Widok
hmm
Filmu nie widziałam i nie zamierzam. Sam trailer jak i słowa pana Jarosława, że film "pokazuje prawdę" wystarczą mi już by wiedzieć, że film nie jest obiektywny. Nie muszę oglądać tego filmu, żeby wiedzieć, którą teorię film pokazuje. Nie obejrzę tego filmu też dla zasady - nie wspierać finansowo tego typu teorii spiskowych i osób, które za nią stoją. Jeśli ktoś nie jest zdecydowany, ale również nie wierzy w teorie spiskowe Antka i paczki, to również zachęcam do niekupowania biletu.
Zartujesz chyba :) Bylam w piatek /pierwszy dzien wyswietlania/ - 43 osoby na sali ok 20 osobowej - bylam i policzylam sobie, Moze masz info od Pani z kasy - pytalam ja przed seansem /chwile sie spoznilam/ ile biletow sprzedanych - powiedziala mi dwa razy, ze bylo 20 - ze jej sie tak wyswietla :)) Frekwencja b duza, co mozna zobaczyc chocby po rezerwacjach. Jutro idziemy grupa okolo 20 osob- prosze zreszta porownac do ilosci osob na innych filmach, nie mowiac o recenzjach napisanych dawno przed premiera i bezprecedensowym hejcie wokol filmu.
Prosze poczytac sobie w jakich okolicznosciach powstawal film - z jak olbrzymim operem ze strony wszeslkich stron sie spotykal - i znamienne:Obserwowałem reakcje ludzi. Byli wzruszeni. A ja zły byłem na to, jak to się potoczyło. Kiedy sobie zreasumowałem, ile czasu trwały prace nad tym filmem, jak można było lepiej wykorzystać ten czas, ilu aktorów odmówiło panu Antoniemu bez spotkania i bez czytania nawet scenariusza, w jakich warunkach pracowaliśmy, jak byliśmy obśmiewani. Słyszałem od oświetleniowców, od charakteryzatorek, że byli wyszydzani w swoim środowisku." Mimo to na ekranie wiele znanych twarzy.. Brawo za odwage.. !
Fragment Wywiadu z aktorem - Redbadem K.:"
Fragment Wywiadu z aktorem - Redbadem K.:"
Oceny filmowe recenzenta
Oceny p. Tomasza Zacharczuka z ostatnich miesięcy, za trojmiasto.pl, skala 1-10
Marsjanin - 8
Strategia Mistrza - 6,5
Bond nr. 24 - 5,5
Listy do M.2 - 6
Most szpiegów - 7
Gwiezdne Wojny VIII - 9
Zjawa - 8
Swoi przeciw swoim wersja DC - 4
Swoi przeciw swoim wersja Marvela - 8,5
Sąsiedzi 2 - 3
X-Men: Apocalypse - 6
Dzień Niepodległości 2 - 5,5
Tarzan: Legenda - 5
Iluzja 2 - 5
Ghostbusters "babski" - 7
Jason Bourne - 7
Czerwony Kapitan - 6,5
Smoleńsk - 3
Być jak krytyk filmowy ;-)
Marsjanin - 8
Strategia Mistrza - 6,5
Bond nr. 24 - 5,5
Listy do M.2 - 6
Most szpiegów - 7
Gwiezdne Wojny VIII - 9
Zjawa - 8
Swoi przeciw swoim wersja DC - 4
Swoi przeciw swoim wersja Marvela - 8,5
Sąsiedzi 2 - 3
X-Men: Apocalypse - 6
Dzień Niepodległości 2 - 5,5
Tarzan: Legenda - 5
Iluzja 2 - 5
Ghostbusters "babski" - 7
Jason Bourne - 7
Czerwony Kapitan - 6,5
Smoleńsk - 3
Być jak krytyk filmowy ;-)
Myślę, że wypowiedź pana Rafała jest dowodem, że światy równoległe istnieją. Dochodzi nawet do ich przenikania się i dzieje się to m.in. w Polsce. W tym alternatywnym żyją ludzie dla których wyjaśnieniem pierwszego wybory dla wypadku komunikacyjnego wynikającego ze zlekceważenia zasad bezpieczeństwa i praw fizyki w trudnych warunkach atmosferycznych jest zamach i niekończące się teorie spiskowe. No ale może w światach alternatywnych to jest właśnie oczywista oczywistość. Tam pewnie jak się przejedzie na czerwonym świetle przez skrzyżowanie i zostanie staranowanym przez inne samochody to wszyscy od razu wiedzą, że to był zamach.