Widok

Starające się LIII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
A więc..... oficjalnie potwierdzam !!Jestem w 7t5dc :):):):) Serduszko nasze kochane bije i Oby sie nic nie zmieniło.Przesyłam Wam Kochane dziewczyny pozytywne fluidki!! Trzeba wierzyć , że sie UDA !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tripgirl a skąd na podstawie badania progesteronu wiesz że nie miałaś owulacji ????????
bo progesteron rosnie tylko po owulacji, jesli w 22 dc jest tak nisko to owu nie bylo. Ale nie oznacza to ze jeszcze nie przyjdzie..... Wszystko jest mozliwe, wiem po sobie. Zycze powodzenia!
No ja robiłam progesteron w piątek czyli 12 dzień cyklu i wyszedł mi 0.8 ng/mL tak powinno być przed owulacją?
monika - też kiedyś czytałam na ten temat więc też sobie zrobiłam test owu przed ciążowym - raz mi test owu wyszedł pozytywnie - a ciąży nie było... za drugim razem na kilka dni przed okresem wyszła mi jedna kreska na teście owu - a w ciąży byłam - więc jak dla mnie nijak to się ma do rzeczywistości - komuś wyjdzie, komuś nie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
przed owu i przy braku owu moze byc niski. dla porownania zrob sobie progesteron w 22 dniu cyklu, teoretycznie powinno byc juz po owu wiec porownasz wyniki.
mar-chewka :) ja się nie sugeruję testem owulacyjnym że mogę być w ciąży tylko próbuję zrozumieć jak to działa bo każdej inaczej jak mówię od 6 dni mam 2 mocne krechy a to już 17 dzień cyklu więc nie wiem czy nadal przed owulacją czy nie bo dwie krechy miałam też w piątek i od tego przez 24-36 godzin powinnam mieć owulkę a tu dni następne i dalej to samo - mąż jest wykończonyyyy :):):) bo staraniom nie ma końca :)
monika progesteron bada sie generalnie w 19-21 dc zeby stwierdzic czy byla owu ale to jest przy cyklach 28dniowych, ja robilam w 22dc poniewaz moje cykle ostatnio sa dluzsze
mysle, ze jednak owu nie bedzie bo ja sie wogole nie czuje na owu, piersi wogole nie sa bolesne a zawsze byly czyli niski progesteron jest :/
no ale coz, zycie :)
Ja generalnie życzę wszystkim starającym o ciepliwości i nie załamywanie się. Sobie też tego życzę za kilka lat będziemy wspominać te nasze forum z uśmiechem. Bo to tak zawsze jest jak się chce mocno to nie wychodzi a potem nieoczekiwanie są rezultaty. Więc dziewczyny głowa do góry nas też czekają z pewnością te nieprzespane noce.... :P tylko trzeba troszkę poczekać. Moja mama cały czas mówi nie nastawiaj się to musi być spontanicznie bo nawet po wszystkich pomiarach może być odwrotnie, więc mężów wykorzystujemy dalej... :)
zrobilm drugi test owu..i byla druga kreska..tez slabsza od tej testowej..a moze i slabsza od tej wczorajszej..sama nie wiem co mam o tym myslec..
stokrotka ja mialam takie same przeboje z testami owulacyjnymi dlatego zaprzestalam ich uzywac bo nie mam juz sily sie z tym bawic ale Tobie zycze powodzenia z nimi:)
hey Dziewczyny mam nadzieje,ze i dzisiaj dacie mi jakies wasze dobre dary..otoz wczoraj zrobilam drugi test owu tak jak ten pierwszy o tej samej godzinie okolo 16..nno i wyszlo jak juz pisalam wczesniej,ale caly dzien jakby cos mi "chodziol" po jajnikach nie umiem tego uczxucia okreslic, no i stwierdzilam ze zrobie drugi test owu..i zrobilam go okolo 22...i wiem,ze nie sprawdza sie wyniku po pol godzinie..max po 10 minutach..no ale sprawdzialm po pol godz. najpierw jak patrzylam od razu to byly 2 kreski ale ta jedna jasniejsza od drugiej,a jak poszlam za pol godziny to obie byly takie same ciemne i bardzo widoczne..
zeby miec porownanie,zadnego z testow nie wyrzucilam i poszlam zoabczyc jak wygladaja te 2 kreski z 1 testu,ktory robilam we wt popoludniu.. (myslalam,ze moze po czasie i druga kreska sciemnieje jak w tym rpzypadku) no ale byla 1 kreska ciemna a druga slaba..

mam pyt. czy wczoraj moglam miec owu?? oczywiscie nawet jesli to wmawialam sobie ze byla owu i musialam sie poprzytulac do meza:-))

hm..jesli wiec bylaby owu to gdzies za 14 dni bedzie @ czy musze tez liczyc tyle dni od tamtej @ do owu? bo teraz mam dzisiaj 25dc..wiec jakby tak bylo to gdzies w 24dc mialabym owu jesli wczoraj byla..

kurcze ale jestem zakrecona i pisze jak zakrecona..mam nadzieje,ze mnie zrozumialyscie..:-)

pytanie nr dwa..keidy powinnam dostac owu jesli mam niereguralne a wczoraj bylaby owu?
jest tu ktos?? @ mam dostac w okolicy 12-13 pazdziernika..jsli bedzie cykl 38 dniowy i jesli te 2kreski to owu byla wczoraj..a 13 mam wizyte u gin..hm..

milusiego dzionka dziewczynki:-))
stokrotka - nie wiem, pewnie przegapiłam info, jak długo się staracie, ale... błagam, nie pod testy - ześwirujesz...

zasada jest taka, że przed owu starania powinny być co 2 dni (niektórzy stosują co dzień, ale ponoć może to osłabić plemniki, a one w naszych drogach rodnych mają zdolność przeżycia 3-5 dni)

testy owu wskazują tylko na wysokość hormonu LH, którego skok jest bezpośrednim impulsem do pęknięcia pęcherzyka graffa
wyrzut LH to kwestia godzin, a jego poziom nagle wzrasta bardzo znacząco - dlatego "pozytywny" test owu to taki, gdzie kreska testowa jest co najmniej tak ciemna jak testowa

jeśli w końcu test owu będzie pozytywny (przepraszam, niedoczytałam, jak wygląda teraz sytuacja u ciebie), to, tak już prywatnie, na babski rozum, dajecie sobie spokój z co drugim dniem, tylko co dziennie na "dobitkę";)

skok LH poprzedza owulację 24-48godzin (choć w innych materiałach czytałam, ze 12-24h) - później uwolnione zostaje jajeczko, które jest zdolne do zapłodnienia przez kolejnych 12h (żyje dłużej, ale już nic z niego nie będzie)
no i jeszcze mamy kolejne 24h od pierwszego jajeczka, w których mogą być uwolnione kolejne jajeczka... po 24h "fabryka" zamknięta;P

ja byłam uczona tak, że do owulacji (ja rozpoznawałam po naturalnych objawach - śluz, temp, szyjka w ostatnim cyklu) starania są co 2 dzień, a po skoku temp (czyli owulacji) jeszcze przez 3 dni zwiększamy intensywność do co dzień...
u nas częstotliwość nam nie wychodziła - tzn w gorącym momencie była dużo gorsza, a i tak się udało...

stokrotka - najważniejsze, to nie dać się zdominować testom - dziecko to owoc miłości, a nie wykalkulowany produkt
Aga dziekuje za wyczerpujaca info..msuze to kilka razy jeszcze przeczytac i przetrawic itd..

co do "pracowania" nad malenstwem to nie jest tak,ze mam owu i do roborty:P...
pracujemy bardzo czesto i wcale nie mysle podczas seksu czy tym razem sie uda..a mzoe teraz..po prostu wczoraj zrobilam test i wydaje mi sie,ze byla owu a nie chcialabym przeoczyc tego dnia..

na razie krotko sie staramy i bez stresu...ale wiadomo..ze juz by sie chcialo..

moja siostra jak do nas przyjezdza a niebawem ma rodzic to ja macam i kolysze brzusiem i mowie do mojego chrzesniaka:-))

od przyszłej @ mam zamiar mierzyc temp...slub ciezko mi zaobserowac bo nie mam go za wiele..choc faktycznie teraz jest jakby ciagnacy, przezroczysty..-czy taki jest pldony?
dokładnie tak (ze śluzem)
ten przejrzysty, rozciagliwy, z odczuciem wilgotności, czasem mokrości to śluz płodny
oczywiście każda z nas jest inna i jedną może śluz zalewać wręcz, a druga ledwo zauważy, ze się troszkę rozwodnił...
po owulacji powinnaś zauważyć drastyczną zmianę śluzu na gorszy (kłaczki, gęsty, suchość, białawy, żółtawy...) - praktycznie ta zmiana jest z dnia na dzień (a przy pojawianiu się płodnego, to tak powoli narasta najczęściej)

będzie dobrze:)
jeszcze raz dzieki Aga:-)
a taki hm..jak twarog bialy to nieplodny tak?
dobrze,ze moge sie Was podpytac...

w sb idziemy na wesrel jak juz wspominalam..jakos nie bardzo mi sie chce..ale moze bedzie fajnie..to jzu ost wesele w tym roku:-) jeszcze chrzciny mojego chrzesniaka..swieta i urodziny meza,mamy szwagra..a potem nowy rok..i od nowa..:-)
twaróg, zważone mleko - niepłodny
A ja czekam na @. W poniedziałek powinnam dostac...ale nie wkręcam sobie nic, bo mam normalne PMS, tylko, że zacząło się w tym cylku dużo później...
No to według obserwacji śluzu to ja już po owulacji - dzisiaj biały twaróg :P Ciekawo czy coś może się udało.....
monika848 to serniczek zrób mężowi jak twaróg :P
hi hi :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry