Widok

Spadek BetaHCG w 10 tygodniu?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Jak zwykle mam problem i pewnie się nakręcam, ale znowu muszę się Was poradzić. Otóż, robilam betę kilkakrotnie w czasie ciąży.I tak:
7-tydzień 225 tyś
10 tydzień początek - 83 tyś a koniec - 70tyś.
Czy to normalne, że tak szybko spadła? w 7 tygodniu biło serduszko i było wszystko ok, ale teraz mam wizytę we wtorek i jak zwykle jestem już nerwowa.
Wiem, że od 10 tyg. beta będzie spadać, ale z tego wynika, że zaczęła już wcześniej? Czy któraś z Was tak miała?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A po co robiłaś betę w 10 tc ? Miałaś zalecenie lekarza?
image
image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie nie miałam zalecenia. Zrobiłam dla siebie, ale niepotrzebnie chyba bo tylko mam nerwy z tego powodu.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
mam nadzieje, ze jednak Twoj spadek to jest ten w normie, staraj sie nie denerwowac niepotrzebnie bo to Wam nie sluzy :*
czy Twoje samopoczucie sie jakos zmienilo?czy piersi sa mniej bolesne? jesli nie to wszystko jest w porzadku
Poziom hCG nie rośnie do końca ciąży, po szczycie wydzielania właśnie w okolicach 10 tyg., stopniowo się obniża(gdzieś tak do 20 tyg.) i od tego momentu utrzymuje względnie stałą wartość aż do porodu. Co do wartości

3 weeks LMP: 5 - 50 mIU/ml
4 weeks LMP: 5 - 426 mIU/ml
5 weeks LMP: 18 - 7,340 mIU/ml
6 weeks LMP: 1,080 - 56,500 mIU/ml
7 - 8 weeks LMP: 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9 - 12 weeks LMP: 25,700 - 288,000 mIU/ml
13 - 16 weeks LMP: 13,300 - 254,000 mIU/ml
17 - 24 weeks LMP: 4,060 - 165,400 mIU/ml
25 - 40 weeks LMP: 3,640 - 117,000 mIU/ml

Nie denerwuj się jeśli czujesz się dobrze i nie krwawisz to będzie dobrze. Dlatego pytałam czy lekarz kazał Ci zrobić to badanie. Wiem, że w już na tym etapie ciąży beta zaczyna spadać i nie musi to oznaczać kłopotów z ciążą. Głowa do góry :)
image
image

image
Jeśli się mocno martwisz to podjedź na IP i poproś o wykonanie USG
image
image

image
Nie wkręcać sobie, to po pierwsze i ostatnie. Na wiele spraw nie mamy wpływu a na izbie przyjęć nabawisz się tylko więcej stresów i jeszcze jakieś paskudztwo wirusowe możesz złapać.
Dziewczyny, ja wiem, że beta spada po 10tyg, ale nigdzie nie mogę znaleźć jak szybko spada. Zaniepokoiło mnie to, że z 225 tyś teraz jest 70 tyś. Nie wiem czy tak szybko powinna spaść. Po wcześniejszych doświadczeniach jestem już przewrażliwiona i jeszcze nie do końca cieszę się tą ciążą. Stąd moje badania na własną rękę. Wolę po prostu wiedzieć wcześniej niż iść na wizytę do lekarza a tam uzyskać przykre informacje. Poza tym beta spada po 10 tygodniu a u mnie zaczęła spadać wcześniej. jestem w 10 wg @ a w 9 według zarodka. Pozostaje mi czekać do wtorku. Dzięki za posty.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Joanna myślę że na Twoje pytanie może odpowiedzieć fachowo tylko lekarz. Życzę Ci abyś w końcu mogła się cieszyć ciąża :)
image
image

image
Ja nie rozumiem po co w ogóle robic betę jeżeli jest wszystko ok.
Założę się, że wszystko jest ok a Ty przez niepotrzebną nagorliwość tylko sobie zafundowałaś dodatkowy stres.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wydaje mi sie ze jest wszytsko w porzadku :)
A mzoe wez numer jakiegos ginekologa i zadzwon ,upewni cie ze jest ok czy nie :)
JOanna, mam nadzieję, że gin podał dobre wieści
image
image
Wszystko jest ok. Niepotrzebnie na własną rękę robiłam badania. Dzięki za posty. Pozdrawiam.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
to teraz ciesz się swoim stanem, odpoczywaj, później nic już nie jest takie samo :) Korzystaj, póki możesz ze snu i niezależności
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Basen ogrodowy - gdzie kupię? (11 odpowiedzi)

Gdzie w Gdańsku dostane basen ogrodowy dla 3 latka, nie musi byc mega ale też nie miska wody ;)

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

do góry