Widok

Sok marchwiowy w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy pijecie soki ze świeżo wyciskanej marchewki?jak czesto można,żeby dziecko miało ładną póżniej karnację ale i nie zaszkodziło ze względu na dużą zawartość wit A?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
pewnie wszystkie soki z owoców i warzyw w czasie ciąży są wskazane ograniczyć się pewnie trzeba podczas karmienia zwłaszcza tych z cytrusów. Ja wyciskam i z marchewki i pomarańczy, jabłek to zdrowe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
W ciąży warto jeść jak najwięcej owoców i warzyw, bo organizm musi "wykarmić" i Ciebie i maleństwo, dlatego też bierze się dodatkowo witaminy. I spokojnie, witamin naturalnych nie przedawkujesz :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oj z sokiem z marchewki byłabym ostrożna czasami wątroba może sobie nie poradzić z nadmiarem beta karotenu - objaw robią się na twarzy przebarwienia "marchewkowe"-pomarańczowe, dwa trzy razy w tygodniu max po szklance więcej nie ma co szaleć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja robie sama soczek marchwiowo-jablkowy w sokowirowce tak co 2 dni
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepiej robić właśnie samemu i mieszać z innym owocem :) I polecam do tego marchewkę np.z rynku z czarnej ziemi, taką "brudną" najsmaczniejszy sok i obcinać zielone końcówki bo dają gorycz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja codzinnie w ciąży piłam soczek jabłkowy, albo marchwiowy,sama robiłam i był pyszny, nic mi nie zaszkodziło
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
poodbno swietny jest sok z buraków....Ja nie pila bo nie lubie ale kolezanka pila w 1 ciazy i teraz w drugiej tez.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sok z buraków jest dobry szczególnie jak ktoś ma anemię,ja własnie czasem piję,mieszam z jabłkiem ale i tak mi nie smakuje,wiec sie zmuszam,bo podnosi żelazo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
całą ciąże piłam sok burak,marchewka i jabłko domowej roboty,robiłam przerwe czasami 2 dniową.Dzięki temu ciąże przeszłąm z super wynikami,lekarka na porodówce powiedziałą,że tak odżywionego łożyska już dawno nie widziała a mała śniada po soczku:)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja w pierwszej ciąży piłam sok z marchwi codziennie, nie przedawkowałam witaminy A ,ale dziecko moje urodziło się mimo wszyatko bladziutkie i jest taki na dal,ale sam uwielbia od zawsze pić soki z marchwi,nie ma dnia żeby nie chciał wypić takiego soczku:)
a ma latek 3,5:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Więcej o marchwi warto również przeczytać na NakedNoyz w artykule https://www.nakednoyz.com/marchew-nie-tylko-dla-pieknej-cery/
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobry jest sok z buraka i sok pomidorowy
https://kiszonespecjaly.pl/pl/menu/soki-tloczone-nfc-223
te na przyklad
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry