Widok
Sprawa separacyjna czy rozwodowa?
Dziewczyny pewno mi jakoś doradzicie.
Rozstaje się z mężem i zastanawiam się czy złożyć papiery o syparacje czy odrazu o rozwód?
Sprawa będzie z orzeczeniem o jego winie.
Zastanawiam się czy składać najpierw o separacje(żeby nie płacić jego długów) czy odrazu o rozwód.
Rodzina mówi że najpier o separacje bo jest szybciej i póxniej na tej podstawie rozwód a ja już sama nie wiem :-/
Może któraś z was była w podobnej sytuacji?
pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za pomoc
Rozstaje się z mężem i zastanawiam się czy złożyć papiery o syparacje czy odrazu o rozwód?
Sprawa będzie z orzeczeniem o jego winie.
Zastanawiam się czy składać najpierw o separacje(żeby nie płacić jego długów) czy odrazu o rozwód.
Rodzina mówi że najpier o separacje bo jest szybciej i póxniej na tej podstawie rozwód a ja już sama nie wiem :-/
Może któraś z was była w podobnej sytuacji?
pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za pomoc
Moje małżeństwo od dawena było beznadziejne ale ja chciałam je ratować za wszelką cene.
Niestety miarka się przebrała i już napewno nic z tego nie będzie bo ja już mam dość.
Moje nerwy i stan psychiczny są do tej pory w strzepach chociaż już jest troche lepiej.
Już szans nie daje tylko chce to teraz jak najszybciej skończyć
Niestety miarka się przebrała i już napewno nic z tego nie będzie bo ja już mam dość.
Moje nerwy i stan psychiczny są do tej pory w strzepach chociaż już jest troche lepiej.
Już szans nie daje tylko chce to teraz jak najszybciej skończyć
Mała, współczuję całej tej sytuacji, już wcześniej nie było Ci lekko a teraz jeszcze rozwód :/ Z orzekaniem winy to faktycznie może potrwać, do tego pewnie dojdzie zasądzenie alimentów. Z innej beczki, wiem że dobrze żebyś miała paragony za zakupy dla dziecka, bo czasem trzeba udowadniać wydatki.
W sądzie w Gdańsku są podobno darmowe konsultacje, można zadzwonić i spytać kiedy.
Na stronce Sądu Okręgowego w Gdańsku znajdziesz adresy, nr tel i wskazówki jak złożyć pozew:
http://www.gdansk.so.gov.pl/
W sądzie w Gdańsku są podobno darmowe konsultacje, można zadzwonić i spytać kiedy.
Na stronce Sądu Okręgowego w Gdańsku znajdziesz adresy, nr tel i wskazówki jak złożyć pozew:
http://www.gdansk.so.gov.pl/
W Gdańsku ORA organizuje takie porady dwa razy w miesiącu - jest to
każdy pierwszy i trzeci poniedziałek miesiąca w godz. 15.30 - 17.00.
Porad udzielają aplikanci adwokaccy w siedzibie ORA ( Chlebnicka
48/51 ) na I piętrze w pokoju 103. Wystarczy przyjść, nie trzeba się
umawiać.
i jeszcze cytat z jednego z forow:
Darmowe porady prawne można uzyskać na nowopowstałym portalu prawnym.:
www.easylaw.pl -> gorąco polecamy! Wystarczy zadać pytanie na naszym forum a
ekspert z dziedziny prawa w krótkim czasie udzieli Ci rzetelnej i profesjonalnej
porady.
Oprócz tego na stronie wzory pism, umów, a także ciekawe artykuły z dziedziny
prawa.
każdy pierwszy i trzeci poniedziałek miesiąca w godz. 15.30 - 17.00.
Porad udzielają aplikanci adwokaccy w siedzibie ORA ( Chlebnicka
48/51 ) na I piętrze w pokoju 103. Wystarczy przyjść, nie trzeba się
umawiać.
i jeszcze cytat z jednego z forow:
Darmowe porady prawne można uzyskać na nowopowstałym portalu prawnym.:
www.easylaw.pl -> gorąco polecamy! Wystarczy zadać pytanie na naszym forum a
ekspert z dziedziny prawa w krótkim czasie udzieli Ci rzetelnej i profesjonalnej
porady.
Oprócz tego na stronie wzory pism, umów, a także ciekawe artykuły z dziedziny
prawa.