Widok
GRATULACJE;)
Spokojnych 9 miesiecy;)
To jeszcze czekamy na poziom bety?
Spokojnych 9 miesiecy;)
To jeszcze czekamy na poziom bety?
http://forum.trojmiasto.pl/Englein-zamezna-od-1-sierpnia-2009-t120490,1,11.html?hl=englein#hl

wizaż-szkolenia www.alterapars.pl

nooo piekna:) to tylko powtarzac,zeby zobaczyc jak ladnie przyrasta:)
6-7 tydzien od owu?
6-7 tydzien od owu?
http://forum.trojmiasto.pl/Englein-zamezna-od-1-sierpnia-2009-t120490,1,11.html?hl=englein#hl

gratuluje Ci serdecznie! ja czekam do weekendu, jak dam radę :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Asia daj znać czy dostałaś mój list, dziś po pracy idę na pocztę wysłać obiecaną resztę :)
Gratuluję :)
Dziewczyny, dziekuję za wsparcie...
Ja nie nastawiam się na sukces, mam duży problem z aglutynacją (pozatym wyniki super, moje i męża).
Akurat w tym cyklu było trochę zawirowań i dlatego IUI dopiero w 17 dniu cyklu, ale Śliwiński mówił ze dobrze to wygląda.
Po IUI trochę źle się czułam (plamienie i kłucie), ale dzisiaj jest ok.
Testowanie dopiero 19 czerwca
Dziewczyny, dziekuję za wsparcie...
Ja nie nastawiam się na sukces, mam duży problem z aglutynacją (pozatym wyniki super, moje i męża).
Akurat w tym cyklu było trochę zawirowań i dlatego IUI dopiero w 17 dniu cyklu, ale Śliwiński mówił ze dobrze to wygląda.
Po IUI trochę źle się czułam (plamienie i kłucie), ale dzisiaj jest ok.
Testowanie dopiero 19 czerwca
no prosze ne bylo mnie przez kilka dni, a tyle znow się dzieje..
młodej zonce gratuluje i zycze pieknych i spokojnych juz 8 m-cy:)
Dziewczyny trzymm mocno kciuki za IUI musi być dobrze!
Gosiar - ja Cie doskonale rozumiem z Twoimi obawami, ale nie mierz juz temp, nie można podwyższać sobie poziomu stresu..
pozdrawiam Was wszystkie, ja czekam do 16 na wyniki starań.. postaram sie czekać bez zbytnich emocji i nakręcania się..
młodej zonce gratuluje i zycze pieknych i spokojnych juz 8 m-cy:)
Dziewczyny trzymm mocno kciuki za IUI musi być dobrze!
Gosiar - ja Cie doskonale rozumiem z Twoimi obawami, ale nie mierz juz temp, nie można podwyższać sobie poziomu stresu..
pozdrawiam Was wszystkie, ja czekam do 16 na wyniki starań.. postaram sie czekać bez zbytnich emocji i nakręcania się..
gosiar dalej podle się czuje :) ale dziś kupiłam test, jeszcze tylko 6 dni
no a ja myslalam,ze dzis to bedzie juz nowy wątek;)

Ania - to o niczym nie swiadczy, niektore dziewczyny maja niska temp w ciazy tzn ponizej 37. jedyne co swiadczy to spadek i to ostry dopoki nie spadnie - jest nadzieja a ty jeszcze masz 8 dni. 36.7 na polowe fazy lutealnej to bardzo dobra temp. szczyt progesteronu jest jakies 6-8 dni po owulacji (wtedy sie testuje progesteron). jezeli chcesz zobaczyc czy byla owulacja zrob progesteron 7dmego dnia po owulacji (jezeli 28 dniowe cykle to 21 dzien a jak nie to sibie oblicz) progestron powyzej chyba 3pg/ml swiadczy o przebytej owulacji
to dziś wg temp i testu był 8 dzień po owu.. więc przegapiłam. Kurcze 1,5 roku starań a ja nadal nie wiem kiedy robić badania.. choć co ja się dziwie, moja była gin nic mi nie zlecała i nie mówiła.. dla niej nawet widocznie obumarła w 6tyg ciąża była ok i trzymała mnie w takim stanie do12 tyg.. Więcej się od Was uczę niz od lekarza.. i dzięki Wam też wiem o co gina teraz pytać..:) jeszcze tydzień i zobaczymy co wynikło z obniżania prl.. mam nadzieje, że intensywność tego tyg mi nie zaszkodzi:) a propos jedzie któraś na metallice do Wawki? :)
to wlasiwie internet i google wszystko zmienilo. Aniu a badalas tarczyce, wiem ze jestem nudna ale czesto przycyzna wysokiej prolaktyny jest niedoczynnosc tarczycy i uregulowanie tarczycy zbija prolaktyne, do tego to jeden z powodow poronien. jak nie robilas to zrob TSH i FT4, jakikolwiek dzien cyklu i chyba mozna jesc ale szczerze to nie pamietam
no jak to nie ma chętnych. Ja tam cały czas liczę na Ciebie Karolina. Weekend tuż tuż :-DDDDDD (jak samopoczucie? dalej dziwne?)
Marchew-nie wiem czy to wynik łyżeczkowania ale po porodach również szyjka nigdy nie jest zamknięta tak jak przed. Nie denerwuj się. Przecież gdyby było bardzo źle to założyliby Ci pas prawda??? Poza tym maluszek jeszcze nie jest na tyle ciężki, żeby mocno napierał-także wyluzuj troszkę. Później owszem-może być to stresujące. Pewnie będziesz musiała leżeć plackiem. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Ja muszę wytrwać jeszcze 3 dni- wizyta u gina. Czekam na nią jak na wyrocznię.
Asia81: a jak tam u Ciebie staranka idą>??? już po gorącym okresie?
Marchew-nie wiem czy to wynik łyżeczkowania ale po porodach również szyjka nigdy nie jest zamknięta tak jak przed. Nie denerwuj się. Przecież gdyby było bardzo źle to założyliby Ci pas prawda??? Poza tym maluszek jeszcze nie jest na tyle ciężki, żeby mocno napierał-także wyluzuj troszkę. Później owszem-może być to stresujące. Pewnie będziesz musiała leżeć plackiem. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Ja muszę wytrwać jeszcze 3 dni- wizyta u gina. Czekam na nią jak na wyrocznię.
Asia81: a jak tam u Ciebie staranka idą>??? już po gorącym okresie?
Gosiar: Chyba chodzilo o mnie:) Ja już po owu więc teraz podobnie jak u Asiiek okres oczekiwania na efekty:) Dziwne w tym cyklu jest to, że od 2 dni czuję kłucie w jajnikach, a dziś to już zaczęło boleć, wzięłam nospę może przejdzie... Jak zwykle cudów się nie spodziewam, wolę się miło zaskoczyć, niż gorzko rozczarować:) Co ma być to będzie..
dziewczyny no niestety moja inseminacja nie powiodła się, dziś rano dostałam bardzo bolesną @, nie wiem co to były te wszystkie bóle i kłucia przez te 2 tyg. i to złe samopoczucie... ale jednak kobieca intuicja to potęga bo czułam od samego początku, że się nie uda
narazie się z wami żegnam bo ten i następny cykl mi przepadają, pewnie w sierpniu po urlopie znów podejdziemy do IUI; na zewnątrz oczywiście ok, ale w środku wszystko krzyczy i płacze, najgorsze te pocieszania przede mną bo się rozkleję totalnie (już mama rano "zlamała" moją twardą skorupę) wszystkim wam życzę powodzenia i trzymam kciuki za każdą z was, pewnie będę dalej was podczytywać :)
narazie się z wami żegnam bo ten i następny cykl mi przepadają, pewnie w sierpniu po urlopie znów podejdziemy do IUI; na zewnątrz oczywiście ok, ale w środku wszystko krzyczy i płacze, najgorsze te pocieszania przede mną bo się rozkleję totalnie (już mama rano "zlamała" moją twardą skorupę) wszystkim wam życzę powodzenia i trzymam kciuki za każdą z was, pewnie będę dalej was podczytywać :)
Karolinka dasz radę, na pewno się uda następnym razem.
Wierzę w Ciebie!
A nie wiecie co się dzieje z ja-dwisią?
napisałam jej maila kilka dni temu na jej prośbę i nie wiem czy wyjechała gdzieś czy jak?
pozdrawiam wszystkie staraczki, ja dziś odebrałam betę z wczoraj i wynik 29383 więc ładnie rośnie.
jeszcze poniedziałkowa wizyta u ginki i będzie trzeba zacząć się cieszyć, bo póki co to tak nieśmiało...
Wierzę w Ciebie!
A nie wiecie co się dzieje z ja-dwisią?
napisałam jej maila kilka dni temu na jej prośbę i nie wiem czy wyjechała gdzieś czy jak?
pozdrawiam wszystkie staraczki, ja dziś odebrałam betę z wczoraj i wynik 29383 więc ładnie rośnie.
jeszcze poniedziałkowa wizyta u ginki i będzie trzeba zacząć się cieszyć, bo póki co to tak nieśmiało...
Karolinka: jesteś silną babą i wiem, że się tak łatwo nie poddasz! Nie wiem dlaczego niektóre pary muszą tyle przejść, żeby doświadczyć uczucia rodzicielstwa a innym przychodzi to bez większego wysiłku..nie wiem czemu świat jest taki niesprawiedliwy.
Ale wierzę i z całego serduszka Ci życzę, żeby Ci się udało. Nie wiem czy będzie to za miesiąc czy pół roku...ale wiem, że uda Ci się-zobaczysz! Przytulam mocno
Ania81: oj oczywiście, że chodziło o Ciebie!! nie wiem skąd mi się ta Asia wzięła. WIęc zaciskam kciuki i życzę, pozytywnych myśli
Marchew: a czy lekarz proponował założenie pasa?
Ale wierzę i z całego serduszka Ci życzę, żeby Ci się udało. Nie wiem czy będzie to za miesiąc czy pół roku...ale wiem, że uda Ci się-zobaczysz! Przytulam mocno
Ania81: oj oczywiście, że chodziło o Ciebie!! nie wiem skąd mi się ta Asia wzięła. WIęc zaciskam kciuki i życzę, pozytywnych myśli
Marchew: a czy lekarz proponował założenie pasa?
dziękuję dziewczyny wam bardzo za tyle ciepłych słów; oczywiście się nie poddamy, wczoraj zadzwonił mój mąż mnie pocieszyć, oczywiście ustaliliśmy, że kolejna próba IUI w sierpniu, tylko tym razem porobię aktualne badania bo być może hormony się rozregulowały i dlatego się nie powiodło, a w sumie miałam np. prolaktynę robioną 3 lata temu więc... teraz dwa cykle odpocznę, być może będzie tak że ten lipcowy akurat wypadnie nam w Turcji - choć małe szanse :)
U nas kolejny cykl i kolejne starania. Zobaczymy co będzie dalej.
Mam do Was prośbę. Potrzebuję informacji jaki jest realny koszt IUI. I czy jest to koszt rozłożony w czasie , czy jednorazowy? Nie mam pojęcia na ten temat i informacje te nie są dla mnie, ale dla mojej bardzo bliskiej koleżanki.
Mam nadzieję, że wątek ten szybko się zakończy. Trzymam kciuki za starające się.
Mam do Was prośbę. Potrzebuję informacji jaki jest realny koszt IUI. I czy jest to koszt rozłożony w czasie , czy jednorazowy? Nie mam pojęcia na ten temat i informacje te nie są dla mnie, ale dla mojej bardzo bliskiej koleżanki.
Mam nadzieję, że wątek ten szybko się zakończy. Trzymam kciuki za starające się.
Ania - może coś z hormonami? Ja po poronieniu mam w miarę regularne cykle 28 dni plus max 3 dni. A może trzeba jeszcze czasu?
Kiki: jeżeli koleżanka jest zdiagnozowana (ma badania i jej mąż) i już zapadła decyzja o IUI, to koszt w Gamecie wyniesie między 730 zł a 1070 zł. Około 10 zł leki do stymulacji, zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków 75 zł (ale nie zawsz jest podawany), zabieg 600 zł no i przynajmniej 1 wizyta na początek, nastepne 2 wizyty (po 120 zł )będą uzależnione od tego jak będą rosły pęcherzyki. No i czasami gin każe przyjść kilka dni po na wizytę (120 zł) aby sprawdzić czy pęcherzyki pękły.
Kiki: jeżeli koleżanka jest zdiagnozowana (ma badania i jej mąż) i już zapadła decyzja o IUI, to koszt w Gamecie wyniesie między 730 zł a 1070 zł. Około 10 zł leki do stymulacji, zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków 75 zł (ale nie zawsz jest podawany), zabieg 600 zł no i przynajmniej 1 wizyta na początek, nastepne 2 wizyty (po 120 zł )będą uzależnione od tego jak będą rosły pęcherzyki. No i czasami gin każe przyjść kilka dni po na wizytę (120 zł) aby sprawdzić czy pęcherzyki pękły.
i okazało się że ból i plamienie to nie okres.. jak się kąpałam wyleciało coś ze mnie wielkości fasoli.. byłam przerażona nawet nie chcę pisać co myślałam.. pojechałam na izbę przyjęć.. pomijając fakt, że lekarz był cholernie nieprzyjemny powiedział mi tylko tyle, że to kawałek śluzówki lub polip zbadał mnie i odesłał do domu.. w sumie nic więcej się nie dowiedziałam.. opis usg jest ręcznie i odczytać też nie mogę,nadal mnie cos ćmi w podbrzuszu.. spróbuje sie do mojego gin w poniedziałek dostać.. jestem przerażona:((((
Aniu, uwazaj na siebie i najlepiej kierunek lekarz.
Widze,ze zimno sie zrobilo i bociany latac nei chca?
Widze,ze zimno sie zrobilo i bociany latac nei chca?

normy moga byc rozne w roznych lab. Generalnie bez obciazenia cos ok.25.
o obciazeniu jakas 6 krotnsc uzyskanego wyniku-ale moze sie myle.
Dodam,ze prolaktyny nie nalezy robic "na wariata"...nalezy byc spokojnym, doba bez sexu, godzina po wzieciu tabletki powinna byc spedzona na siedzeniu a nie na chodzeniu, spokoj, spokoj, spokoj
o obciazeniu jakas 6 krotnsc uzyskanego wyniku-ale moze sie myle.
Dodam,ze prolaktyny nie nalezy robic "na wariata"...nalezy byc spokojnym, doba bez sexu, godzina po wzieciu tabletki powinna byc spedzona na siedzeniu a nie na chodzeniu, spokoj, spokoj, spokoj

do tsh mozesz dodac ft4 bo one sa powiazane. w prolaktynie z obciazeniem wazne jest ile razy wynik po obciazeniu jest wiekszy od normalnej. bo moze normalna prolaktyna byc ok a po obciazeniu wariowac i to oznacza z tego co pamietam nadwrazliwosc, leczy sie tak samo.
Ania - trzymaj sie mam nadzieje ze cie ginekolog uspokoi i pozadnie zbada.
Ania - trzymaj sie mam nadzieje ze cie ginekolog uspokoi i pozadnie zbada.
Dziewczyny, na początku starania poszłam do gina i dostałam "z marszu" CLO. Poczytałam na ten temat i nie wzięłam. Zwłaszcza, ze nic nie wskazywało na problemy z zajściem, bo w poprzednie ciąże zachodziłam w ciągu ok.3 miesięcy. I teraz się zastanawiam, czy jednak nie zacząć brać. Co prawda dopiero 2-gi miesiąc starań, ale może???
dokladnie, jak pisze Ania...CLO powinno sie brac pod nadzorem. Kiedy brane jest na wlasna reke i tak sobie...to nei wiemy,czy nie wytworzyl sie torbiel po niepękniętym pecherzyku.A tak, jak gin na monitoringu zobaczy,co i jak to zawsze moze zastosowac np. duphastopn w celu wyprostowania sytuacji.
Za dlugo brane CLO prowadzi do wielotorbielowatosci:/ Niby mowia,ze max 5 cykli i musi byc dluzsza przerwa.
Za dlugo brane CLO prowadzi do wielotorbielowatosci:/ Niby mowia,ze max 5 cykli i musi byc dluzsza przerwa.

U mnie @ sie rozszalała,tym razem bardziej bolesna niż zwykle, ale pewnie tu zaważyły wydarzenia z soboty..gin poza zasięgiem, więc wygląda na to, że wybiorę się do niego dopiero w przyszłym tyg, bo pojutrze wyjeżdżam do Wawki na 3 dni.. może lepiej, bo będę po @ i będzie mógł mnie zbadać..postaram sie do tego czasu nie stresować.. będzie trudno..
ja do Ratnickiej-Klimaszewskiej

aguusek nie wiem czy tu zajrzysz: współczuje, bardzo bardzo mi przykro,trzymaj się dzielnie
Agusku...przytulam...

moja miala byc za 3-4 dni a chyba bedzie dzisiaj..od wczoraj mnie pobolewa podbrzusze na @
Ktora testuje ???
Ktora testuje ???

Dziewczynki dołączam do Was. Po dzisiejszej wizycie u gina trochę się podłamałam... Mam tyle schorzeń, że gin powiedziała: "nie wyobrażam sobie tej Pani ciąży". Mam cukrzycę II typu, nadciśnienie i niedoczynność tarczycy-wszystko leczone od jakiegoś już czasu. Ona jeszcze teraz podejrzewa PCO :/ Generalnie czuję się jak jakiś wybrakowany towar :/
Tasia ja też usłyszałam "wyrok" jakieś 2 lata temu od pewnej pani doktor, a nie było aż tak źle, a potem jeszcze zmieniłam lekarza dla pewności i teraz jestem b. zadowolona. Co prawda dalej w ciąży nie jestem, ale przynajmniej wiem konkretnie co i jak u nas jest, powodzenia :)
Witaj Tasiu...i nie zalamuj sie;)
Zmien lekarza!
A do kogo chodzilas?
Bedzie dobrze, zobaczysz;)
Moja kolezanka z PCO ma 2 dzieci...tak wiec to nei wyrok;)
Zmien lekarza!
A do kogo chodzilas?
Bedzie dobrze, zobaczysz;)
Moja kolezanka z PCO ma 2 dzieci...tak wiec to nei wyrok;)

Asiiek moze zeczywiscie jeszcze za wczesnie
Tasia ja ci nikogo nie polece ale takich lekarzy zostawiam bez komentarza, czy oni sobie nie zdaja sprawy ze takim idiotycznym stwierdzeniem ktore dla nich absolutnie nic nie znaczy moga zniszczyc czlowieka i zabrac mu nadzieje a tak na prawde to wlasnie pozytywne myslenie i nadzieja to jest to co pozwala zajsc w ciaze i walczyc o nia.
wszystkie choroby ktore wymienilas sie leczy i da sie kontrolowac pewnie bedziesz musiala o siebie bardzo uwazac ale dasz rade.
Tasia ja ci nikogo nie polece ale takich lekarzy zostawiam bez komentarza, czy oni sobie nie zdaja sprawy ze takim idiotycznym stwierdzeniem ktore dla nich absolutnie nic nie znaczy moga zniszczyc czlowieka i zabrac mu nadzieje a tak na prawde to wlasnie pozytywne myslenie i nadzieja to jest to co pozwala zajsc w ciaze i walczyc o nia.
wszystkie choroby ktore wymienilas sie leczy i da sie kontrolowac pewnie bedziesz musiala o siebie bardzo uwazac ale dasz rade.
ja polecam dr tomasza skweresa- ginekolog endokrynolog, co prawda teraz przyjmuje tylko w gdyni a na wizyte dlugo sie czeka, ale naprawde warto. ja rowniez mialam podejrzenie pco, hiperprolaktynemie, mam hashimoto i inne problemy zdrowotne; on jako jedyny nie odebral mi nadziei i powiedzial ze uda mi sie zajsc w ciaze- efekt widoczny w suwaczku...:)
ale zleciałyśmy przy weekendzie :) Andzia, czy miałaś dziś testować? jakieś wieści? :)
Asiiek jak temp nadal w górze to nic straconego, mi test wyszedł po 4 dniach z bladą kreską.
A ja jestem chyba chora, dostałam @ 1szą po 34 dniach po poronieniu i pierwszy raz sie cieszę, wręcz zacieram już ręce, że wraca normalność dnia codziennego :)
witam nową Starającą się (z całych sił) ! :)
Asiiek jak temp nadal w górze to nic straconego, mi test wyszedł po 4 dniach z bladą kreską.
A ja jestem chyba chora, dostałam @ 1szą po 34 dniach po poronieniu i pierwszy raz sie cieszę, wręcz zacieram już ręce, że wraca normalność dnia codziennego :)
witam nową Starającą się (z całych sił) ! :)
"Życia nie oszukasz"
Szkoda że nie wyszło, ale skoro nie ma jeszcze @.... ?
Liczyłam w tym wątku na Was, dziewczyny po IUI, coś te boćki felerne na początku lata. Ale będzie tylko lepiej no nie? Andzia, mąż ma dobre podejście, tak trzymajcie, a w między czasie nie zapomnijcie się starać ;)
Skończcie dziewczyny ten wątek. Nie cierpie "dwójek", to oje pechowe liczby :)
Liczyłam w tym wątku na Was, dziewczyny po IUI, coś te boćki felerne na początku lata. Ale będzie tylko lepiej no nie? Andzia, mąż ma dobre podejście, tak trzymajcie, a w między czasie nie zapomnijcie się starać ;)
Skończcie dziewczyny ten wątek. Nie cierpie "dwójek", to oje pechowe liczby :)
"Życia nie oszukasz"
a ja mam jakies dziwne plamienia-2 tyg temu mialam i teraz przez 3 dni. Zamierzam jutro zatestowac bo cos mi to dziwnie wyglada-choc wg mnie bedzie negatywnie, ale tak na wszelki wypadek. Jak na zlosc w tym cyklu zrobilam sobie przerwe w mierzeniu i temoki...i teraz jestem zla na siebie. Tempka wczorajsza i dzisiejsza nic mi jeszcze nei mowi-mimo,ze jest zupelniei inna-dlatego ten test.

u mnie-tak jak sie spodziewalam-negatywnie

no nie wyglupiajcie się BOCIANKI
ten wątek się cos za dlugo ciągnie, chyba te deszczowe dni zaburzaja droge do wlasciwego domu
ten wątek się cos za dlugo ciągnie, chyba te deszczowe dni zaburzaja droge do wlasciwego domu

Nie chce rozpętywać kolejnej dyskusji bo iliony takich już były tu na forum. Ale ta się kurna wyluzowała : http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100620/REPORTAZ/411744201 jak czytam takie historie to mi sie k!@#$ nóż w kieszeni otwiera.
"Życia nie oszukasz"
a mi się coś poprzestawiało znowu, ale tym razem to chyba stresss. W środę mam obrone mgr i latam jak poparzona, drukuje, poprawiam, księgi wypożyczam, nękam promotora i już tysiąc razy zdążyłam się nie obronić we śnie... Szlag mnie trafia powoli i chyba zawału dostane do śr, tym bardziej ze wczoraj dopiero prace drukowałam i wszystko na wariackich papierach... Trzymajcie kciuki za mnie w te srode bo umre chyba ze stresuuuu a jeszcze w komisji mam mózg makroekonomiczny znany w całym woj.pom. i slynna jest z tego że zadaje mnóstwo szczegółowych pytań.... boooożesz...padne na zawał
luteina wzieta przed owulacja hamuje ja. dlaczego od 16 dnia? to co napisalas dotyczy cyklow 28dniowych bo tam owulacja jest 14 stego dnia i na 3 dni przed spodzewanym okresem (25dzien) sie odstawia. w naszym przypadku to raczej 23-24 dzien zaczac i odstawic 30-31 dzien. tak ci kazal lekarz czy sama bralas?
cześć kobietki!
jestem tutaj nowa. ja też się staram z mężem praktycznie od ślubu i ciągle nic. leczę się obecnie na niedoczynność tarczycy i prolaktynkę, dzisiaj odebrałam wyniki i są w miarę ok, choć nie wszystko jest ok bo czekam na @(2 tyg po terminie) i niestety nic, a sprawdziłam i w ciąży też nie jestem. Dzisiaj dzwonię do gin umówić się na kolejną wizytę :(
Pozdrawiam i powodzenia :)
jestem tutaj nowa. ja też się staram z mężem praktycznie od ślubu i ciągle nic. leczę się obecnie na niedoczynność tarczycy i prolaktynkę, dzisiaj odebrałam wyniki i są w miarę ok, choć nie wszystko jest ok bo czekam na @(2 tyg po terminie) i niestety nic, a sprawdziłam i w ciąży też nie jestem. Dzisiaj dzwonię do gin umówić się na kolejną wizytę :(
Pozdrawiam i powodzenia :)
dziewczyny czy badania poziomu prolaktyny z obiciążeniem trzeba robić rano koniecznie?
witajcie, ja jestem już po zabiegu moje dzieciątko jest już aniołkiem, nie mam na razie siły.....to był koszmar, pobyt w szpitalu 5 dniowy i zabieg:( nie potrafię się pozbierać. Może te miesiące które musimy odczekać pomogą pogodzić mi się z moją stratą, chciałabym znaleźć w sobie siłę na kolejną ciąże ale się straszne boje:( Tak jak wcześniej pragnęłam zajść i urodzić dziecko tak teraz już to nie jest dla mnie priorytet bo strasznie się boję......dziewczyny po poronieniu jak wy dałyście sobie radę?
starającym się życzę powodzenia i spokojnych 9 miesięcy!
starającym się życzę powodzenia i spokojnych 9 miesięcy!
aguseek to normalne, że się boisz, ale zobaczysz wszystko następnym razem na pewno będzie dobrze, jestem tego pewna; niestety to się coraz częściej zdarza, a później kobiety mają śliczne i zdrowe dzieci; także zobaczysz wszystko następnym razem się uda, trzymaj się ciepło, jestem z Tobą myślami :)
aguseek: zobaczysz, że z każdym dniem bbędzie lepiej.
Kiedy ja się dowiedziałam, że maleńśtwu nie bije serduszko pomyślałam sobie"nigdy więcej dzieci". I faktycznie nie chciałam o tym słyszeć...to wszystko za bardzo bolało i czułam się pokrzywdzona przez los. Mój gin mówił, że mam czekać aż wszystko samo się oczyści (w sobotę o wszystkim się dowiedziałam) ale po 2 dniach wiedziałam, że psychicznie nie dam rady nosić w sobie tego maleństwa i zdecydowałam się na zabieg. Do dnia zabiegu jakoś w miarę poukładałam sobie wszystko w głowie. WIedziałam, że z jakiegoś powodu moje ciało odrzuciło to dzieciątko bo może byłoby chore całe życie..droga do szpitala była straszna...IP tak samo-ledwo gadałam miałam tak ściśnięte gardło. Po zabiegu czułam pustkę..ale wiedziałąm już wtedy, że chcę jeszcze spróbować. Każdy następny dzień utwierdzał mnie w tym, że nie zaznam spokoju póki nie zajdę w kolejną ciążę.
Co prawda miałam małe problemy z endomedrium po zabiegu ale gin kazał brać acard, pić czerwone winko i udało się. Zabieg miałam 2.02 a 27.05 test pokazał II kreseczki.
Wszystko zależy od Twojej psychiki i kiedy sama uznasz, że jesteś gotowa. Pamiętaj tylko, żeby nie odkładać starań za bardzo, gdyż po takim zabiegu kobieta jest bardziej płodna. Przytulam Cię mocno
Kiedy ja się dowiedziałam, że maleńśtwu nie bije serduszko pomyślałam sobie"nigdy więcej dzieci". I faktycznie nie chciałam o tym słyszeć...to wszystko za bardzo bolało i czułam się pokrzywdzona przez los. Mój gin mówił, że mam czekać aż wszystko samo się oczyści (w sobotę o wszystkim się dowiedziałam) ale po 2 dniach wiedziałam, że psychicznie nie dam rady nosić w sobie tego maleństwa i zdecydowałam się na zabieg. Do dnia zabiegu jakoś w miarę poukładałam sobie wszystko w głowie. WIedziałam, że z jakiegoś powodu moje ciało odrzuciło to dzieciątko bo może byłoby chore całe życie..droga do szpitala była straszna...IP tak samo-ledwo gadałam miałam tak ściśnięte gardło. Po zabiegu czułam pustkę..ale wiedziałąm już wtedy, że chcę jeszcze spróbować. Każdy następny dzień utwierdzał mnie w tym, że nie zaznam spokoju póki nie zajdę w kolejną ciążę.
Co prawda miałam małe problemy z endomedrium po zabiegu ale gin kazał brać acard, pić czerwone winko i udało się. Zabieg miałam 2.02 a 27.05 test pokazał II kreseczki.
Wszystko zależy od Twojej psychiki i kiedy sama uznasz, że jesteś gotowa. Pamiętaj tylko, żeby nie odkładać starań za bardzo, gdyż po takim zabiegu kobieta jest bardziej płodna. Przytulam Cię mocno
u mnie w ogóle nie czuć tego nabłyszczacza, ja to w ogóle nie chciałam zmywarki, bo po co dla 2 os., ale teraz to mój najlepszy przyjaciel i nawet przy 2 os. uruchamiana jest min. 2 x w tyg. ; już sobie życie nie wyobrażam bez niej :)
Trzymaj sie dzielnie. ja po zabiegu zupelnie sie zamknelam, przerazilo to tych ktorzy wiedzieli bo jestem 100% ektrawertykiem i nagle przestalam rozmawiac, nie chcialam o tym rozmawiac. wkur... bo inaczej tego nie moge powiedziec jak ktos mnie probowal pocieszac a juz najgorsze bylo jak mi mowili ze bede miala nastepne dziecko i zebym sie nie przejmowala. czulam sie okropnie jako kobieta bo co ze mna jest nie tak ze nie umiem zapewnic bezpiecznego domku dla mojego dziecka.
nie bede ukrywac bylo i jest ciezko, ale na tyle jestesmy skonstruowane ze natura nas pcha do nastepnej ciazy. nigdy juz nie bede w stanie sie ucieszyc z 2 kresek jak osoba ktora tego nie przeszla, zawsze bede panikowac przez pierwsze 12 tyg ale wiem ze bede miala dziecko a moj aniolek jest w niebie.
oprzyj sie na znajomych i rodzinie, zwlaszcza mezu, pozwol sobie na zal, mysle wsluchaj sie w siebie i zobaczysz sama bedziesz chciala miec nastepne dziecko. no i badz troche egoistka przez najblizszy czas pozwol sie porozpieszczac. cokolwiek ci pasuje i potrzeba bo to ty musisz dojsc do siebie najbardziej. acha ijak cie ludzie denerwuja idiotycznymi pocieszeniami (wiem ze chca dobrze tylko nie wiedza co powiedziec) to po prostu powiedz im to. sciskam cie chociaz tylko wirtualnie
nie bede ukrywac bylo i jest ciezko, ale na tyle jestesmy skonstruowane ze natura nas pcha do nastepnej ciazy. nigdy juz nie bede w stanie sie ucieszyc z 2 kresek jak osoba ktora tego nie przeszla, zawsze bede panikowac przez pierwsze 12 tyg ale wiem ze bede miala dziecko a moj aniolek jest w niebie.
oprzyj sie na znajomych i rodzinie, zwlaszcza mezu, pozwol sobie na zal, mysle wsluchaj sie w siebie i zobaczysz sama bedziesz chciala miec nastepne dziecko. no i badz troche egoistka przez najblizszy czas pozwol sie porozpieszczac. cokolwiek ci pasuje i potrzeba bo to ty musisz dojsc do siebie najbardziej. acha ijak cie ludzie denerwuja idiotycznymi pocieszeniami (wiem ze chca dobrze tylko nie wiedza co powiedziec) to po prostu powiedz im to. sciskam cie chociaz tylko wirtualnie
Aguseek - strasznie mi przykro, że tak ciężko przeszłaś przez poronienie. 5 dni w szpitalu - koszmarnie długo. I do tego tak długo czekałaś na tą ciążę. To dodatkowo dołuje. Ale zobaczysz, że będziesz gotowa szybciej niż myślisz. Nie będziesz się mogła doczekać pierwszej @ i będziesz się z niej bardzo cieszyła. Ja po laparoskopii byłam gotowa na ciążę po 3 miesiącach, a poronieniu samoistnym (bez zabiegu) już w kolejnym cyklu (ale lekarz kazał odczekać 1 m-c). Jeszcze będzie dobrze, zobaczysz. Jest plus w całej tej sytuacji: możesz zajść w ciążę i musisz w to teraz uwierzyć. Następna ciąża będzie szczęśliwa.
agusku, strasznie m przykro że tak bardzo to przeszłaś. 5 tyg temu, czułam dokładnie to co Ty. Mi pomogła zmiana nastawienia do ludzi - nigdy nie mówiłam o emocjach i przeżyciach, teraz chciałam bardzo żeby wiedzieli wszyscy bliscy, rodzina i znajomi. Było mi lżej że ci ludzie mnie wspierają i chcą żyć ze mną normalnie dalej. Pomogło. Tak jak rozmowy z mężem i racjonalizacja umysłu - jestem medykiem, musiałam sobie sama wszystko naukowo wyłożyć :) a teraz spadło mi ciśnienie na starania. uda się to będzie, ale jeszcze nie jestem gotowa by na nowo się stresować, nie umiałabym się poprostu cieszyć z dwóch kresek na teście.
Wierzmy razem, że będzie dobrze. Siły, nadziei i wytrwałości Ci życze kochana!!
Wierzmy razem, że będzie dobrze. Siły, nadziei i wytrwałości Ci życze kochana!!
"Życia nie oszukasz"
podobno fizycznie mogę zacząć starać się jakoś we wrześniu ale psychicznie to się okaże:(
ja nie miałam żadnych bóli ani plamień po prostu na usg wyszło że ciąża obumarła;( trafiłam do szpitala w środę i od razu mi wywoływali tabltekami poronienie ale nic nie wyszło w sumie dostałam 9 tabletek dopochwowych a inne dziewczyny po 2-3 już poroniły. W sobotę miałam zabieg bo już nie było sensu ale wszystko miałam tak rozciągnięte że samo wypadło więc dobrze że zabieg nie był tak inwazyjny bardzo.
Wyszłam w niedzielę ale teraz mnie bardzo brzuch boli;((((( was tez bolał?
ja nie miałam żadnych bóli ani plamień po prostu na usg wyszło że ciąża obumarła;( trafiłam do szpitala w środę i od razu mi wywoływali tabltekami poronienie ale nic nie wyszło w sumie dostałam 9 tabletek dopochwowych a inne dziewczyny po 2-3 już poroniły. W sobotę miałam zabieg bo już nie było sensu ale wszystko miałam tak rozciągnięte że samo wypadło więc dobrze że zabieg nie był tak inwazyjny bardzo.
Wyszłam w niedzielę ale teraz mnie bardzo brzuch boli;((((( was tez bolał?
Eh każdy przeżywa to po swojemu.. jedne z nas w ciszy a inne wolą o tym mówić..ja mimo bólu i pamięci o tym co się stało już miesiąc później nie mogłam się doczekać kiedy będę mogła się znów starać.. ale wszystko mi sie rozregulowało po zabiegu.. mam nadzieję jednak, że niebawem znów zobaczę dwie kreski, będę się bała pewnie całą ciążę.. ale wiem, że będę znów szczęśliwa. Mnie brzuch bolał jakieś 2 dni po zabiegu, a potem to już tylko lekko ćmił od czasu do czasu..
Ja dziś po wizycie u gina. Uspokoił mnie, stwierdził, że sobotni incydent to musiała być oderwana śluzówka, bo żadnych polipów i innych niepokojących rzeczy nie widzi.. Dziś 13dc pęcherzyk 23mm i endo 7mm pytałam czy to wystarczy , powiedział, że jest b. dobrze i mamy się brać do roboty.. (a wszędzie w necie piszą, że 7-8 mm to mało..) stwierdził, że jutro pęcherzyk powinien pęc.. test LH bardzo pzytywny, niestety temp nie mierzyłam:( trzymajcie kciuki.. za kilka dni zrobie progesteron, zobaczymy czy owu była.
dziewczyny jak myslicie co jest przyczyna tego że teraz tak wiele par ma problemy z zjaściem w ciaże? stan środowiska? jedzenie? tryb życia? jakos tam mi sie wydaje że za czasów naszych rodziców nie było takich problemów. przeciez w większości nasi rodzice to juz w rok po slubie mieli pierwsze dziecko. mówie na przykładzie swojej rodziny i znajomych.
gosar: trzymaj kciuki mocno:) a jak się czujecie??
Co do tego czy kiedyś było łatwiej zajść w ciążę to nie wiem moi rodzice starali się i leczyli 8lat żeby moja sis przyszła na świat mama miała 36lat jak ją urodziła.. ja byłam zaskoczeniem po kolejnych 2 latach:) Mama mówi, że kiedyś o problemach z poczęciem nie mówiło się otwarcie..
kiedyś młode kobiety od 16, a czasem nawet młodszego wieku nie faszerowały się tabletkami hormonalnymi, a przecież teraz antykoncepcja hormonalna jest nr 1, czy jest taka bez wpływu na późniejsze ciąże hmmm wątpię..
Po drugie to co jemy w większości rośnie na hormonach lub ulepszaczach..
Mam nadzieję, że nasze dzieci nie doczekają czasów kiedy naturalna ciąża będzie czymś co w przyrodzie nie występuje..
Co do tego czy kiedyś było łatwiej zajść w ciążę to nie wiem moi rodzice starali się i leczyli 8lat żeby moja sis przyszła na świat mama miała 36lat jak ją urodziła.. ja byłam zaskoczeniem po kolejnych 2 latach:) Mama mówi, że kiedyś o problemach z poczęciem nie mówiło się otwarcie..
kiedyś młode kobiety od 16, a czasem nawet młodszego wieku nie faszerowały się tabletkami hormonalnymi, a przecież teraz antykoncepcja hormonalna jest nr 1, czy jest taka bez wpływu na późniejsze ciąże hmmm wątpię..
Po drugie to co jemy w większości rośnie na hormonach lub ulepszaczach..
Mam nadzieję, że nasze dzieci nie doczekają czasów kiedy naturalna ciąża będzie czymś co w przyrodzie nie występuje..
w sumie to napisałam to samo co koleżanka wyżej ;-) My zaczynamy oficjalne starania w lipcu. Co prawda od ponad 3 lat walczę z plamieniami, pewnie mam coś nie tak z progesteronem...wiec co z tego będzie-nie wiem. Ide w przyszłym tygodniu do lekarza, niech mi jakąs luteine czy duphaston przepisze... zobaczymy co z tego wyjdzie.
a u mnie ten cykl na straty, nigdy nie zrozumiem swojego organizmu.
co do antykoncepcji to sie chyba nie zgodze patrzac po moich znajomych nikt nie mial problemu, wszystkie dziewczyny po 30stece a raczej po 35 i wszystkie na pigulce wiele lat. a u mnie problemy pomimo ze jestem od nich mlodsza i pewnie krocej vralam hormony choc nie tak krotko.
co do antykoncepcji to sie chyba nie zgodze patrzac po moich znajomych nikt nie mial problemu, wszystkie dziewczyny po 30stece a raczej po 35 i wszystkie na pigulce wiele lat. a u mnie problemy pomimo ze jestem od nich mlodsza i pewnie krocej vralam hormony choc nie tak krotko.
masz racje, tyle ze nie wiesz do ktorej grupy nalezysz, tez pewnie zalezy jakie tabletki i jak dobrane. nie do stwierdzenia bo moglas miec te same problemy bez brania tabletek tyle ze sie staralas nie zajsc w ciaze. nie ma co sie zastanawiac co by bylo gdyby. najlatwiejsze jest zrobienie progesteronu w roznych dniach cyklu po owulacji i bedziesz wiedziala czy to jest problem
no ja akurat nie miałam takich problemów przed braniem tabletek, także dokładnie wiem ze są przyczyną moich problemów. Zresztą mój organizm bardzo "przeżył" branie hormonów pod różnymi względami, szkoda tylko że w czasie ich brania ktoś mi nie wytłumaczył od czego reaguje tak a nie inaczej... przeczytałam ulotkę no ale co? Na apapie tez pisze że można dostać tego i tamtego. W moim przekonaniu lekarze zbyt lekkomyślnie przepisują tabletki, nie robią badań, o nic nie pytają. Po prostu chcesz-to masz. Żałuje do dzisiejszego dnia.
Większość lekarzy jak przychodzi młoda laska albo nastolatka wypisuje tabletki wręcz "na rządanie" nie ma się co dziwić, że nie dobierają, przecież nie od tego są farmaceutyczni przedstawiciele handlowi żeby się lekarz potem zastanawiał :) żart, ale bardzo prawdziwy.
a tak serio - kiedyś żyło się inaczej, inne stresy, inne powietrze, styl życia. Bo jeśli nie to to my jakieś po-czarnobylowe chyba jesteśmy :)
zwracam się z uprzejmą prośbą, aby któraś z szanownych koleżanek we wspaniałości swej i ku wielkiej radości pospólstwa forumowego zamknęła była wątek bieżący, oczywiście przez wzgląd na dobrą i piękną tradycję swego poczęcia. sie przewija już długo no :)
a tak serio - kiedyś żyło się inaczej, inne stresy, inne powietrze, styl życia. Bo jeśli nie to to my jakieś po-czarnobylowe chyba jesteśmy :)
zwracam się z uprzejmą prośbą, aby któraś z szanownych koleżanek we wspaniałości swej i ku wielkiej radości pospólstwa forumowego zamknęła była wątek bieżący, oczywiście przez wzgląd na dobrą i piękną tradycję swego poczęcia. sie przewija już długo no :)
"Życia nie oszukasz"
moze poczekajmy i od 1 lipca
ja pomalu rozkrecam firme...moze to, ze bede zajeta czym innym da do myslenia bocianowi;) odpuscilam w poprzednim cyklu tempke i teraz jestem rozbita,czy to co bylo bylo @ czy srodcyklicznym...ech..obiecuje sobie,ze juz nie bede przerw robila.
ja pomalu rozkrecam firme...moze to, ze bede zajeta czym innym da do myslenia bocianowi;) odpuscilam w poprzednim cyklu tempke i teraz jestem rozbita,czy to co bylo bylo @ czy srodcyklicznym...ech..obiecuje sobie,ze juz nie bede przerw robila.

ja mam dostać za 3 dni a ani plamień nie ma, co sie nie zdarza u mnie, ani nic. Wszystko się poprzesuwało od tych stresów.... nie licze na nic oczywiście... tylko jak mi się przesuneło to kurka wodna będę miałą przez cały urop @ no świetnie po prostu... a chcieliśmy zacząć staranka....a tak za przeproszeniem dupa blada.Trzymam więc kciuki za Was dziewczynki! Dajcie czadu ;-)
ile kobiet tyle różnych przypadków, człowiek faszeruje sie roznymi lekami tylko po to aby było dobrze a i tak nie zawsze działa. no a mnie nie pozostaje chyba nic innego jak czekać. na testowanie u mnie za szybko, pewnie jeszcze nic by nie pokazalo. a poza tym to w tym miesiacu nie było konkretnych staran, tylko tak dla przyjemności i pewnie nawet nie w te wlasciwe dni.
anioł, dzieci się biorą właśnie z przyjemności ;) a tak serio to najważniejsze jest nie brać luteiny przed owulacją, żeby nie zaburzać cyklu. jesli zaczełaś po wg monitoringu albo chociaż wyższych temp to nic straconego.
dziewczyny wiosna nie była dla (akurat) nas łaskawa, może lato i sezon urlopowy będzie :) 3mam kciuki!!
dziewczyny wiosna nie była dla (akurat) nas łaskawa, może lato i sezon urlopowy będzie :) 3mam kciuki!!
"Życia nie oszukasz"
no właśnie chodzi o to że zaczęłam brać luteine tak jak powiedziała mi pani doktor czyli od 16 do 25 dnia cyklu 2 razy dziennie. przy cyklach 33 dniowych wychodzi na to że zaczełam za wcześnie. ostatnio darowałam sobie obserwownie i mierzenie temp bo tylko mnie to stresuje. w lipcu ide do niej ponownie i zobaczymy co mi powie. zapytam sie jej czy oby napewno dobrze mi zaleciła.
no za dlugo sie ten watek ciągnie, pewnie bociany bladza przez ten pyl wulkaniczny.
Proponuje od 1.lipca nowy watek zalozyc, ktora pierwsza wejdzie
Proponuje od 1.lipca nowy watek zalozyc, ktora pierwsza wejdzie

tak sobie dzis myslalam o Karolci naszej-Karolcia,jak ie zajmiesz firma to mysli bedziesz miala czym innym zajete...i bocian sam przyleci;)
Zreszta...taka sama nadzieje mam w stosunku do siebie i reszty:)
Dzialac,dzialac, nie tylko starajac sie - ale robic cos poza tym,zeby mysli, rece,serce, wszystko miec zajete w calym tego slowa znaczeniu...zeby ZMYLIC BOCIANY;)
Jutro nowy watek zakladamy
Zreszta...taka sama nadzieje mam w stosunku do siebie i reszty:)
Dzialac,dzialac, nie tylko starajac sie - ale robic cos poza tym,zeby mysli, rece,serce, wszystko miec zajete w calym tego slowa znaczeniu...zeby ZMYLIC BOCIANY;)
Jutro nowy watek zakladamy