Widok

Sofitel Grand Hotel Sopot - oferta pracy

Widziałam ogłoszenie, że poszukują pokojówki.
Czy ktoś się orientuje jak wygląda tam praca( godzinowo itd), atmosfera, zarobki?
Wiadomo, że praca ciężka na pewno w sezonie ale gdzieś wyczytałam opinie, że podobno ciężko tam wytrzymać psychicznie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jakieś 6 lat temu byłam tam pokojówką. dorabiałam w sezonie letnim na studia. nie dałam rady ani fizycznie ani psychicznie. po 30 pokoi dostawałyśmy do sprzątnięcia, w ciągu 8h. Ludzie zostawiają taki syf, że na 1pokój trzeba było poświęcić około 40 min (wszystko musi się błyszczeć itd.) za mało pracowników, za dużo pokoi do sprzątnięcia na 1 os. kasa wtedy około 1500 więc jak na 6 lat temu to całkiem całkiem.
trochę przesada z tymi 30 pokojami. Dostają na raportach 12, 13 a zrobić muszą najmiej 11.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
zatrudniaja na umowe zlecenie stawka godzinowa 2 lata temu wynosila 11 brutto teraz pewnie wzrosla na umowe o prace od razu nie mozna liczyc
kandydatka na pokojowa przechodzi 2-3 dni szkolenia kiedy pracuje z kims i ma sie nauczyc jak ma byc wszystko zrobione
praca jest ciezka fizycznie
w grandzie jest stosowany proceder placenia polowy stawki za pierwsze dni probne (oczywiscie mi wspomniano o tym dopiero jak przepracowalam 3 dni probne..)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jak supervisorki?
Ta, 11 brutto. Teraz jest 7 netto za pokoj, więc niestety, ale nic nie wzroslo. Wrecz spadło
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Taka stawka godz. uwłacza niestety historii i powadze tegoż miejsca...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
demokracja nie ma nic wspólnego z historią, dzisiejszy Grand Hotel nie ma nic wspólnego z tamtym miejscem, inne czasy inny hotel.Co do stawki- w najlepszym hotelu w 3mieście stojącego obok GH płacą 8 zł netto za pokój.Więcej niż 10 nie zrobisz, po 5 latach w tej branży kończysz z komplikacjami związanymi z kręgosłupem plus zaawansowaną nerwica, bo mimo, że to tylko praca fizyczna wyczerpuje ludzi psychicznie również, szczególnie jak trafisz na kierownika, który chce za wszelką cenę podlizać się szefostwu oraz zdobyć plusy za ciśnięcie ludzi.Tak właśnie jest w Grand Hotelu Sopot Sofitelu notabene-jedynym z hoteli w 3mieście z tradycją i historią.Czy wiesz, że pokojówki pracujące w GH w 1976 pracowały za stawkę godzinową mniejszą od najmniejszej krajowej? Czy wiesz, że dzisiejsze pokojówki pracują za socjalne minimum, a muszą znać co najmniej jeden język obcy,mieć kształcenie średnie hotelarskie,być dyspozycyjne- pracują 365 dni w roku czyli we wszystkie weekendy i święta?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ale ktos ci bajki naopowiadal ja tam pracuje i nie jest tak zle jak mowia!jest fajna paczka dziewczyn w razie czego pomoga co prawda jest ciezko ale da sie przyzwyczaic zarobki nie duze ale dochodza tez napiwki od klientow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a pani M.L zastępczyni z nadmorskiego jeszcze tam pracuje??
W sierpniu przeszła zastępczyni kierownika pięter z Gdyni p.ML, objęła stanowisko inspektorki i zasiała taką psychozę wśród pań pokojowych, że wszystkie z długoletnim stażem odeszły tak jak stały i teraz szukają po dziś dzień nowych, które uwierzą w mit honorowej pracy w historycznym hotelu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
to dlaczego nikt nie pójdzie z tym do dyrekcji!!!!!!!!!
ponieważ mamy dziś czasy w których jeżeli pracownik jest niezadowolony i idzie na skargę do dyrekcji jest z automatu skreślony i w pierwszej kolejności do odstrzału??? nie wspominając "zemsty" kierownika, na którego będzie narzekać.Jak myślisz Dyrekcja uwierzy managerowi czy pracownikowi?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pracowalam tam przez wakacje i powiem szczerze, że ta praca to jedna wielka kpina. Panie sprawdzające pokoje są niemiłe i robią wszystko, żeby przypadkiem nie wyjść za szybko. Moja średnia dziena wynosiła 12 pokoi przy czym jak skończyłam szybciej byłam zmuszana do robienia dodatkowych 2-3 pokoi. Jednego dnia jak skaleczyłam się w rękę Pani J.W. - dyrektor- powiedziała, że nic mi nie jest i mam wrcać do pracy przy czym kończyna spuchła mi jak balon. 4 dni później jak ból ręki nie ustawał poprosiłam o mniejszą ilość pokoi i usłuszałam, że jestem śmieszna i nie da się nam pokojówom dogodzić. Była także ciągła deorganizacja pracy. Panie sprzątające nie mają książeczek sanepidowskich i w czasie kontroli chowały się po pokojach, a niektóre magazyny zamykano - stąd G.H wciąż ma 5 gwiazdek. Jedzenie na stłówce jest stare i można się często pochorować, czego byłam świadkiem. Nie polecam!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak jest teraz? :)

Ciągle szukają jak wszędzie

Podbijam. Jakie teraz zarobki?

Inne tematy z forum Praca

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

Własny biznes - jak się reklamować? (184 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

Opinie o Crist Gdynia (13 odpowiedzi)

Jak się tam pracuje ,jaka atmosfera?

do góry