziekuje:)ja taka sportowa dziewczynka i troszke łobuz,jak mój chlopiec i my w tych ciuszkach eleganckich sie nie koniecznie orientujemy:)(mimo wieku:) )
smoking to taki czarny, z bllyszczacymi połami marynarki.
surdut to taka dluga marynarka i do niej spodnie w paski, czesto cylinder, frak to taki "pingwinowaty":) krotsze poly marynarki i dlugi tyl.

***MadziaK***
image
image
http://img513.imageshack.us/img513/9640/smoking9uo.jpg
smoking
http://img153.imageshack.us/img153/8822/surdut4of.jpg
surdut
http://img224.imageshack.us/img224/7471/frak8iu.jpg
frak

image
Coś mi nie wyszło :(

image
image
smoking

image
surdut

image

frak

***MadziaK***
image
image
http://slubne.pl/?pid=3&col=58&cmd=show_col&shift=3
Znajdziesz na tej stronie
surdut 2 od góry 1 rząd
smoking 3 od gory 1 rząd
frak 4 od gory 1 rząd

image
o dziękuję za wklejenie zdjęć o te mi chodziło

image
dzięki:)
Smoking został wynaleziony po to, żeby przy paleniu cygar nie niszczyć sobie ubrania. Stąd kołnierz jest wykończony błyszczącym materiałem. Pierwotnie smoking był więc wykorzystywany głownie podczas męskich spotkań w palarni, natomiast teraz nie obowiązuje tylko i wyłącznie na spotkaniach biznesowych, ale nadal powinno się go zakładać nie wcześniej niż przed 17 lub 19 (już nie pamiętam dokładnie).

Natomiast ze względu na porę i charakter uroczystości na wcześniejsze śluby polecam frak dzienny czyli cut (jaskółkę) lub surdut. MadziaK załaczyła go na zdjęciu numer 2.

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry