Widok

Starające się XLIX

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zgodnie z tradycją zakładam nowy wątek. Wczoraj byłam u lekarza, dzidzi rośnie i serduszko biło jak szalone. Termin na ok 12 marca.

Jeszcze raz gratuluję założycielce poprzedniego wątku Asiiek :D

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki by wątki sypały się jeden po drugim...

Wszystkim dziękuje za pomoc i wsparcie jakie otrzymywałam od Was drogie Forumki :)

wypowiedź zmoderowana ( 2011-07-27 12:02:15)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
weronika serdecznie gratuluję:)
image
image
o fajnie, dziekuje :) slyszlam od 1 gina ze "jego koledzy specjalisci w nieplodnosci" mowili ze on jest najtanszy,a le nei najlepszy i ze dlugo sie go nie zaleca brac, bo tak naprawde trzeba zrobic badania specjalistyczne z jakiego powodu ta prolaktyna jest podwyzszona, cos tam zaczal mnie pytac czy ktos mnie kiedykolwiek skierowal na badanai przysadki, no ale nikt mnie nie skierowal, wiec wsumie nie wiem o co chodzi :D mowil tez o tym, ze od razy jak zajde..tez bym chciala, hehe..to zebym przysla i on mi przepisze cos innego niz bromergon, bo w ciazy nie powinno sie go brac. A jak Ty bedzies z miala jakies info od swoejo gina to tez napisz
image
tak, biore od października lub listopada zeszłego roku i nic nie słyszałam o tym że nie mozna go długo brać :( mój lekarz powiedział że będę go musiała brać przynajmniej do zajścia w ciążę a może i dłużej.. za jakieś dwa tygodnie wybieram się na wizytę to zapytam :)
Iwonka - noooo, przepiekne ciążowe objawy, jak napiszesz po wizycie ze nie, to sie zdziwie na maxa ;)
image
LG83 - bierzesz bromergon? bo ja tez, ponad rok, i wlasnie tak sie zastanawiam, bo podobno nie powinno sie go tal dlugo brac, bo ma skutki uboczne, slyszalas moze cos o tym?
image
dziewczyny, oby te wasze objawy się sprawdziły :)

mi jest często niedobrze w okolicach @ i zawsze się łudzę że moze jednak :) ale potem nic z tego :( sama już nie wiem czy to moje urojenia czy poprostu działanie bromka :(
Ja dopierowe wtorekidę do lekarza. :-) Narazie jestem na campingu i mam serdecznie dość pogoda do bani do domu daleko więc niechce się wracać skoro zapłacone, ale najgorsze komary jestem masakrycznie pogryziona jak się rozbiore u gina to pomyśli że mam ospe :-). Ogólnie czuje się prawie ok tylko ganianie po błocie za córka daje mi w kość i szybko łapie zadyszkę :-) spać mi się chce i łapie chuśtawki nastroju i plecy mnie strasznie bolą :-( po za tym ok
image
image
Aabym ja pije, mi mówiono, że pije się 3 cykle, potem miesiąc przerwy, potem znów 3 cykle pić itd.

AgaB nie może mąż pić tych ziółek, coś dziewczyny wspominały, że na mężczyznę mają zły wpływ. Zaraz poszukam i Ci napiszę.

Ja wyczekuję owulki, której nie widać. 5 dzień jest mi nie dobrze aż zbiera mnie na wymioty, codziennie płaczę, jestem nerwowa, ćmią cycki, prawy (.) boli, podbrzusze ćmi, prawy jajcor pika. Fulllllll wyypasssss. :/ Moja mama naogladała się program 'ciąża z zaskoczenia i mi tutaj wywróża, szkoda, że nie prawdę.

Pozdrowionka. :)
do poczytania :)
http://www.charaktery.eu/wiesci-psychologiczne/4319/Szansa-dla-bezplodnych/

dziewczyny, duzo z Was pije te ziola o.Sroki? bo ja pilam 2-3 cykle i chyba sobie wyhodowalam endometrioze na nich :) pamietam, ze kiedys czytalam na forum wypowiedz dziewczyny, ktora tez tak mowila, no ale byla w mniejszosci, a wiekszosc pisala ze pomogly...ale teraz jak sie okazalo po laparoskopii ze tez mam endo, to tak mi sie te ziola przypomnialy :)...w kazdym razie nie pijcie za dlugo, chyba wlasnie max 2-3 cykle sie pije
image
http://umamy.homestead.com/koncepcja_nat.html

do poczytania:)
ja chinskie ziolka dong quai i angnus castus oraz niesmiertelny kwas foliowy. jak mi sie przypomni to jeszcze selen, potas a+e i b complex. moj maz nie chce sie przekonac do lykania witaminek. caly czas natomiast mi powtarza, ze juz jestem w ciazy :) (tylko skad on to wie), ale Miko tez sie jakis przytulasny zrobil ostatnio, jakby czul i chcial mnie miec tylko dla siebie. reszte objawow sobie wmawiam :D zobaczymy co bedzie.

poki co- jutro 2 urodzinki synka :) bedzie impreza w sobote takze przygotrowania w toku ( alkohol postanowilam sobie odpuscic, poki sie nie wyjasni)
image

image
AgaB ja tez chce isc na podyplomówke :D tylko moja kosztuje 1600/sem wiec jak sie nie uda zaciążyc to ide na bank, a jak sie uda, to pomysle ;)

Ja niczego nie łykam ( za dużo kwasu foliowego podobno moze powodowac bliźniaki, a tego chciałabym ukniknąć, zreszta i tak czuje, ze mam bliźniaki w genach :P ) i niczym sie nie wspomagam, czekam na szczescie ;)
image

ja chciałam zioła sroki, ale nie pamiętałam jakie mają być te ziółka jak trafiłam na zielarski ostatnio ;P
bo na co one dokładnie są??
image image

gratuuuulacjeeeeee!!!!!!!!!!!!!!
a co z iwonką?

ja nieobecna ciałem z Wami jestem, bo od tygodnia wymieniamy komputery w pracy i jeszcze wszsytko nie działa tak jak powinno...

my w napięciu czekamy na owulację (tzn mąż może mniej, bo jak on się zestresuje, to kaplica i przytulańska nie ma... więc mu powiem po owu, że była;))

a w ogóle w końcu złożyłam papiery na podyplomówkę z finansów i rachunokowości (albo odrwotnie) i mam nadzieję, że za rok księgowa ze mnie będzie i akurat po macierzyńskim nowa (lepiej płatna:P) praca się znajdzie - tak se wyliczyłam, teraz ciąża, poród tuż po wielkanocy, potem egzaminy i akurat po macierzyńskim nowa praca... trza mieć cel;P a życie po swojemu poustawia...

a tak w ogóle, to w tym cyklu zaczęłam się faszerować poza kwasem foliowym to jeszcze wiesiołkiem (na ładny śluz) oraz pić zioła Sroki (całkiem, całkiem smaczne)
mąż mój też nie czeka, tylko łyka wit. C, Salfazin, kwas foliowy (na prędkość chłopaków) i podpija mi ziółka...

a wy stosujecie jakieś naturalne wspomagacze?
Heh jest już wątek marcowych mamuś:) http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2012-r-zapraszam-na-pogaduchy-t256991,1,130.html zapraszam:)
image
Dziękuje wszystkim za gratulację :D

Liczę że reszta "załogi" szybko dołączy do mamuś oczekujących dziecka :D

No niestety osoby nie zalogowana często sobie "żartują" czyimś kosztem, padło na Assiek :/ liczę po cichu że jednak czasem będzie zaglądać do forum i jak powstanie wątek mamuś marcowych to dołączy...
Teraz lawinowo proszę nowe wątki zakładać :D
Weronika serdecznie gratuluję. :)
dziewczyny co za afera??
Weronika gratuluje z calego serca i cudownych 9 miesiecy zycze:))))
gratulacje! :)
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

do góry