Widok

Starające się XXII

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczynki, zakładam Wam nowy wątek :-)
jako że od dawna Was obserwuję, to pozwalam sobie życzyć wszystkim szczęśliwego zaciążenia- tak niespodziewanego jak moje :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
GRATULACJE;)

Spokojnych 9 miesiecy;)
To jeszcze czekamy na poziom bety?
to ja tez sie melduje. Gosiar a moze nie mierz temperatury, przestaniesz sie stresowac a to i tak niczego nie zmieni.
Karolinka i Andzia trzymam kciuki
melduje sie i czekam cierpliwie na @...z jednej strony nie chce aby przyszla, a z drugiej chce, bo wiadomo chce aby wszystko bylo ok...

gratuluje Mloda Zono i 3mam kciuki za Andzie i Karoline...

Gosiar , przestan mierzy tempke...tj pisze Walerka
image

image
beta 9777 w piątek :-)
nooo piekna:) to tylko powtarzac,zeby zobaczyc jak ladnie przyrasta:)
6-7 tydzien od owu?
tak
powtarzać nie będę bo we wtorek dzwonię do ginki się umówić na wizytę
Walerka, Iza: może macie rację. Też mi to chodzi po głowie od paru dni. Co ma być to i tak będzie a mierzenie tempki mnie przed niczym nie uchroni. Biore duphaston i tyle-więcej nic nie mogę zrobić.

Karolinko, Andzia: czekamy teraz na Was :-))))

Młoda żonka: jeszcze raz gratulki
Gosiar - nie wiem czy najgorsze za mną... ostatnio na wizycie okazało się, że szyjka macicy jest nie do końca zamknięta... więc teraz odliczam do 22 tygodnia (bo w UK dopiero wtedy zaczynają ratować wcześniaki)... w czwartek mam kolejną wizytę, zobaczę co mi gin powie...
image
image
no i oczywiście gratuluję nowej mamie:)
image
image
gratuluje Ci serdecznie! ja czekam do weekendu, jak dam radę :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Gratuluję.
Doipsuję się i ja, niestety z @.
Asia daj znać czy dostałaś mój list, dziś po pracy idę na pocztę wysłać obiecaną resztę :)
Gratuluję :)
Dziewczyny, dziekuję za wsparcie...
Ja nie nastawiam się na sukces, mam duży problem z aglutynacją (pozatym wyniki super, moje i męża).
Akurat w tym cyklu było trochę zawirowań i dlatego IUI dopiero w 17 dniu cyklu, ale Śliwiński mówił ze dobrze to wygląda.
Po IUI trochę źle się czułam (plamienie i kłucie), ale dzisiaj jest ok.
Testowanie dopiero 19 czerwca
Młoda żonka mocno gratuluje ;)) piekna beta ;)

Gosiar przestan mierzyc tempke tak jak mówią dziewczyny ;)

no i trzymam oczywiscie kciuki za nasze IUInowe dziewczyny ;)
Karolinka- tak dostałam, dziś ide po niego na pocztę ;)))
Wielkie dzięki- zdążyłyśmy ;)
no prosze ne bylo mnie przez kilka dni, a tyle znow się dzieje..
młodej zonce gratuluje i zycze pieknych i spokojnych juz 8 m-cy:)
Dziewczyny trzymm mocno kciuki za IUI musi być dobrze!
Gosiar - ja Cie doskonale rozumiem z Twoimi obawami, ale nie mierz juz temp, nie można podwyższać sobie poziomu stresu..
pozdrawiam Was wszystkie, ja czekam do 16 na wyniki starań.. postaram sie czekać bez zbytnich emocji i nakręcania się..
image
o to duze sie dzieje. mam nadzieje to bedzie wyjatkowo krotki watek i moja imienniczk go zamknie juz dzis:-).
ja dopiero poczatek cyklu wiec jeszcze dluga droga, jak nie lubie tych moich 34dniowych cykli, ale przynajmniej regularnie co przy moim pcos jest dobre.
image

image
dziękuję wszystkim na gratulacje :-)
pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim staraczkom :-)
młoda_żonka gratulacje i spokojnych 9 miesięcy:)
Gratuluję zafosolkowanej i trzymam kciuki za resztę.

Ja zastanawiam się, czy nie zacząć brać CLO
Aniu i jak wyniki??? czekamy z niecierpliwością

Karolinka: jak dzisiaj samopoczucie?
Ania pisz i to szybko co i jak ;)
gosiar dalej podle się czuje :) ale dziś kupiłam test, jeszcze tylko 6 dni
Rety do 16czerwca czekam.. :) kurcze zle to napisałam przepraszam :D
image
hihi no i teraz wszystko jasne ;)
eh wczoraj taki zakręt miałam.. dzis temp 36,7, wiec chyba marne szanse.. choć przed owulką zawsze mam 36,1.. jak się nie powiedzie tym razem to idę na monitoring..
image
no a ja myslalam,ze dzis to bedzie juz nowy wątek;)
Ania - to o niczym nie swiadczy, niektore dziewczyny maja niska temp w ciazy tzn ponizej 37. jedyne co swiadczy to spadek i to ostry dopoki nie spadnie - jest nadzieja a ty jeszcze masz 8 dni. 36.7 na polowe fazy lutealnej to bardzo dobra temp. szczyt progesteronu jest jakies 6-8 dni po owulacji (wtedy sie testuje progesteron). jezeli chcesz zobaczyc czy byla owulacja zrob progesteron 7dmego dnia po owulacji (jezeli 28 dniowe cykle to 21 dzien a jak nie to sibie oblicz) progestron powyzej chyba 3pg/ml swiadczy o przebytej owulacji
image

image
to dziś wg temp i testu był 8 dzień po owu.. więc przegapiłam. Kurcze 1,5 roku starań a ja nadal nie wiem kiedy robić badania.. choć co ja się dziwie, moja była gin nic mi nie zlecała i nie mówiła.. dla niej nawet widocznie obumarła w 6tyg ciąża była ok i trzymała mnie w takim stanie do12 tyg.. Więcej się od Was uczę niz od lekarza.. i dzięki Wam też wiem o co gina teraz pytać..:) jeszcze tydzień i zobaczymy co wynikło z obniżania prl.. mam nadzieje, że intensywność tego tyg mi nie zaszkodzi:) a propos jedzie któraś na metallice do Wawki? :)
image
jak masz czas zrob dzis. progesteron nie musi byc nadczo ani rano. robi sie 6-8 dzien wiec jeszcze ok. jutro pewnie tez, mozesz nie zlapac piku ale i tak powinnien byc powyzej 3pg. moze czas na zmiane ginekolog. ja bym chyba tak zrobila bo pewnie bym kompletnie starcila zaufanie do takiego lekarza.
image

image
Dziś nie mam szansy zrobić, ale może jutro się uda.. gin zmieniłam zaraz po tym jak dostałam od niej skierowanie na łyżeczkowanie, wtedy widziałyśmy sie po raz ostatni..
image
to wlasiwie internet i google wszystko zmienilo. Aniu a badalas tarczyce, wiem ze jestem nudna ale czesto przycyzna wysokiej prolaktyny jest niedoczynnosc tarczycy i uregulowanie tarczycy zbija prolaktyne, do tego to jeden z powodow poronien. jak nie robilas to zrob TSH i FT4, jakikolwiek dzien cyklu i chyba mozna jesc ale szczerze to nie pamietam
image

image
tak robiłam tsh mam 0,7 a ft4 cos ponad 14 ft3 tez robiłam ale nie pamiętam juz ile wynosiło, w każdym razie było w normie..
image
gratulacje dla kolejnej nowej mamy:)))

życzę nam żeby ten wątek "umarł" śmiercią naturalną, tzn żeby nasze dwie kreski wyprzedziły zapotrzebowanie "staraczek" :)))
ale żeśmy spadły.. coś tu cichutko.. nikt nie testuje?
image
nie ma chętnych hi hi
przede mnąteraz najgorszy czas a mianowicie oczekiwanie hehe dopiero w przyszły week bede cos wiedziała
no jak to nie ma chętnych. Ja tam cały czas liczę na Ciebie Karolina. Weekend tuż tuż :-DDDDDD (jak samopoczucie? dalej dziwne?)

Marchew-nie wiem czy to wynik łyżeczkowania ale po porodach również szyjka nigdy nie jest zamknięta tak jak przed. Nie denerwuj się. Przecież gdyby było bardzo źle to założyliby Ci pas prawda??? Poza tym maluszek jeszcze nie jest na tyle ciężki, żeby mocno napierał-także wyluzuj troszkę. Później owszem-może być to stresujące. Pewnie będziesz musiała leżeć plackiem. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

Ja muszę wytrwać jeszcze 3 dni- wizyta u gina. Czekam na nią jak na wyrocznię.

Asia81: a jak tam u Ciebie staranka idą>??? już po gorącym okresie?
Gosiar: Chyba chodzilo o mnie:) Ja już po owu więc teraz podobnie jak u Asiiek okres oczekiwania na efekty:) Dziwne w tym cyklu jest to, że od 2 dni czuję kłucie w jajnikach, a dziś to już zaczęło boleć, wzięłam nospę może przejdzie... Jak zwykle cudów się nie spodziewam, wolę się miło zaskoczyć, niż gorzko rozczarować:) Co ma być to będzie..
image
dziewczyny no niestety moja inseminacja nie powiodła się, dziś rano dostałam bardzo bolesną @, nie wiem co to były te wszystkie bóle i kłucia przez te 2 tyg. i to złe samopoczucie... ale jednak kobieca intuicja to potęga bo czułam od samego początku, że się nie uda

narazie się z wami żegnam bo ten i następny cykl mi przepadają, pewnie w sierpniu po urlopie znów podejdziemy do IUI; na zewnątrz oczywiście ok, ale w środku wszystko krzyczy i płacze, najgorsze te pocieszania przede mną bo się rozkleję totalnie (już mama rano "zlamała" moją twardą skorupę) wszystkim wam życzę powodzenia i trzymam kciuki za każdą z was, pewnie będę dalej was podczytywać :)
Karolina wiem, ze teraz wszyscy będą Ci współczuc itd..a Tobie bedzie jeszcze trudniej..ale trzymaj sie kochana..musisz być silna!!
Gosiar - ja nie miałam łyżeczkowania... organizm oczyścił się sam...

Szkoda Karolinko, oby następnym razem...
Trzymaj sie Karolina, jestes niesamowicie dzielna, nawet jezeli teraz tak nie uwazasz. ostatnio gdziesz przeczytalam ze 95% kobiet majacych problem z zajsciem w ciaze i leczacych sie zachodzi w ciaze i ma dzieci.
image

image
oj walerka ale nas wszystkie pocieszyłas ;)
Karolinka trzymaj się! Następnym razem się uda!
image
Karolinka dasz radę, na pewno się uda następnym razem.
Wierzę w Ciebie!
A nie wiecie co się dzieje z ja-dwisią?
napisałam jej maila kilka dni temu na jej prośbę i nie wiem czy wyjechała gdzieś czy jak?
pozdrawiam wszystkie staraczki, ja dziś odebrałam betę z wczoraj i wynik 29383 więc ładnie rośnie.
jeszcze poniedziałkowa wizyta u ginki i będzie trzeba zacząć się cieszyć, bo póki co to tak nieśmiało...
ja tylko informuje, ze u Jadwisi wszystko w prozadku tylko jest strasznie zapracowana i nie ma czasu :)
Karolinko29, oj 3maj sie, a liczylam na ciebie bardzo, ale tj.Walerka napisala 95% zachodzi...
image

image
mloda_zonko, dziękuję, przepraszam - i już odpisałam :)

Karolinko przykro mi strasznie wyobrażam sobie, co czujesz. ściskam mocno - i jestem pewna, że to była tylko przygrywka do udanego podejścia. bądź dobrej myśli :*
Karolinka: jesteś silną babą i wiem, że się tak łatwo nie poddasz! Nie wiem dlaczego niektóre pary muszą tyle przejść, żeby doświadczyć uczucia rodzicielstwa a innym przychodzi to bez większego wysiłku..nie wiem czemu świat jest taki niesprawiedliwy.
Ale wierzę i z całego serduszka Ci życzę, żeby Ci się udało. Nie wiem czy będzie to za miesiąc czy pół roku...ale wiem, że uda Ci się-zobaczysz! Przytulam mocno

Ania81: oj oczywiście, że chodziło o Ciebie!! nie wiem skąd mi się ta Asia wzięła. WIęc zaciskam kciuki i życzę, pozytywnych myśli

Marchew: a czy lekarz proponował założenie pasa?
Gosiar - dzisiaj gin powiedziała mi, że w ogóle nie mam się tym martwić... ale za miesiąc kazała skontrolować szyjkę jeszcze raz.
Młoda żonko moje gratulacje!Życzę spokojnych 9 miesięcy.Karolinka,przykro mi że się nie udało.Postaraj się odpocząć i nie tracić nadziei.Pozdrawiam Was wszystkie dziewczynki!
image

image
dziękuję dziewczyny wam bardzo za tyle ciepłych słów; oczywiście się nie poddamy, wczoraj zadzwonił mój mąż mnie pocieszyć, oczywiście ustaliliśmy, że kolejna próba IUI w sierpniu, tylko tym razem porobię aktualne badania bo być może hormony się rozregulowały i dlatego się nie powiodło, a w sumie miałam np. prolaktynę robioną 3 lata temu więc... teraz dwa cykle odpocznę, być może będzie tak że ten lipcowy akurat wypadnie nam w Turcji - choć małe szanse :)
Karolinka - bardzo mi przykro, że się nie udało. Dr Czech móił mi, że statystycznie rzecz biorąc tylko 1 na 3 owu jest prawidłowa. Dlatego tez zalecają 3-krotne podjście. Pewnie właśnie nie trafiliście na tą prawidłową. Trzymam dalej kciuki.
Marchew ciesze sie ze wszystko w porzadku.
image

image
No to ja już wiem, że się tym razem nie udalo dostałam @ o wiele za wcześnie! cykl 24 dni! Dół totalny! Nie wiem co się ze mną dzieje, zawsze mialam @ co 28 dni jak w zegarku, a teraz po poronieniu 29, 33, 24.. tylko sobie strzelić w łeb!
image
U nas kolejny cykl i kolejne starania. Zobaczymy co będzie dalej.
Mam do Was prośbę. Potrzebuję informacji jaki jest realny koszt IUI. I czy jest to koszt rozłożony w czasie , czy jednorazowy? Nie mam pojęcia na ten temat i informacje te nie są dla mnie, ale dla mojej bardzo bliskiej koleżanki.
Mam nadzieję, że wątek ten szybko się zakończy. Trzymam kciuki za starające się.
Karolinka bardzo mi przykro:(
Ania - może coś z hormonami? Ja po poronieniu mam w miarę regularne cykle 28 dni plus max 3 dni. A może trzeba jeszcze czasu?
Kiki: jeżeli koleżanka jest zdiagnozowana (ma badania i jej mąż) i już zapadła decyzja o IUI, to koszt w Gamecie wyniesie między 730 zł a 1070 zł. Około 10 zł leki do stymulacji, zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków 75 zł (ale nie zawsz jest podawany), zabieg 600 zł no i przynajmniej 1 wizyta na początek, nastepne 2 wizyty (po 120 zł )będą uzależnione od tego jak będą rosły pęcherzyki. No i czasami gin każe przyjść kilka dni po na wizytę (120 zł) aby sprawdzić czy pęcherzyki pękły.
Ania a może po poronieniu zrobił Ci się torbiel? Ja tak właśnie miałam. Na szczęście po jakimś czasie sam się wchłonął ale musiałam go kontrolować.
i okazało się że ból i plamienie to nie okres.. jak się kąpałam wyleciało coś ze mnie wielkości fasoli.. byłam przerażona nawet nie chcę pisać co myślałam.. pojechałam na izbę przyjęć.. pomijając fakt, że lekarz był cholernie nieprzyjemny powiedział mi tylko tyle, że to kawałek śluzówki lub polip zbadał mnie i odesłał do domu.. w sumie nic więcej się nie dowiedziałam.. opis usg jest ręcznie i odczytać też nie mogę,nadal mnie cos ćmi w podbrzuszu.. spróbuje sie do mojego gin w poniedziałek dostać.. jestem przerażona:((((
image
Makarena, bardzo dziękuję za odpowiedź. Przekaże jej.
Aniu: koniecznie idź do swojej ginki. Mam nadzieję, że to nic groźnego. Cyklami się nie przejmuj-widocznie organizm potrzebuje więcej czasu a może trzeba mu pomóc jakimiś hormonami, żeby doszedł do starych cykli. Przytylam mocno kochana. Bądź dobrej myśli-w końcu to dopiero Wasza pierwsza próba
Aniu, uwazaj na siebie i najlepiej kierunek lekarz.

Widze,ze zimno sie zrobilo i bociany latac nei chca?
dziewczyny mam zrobic sobie badania na prl + test na mtc, z czym to się je i o co chodzi w tym badaniu? co ono ma wykazać?

prolaktyna z obciązeniem...pobierają Ci krew, potem dostajesz tabletke i za godzine znowu pobierają Ci krew ;)
To nic starsznego ;)
Czesto wysoki poziom prlaktyny utrudnia owulacje..moga zaburzenia jajeczkowania
a jakie są przyjęrte normy przed obciążeniem i po obciążeniu?

normy moga byc rozne w roznych lab. Generalnie bez obciazenia cos ok.25.
o obciazeniu jakas 6 krotnsc uzyskanego wyniku-ale moze sie myle.
Dodam,ze prolaktyny nie nalezy robic "na wariata"...nalezy byc spokojnym, doba bez sexu, godzina po wzieciu tabletki powinna byc spedzona na siedzeniu a nie na chodzeniu, spokoj, spokoj, spokoj
jeszcze oprócz tego mam zalecone badania na tsh, czy jeszcze zrobić jakies badania na własną ręke, tak przy okazji?

dokładnie normy są rózne ....po obciązeniu do 5 razy ;)
do tsh mozesz dodac ft4 bo one sa powiazane. w prolaktynie z obciazeniem wazne jest ile razy wynik po obciazeniu jest wiekszy od normalnej. bo moze normalna prolaktyna byc ok a po obciazeniu wariowac i to oznacza z tego co pamietam nadwrazliwosc, leczy sie tak samo.
Ania - trzymaj sie mam nadzieje ze cie ginekolog uspokoi i pozadnie zbada.
image

image
Dziewczyny, na początku starania poszłam do gina i dostałam "z marszu" CLO. Poczytałam na ten temat i nie wzięłam. Zwłaszcza, ze nic nie wskazywało na problemy z zajściem, bo w poprzednie ciąże zachodziłam w ciągu ok.3 miesięcy. I teraz się zastanawiam, czy jednak nie zacząć brać. Co prawda dopiero 2-gi miesiąc starań, ale może???
a miałas jakies badania robione???
nie bralabym. to na stymulacje owulacji, skonsultuj sie z innym ginekologiem. ja sie zastanawiam nad clo po roku staran i jednej stracie. tak jak mowi asiek - zrob badania, monitoring, zobacz czy masz owulacje a dopiero potem clo i to tez pod nadzorem bo moze zaszkodzic (porobia sie torbiele)
image

image
dokladnie, jak pisze Ania...CLO powinno sie brac pod nadzorem. Kiedy brane jest na wlasna reke i tak sobie...to nei wiemy,czy nie wytworzyl sie torbiel po niepękniętym pecherzyku.A tak, jak gin na monitoringu zobaczy,co i jak to zawsze moze zastosowac np. duphastopn w celu wyprostowania sytuacji.
Za dlugo brane CLO prowadzi do wielotorbielowatosci:/ Niby mowia,ze max 5 cykli i musi byc dluzsza przerwa.
Dziewczyny widziałam wczoraj na trasie Poznań -Gdańsk 4 bociany :) oczywiscie kazałam im leciec nad trójmiasto ;)

Pozdrawiam i trzymam kciuki :)
image

Żadnych badań nie miałam, mam dwoje dzieci, trzy ciąże za sobą i chyba straciłam zaufanie do tego lekarza. A takie ma super opinie...
do tego nie wiem na ile to jest prawdziwe ale co niektorzy lekarze mowia ze stymulacja owulacji wyczerpuje rezerwe jajeczek. ale zaznaczam sa rozne opinie.
skonsultij sie w koncu to twoj organizm i twoje zdrowie. powodzenia
image

image
U mnie @ sie rozszalała,tym razem bardziej bolesna niż zwykle, ale pewnie tu zaważyły wydarzenia z soboty..gin poza zasięgiem, więc wygląda na to, że wybiorę się do niego dopiero w przyszłym tyg, bo pojutrze wyjeżdżam do Wawki na 3 dni.. może lepiej, bo będę po @ i będzie mógł mnie zbadać..postaram sie do tego czasu nie stresować.. będzie trudno..
image
Dziewczyny a do jakich lekarzy chodzicie?
ja Was podczytuje od czasu do czasu :)

zycze wszystkim powodzenia w staraniach! :)

image
ja do Ratnickiej-Klimaszewskiej
ja chodze do ginki ze Starogardu Gd - dr Irmina Cuszyńska-Kruk ;)
aguusek nie wiem czy tu zajrzysz: współczuje, bardzo bardzo mi przykro,trzymaj się dzielnie
nie wiem jak żyć...........................
aguseek bardzo mi przykro ;( mocno tule...myśle, ze słowa są zbędne
trzymaj sie. otocz sie kochajacymi cie osobami i daj sobie czas. ja tez nie wiedzialam jak zyc, chyba to przechodzi kazda osoba w tej sytuacji.
image

image
Strasznie mi przykro...Brak słów aby pocieszyć
dziewczyny jedno pytanko, luteine doustnie musze brać 2 razy dziennie a wiecie w jakim odstępie czasowym?

chyba rano i wieczorem
image

image
Niee!!! niesprawiedliwość na tym świecie jest ogromna! nie wierzę, że znów jedna z nas musi przeżywać ten koszmar! eh..
Agusek- bardzo mi przykro...jesteśmy z Tobą...
agusku... wiem co czujesz, też jeszcze to do mnie wraca.
3maj się dzielnie, wiem że łatwo powiedzieć bo widzimy to jako skrajną niesprawiedliwość. ale żyć trzeba. Bądź dzielna, ale daj sobie czas żeby się z tym uporać.
"Życia nie oszukasz"
Agusku...przytulam...
Agusku kochana, ściskam mocno, trzymaj się ciepło! tak bardzo mi przykro...
jeszcze się los do Was uśmiechnie, zobaczysz...
hejka dziewczyny ;)

to jak tam sprawy sie maja?? która testuje niebawem??? :)
Ja czekam na @ ma byc dzisiaj
moja miala byc za 3-4 dni a chyba bedzie dzisiaj..od wczoraj mnie pobolewa podbrzusze na @

Ktora testuje ???
no ja moze jutro o ile tempka sie wysoko utrzyma ;)
no to czekamy na dobre nowiny, powodzenia przy testowaniu

3mam kciuki za testujace!
ja nadal czekam na okres po poronieniu. jak mi sie juz dluuuuzy..
"Życia nie oszukasz"
Dziewczyny? w którym dniu cyklu najlepiej zrobić badanie na progesteron? Przy 28 dniowych cyklach?
ja w sobotę testuję, ale nie wierzę że IUI się udało
wierzysz nie wierzysz, my kciuki 3mamy ;)
"Życia nie oszukasz"
no ja juz testowalam sie, i wiem, ze nie jestem, bylam pewna, tylko tak czekam na ta @, a tu ani widu ani sluchu, ale nie jestem na pewno...
image

image
Dziewczynki dołączam do Was. Po dzisiejszej wizycie u gina trochę się podłamałam... Mam tyle schorzeń, że gin powiedziała: "nie wyobrażam sobie tej Pani ciąży". Mam cukrzycę II typu, nadciśnienie i niedoczynność tarczycy-wszystko leczone od jakiegoś już czasu. Ona jeszcze teraz podejrzewa PCO :/ Generalnie czuję się jak jakiś wybrakowany towar :/
image

progesteron przy 28dniowych - 21 dzien cyklu.
Tasia nie zalamuj sie - nie jestes wybrakowany, dasz rade.

Izulucha szkoda, ale jeszcze sie moze nie uregoluwalo po porodzie

a wszystkim testujacym powodzenia
Walerko, tez tak uwazam...
Tasiu, podlecz sie i probuj z mojego przypadku, z PCOS mozna zajsc w ciaze nawet naturalnie, choc to twalo, spojrz na suwaczek hihi,
z cukrzyca tez , tylko 3ba byc swiadomympewnych rzeczy...ja wierze, ze kazdej z Was uda sie...
image

image
hej dziewczyny ;)
ja tez dzisiaj testowałam ale niestety I krecha....o dziwo tempka bardzo wysoko bo przeszło 37 wiec moze za szybko na test ;)
Tasia ja też usłyszałam "wyrok" jakieś 2 lata temu od pewnej pani doktor, a nie było aż tak źle, a potem jeszcze zmieniłam lekarza dla pewności i teraz jestem b. zadowolona. Co prawda dalej w ciąży nie jestem, ale przynajmniej wiem konkretnie co i jak u nas jest, powodzenia :)
Dzięki za pocieszenie Dziewczynki :)
Chyba trochę potrwa zanim się otrząsnę z tego.
Nawet nie wiem od czego zacząć...
image

przede wszystkim zmien lekarza- na takiego ktory nie straszy, nie rozklada rąk jaki to z ciebie trudny przypadek. to bardzo wazne.i nie zalamuj sie.
image
Witaj Tasiu...i nie zalamuj sie;)
Zmien lekarza!
A do kogo chodzilas?
Bedzie dobrze, zobaczysz;)
Moja kolezanka z PCO ma 2 dzieci...tak wiec to nei wyrok;)
dokładnie zmień lekarza...zawsze lepiej miec opinie kilku lekarzy ;) Bedzie dobrze..nie stresuj sie ;)
Chodzę od niedawna do Dr. Makowskiej.
Kogo polecacie?
image

Asiiek moze zeczywiscie jeszcze za wczesnie
Tasia ja ci nikogo nie polece ale takich lekarzy zostawiam bez komentarza, czy oni sobie nie zdaja sprawy ze takim idiotycznym stwierdzeniem ktore dla nich absolutnie nic nie znaczy moga zniszczyc czlowieka i zabrac mu nadzieje a tak na prawde to wlasnie pozytywne myslenie i nadzieja to jest to co pozwala zajsc w ciaze i walczyc o nia.
wszystkie choroby ktore wymienilas sie leczy i da sie kontrolowac pewnie bedziesz musiala o siebie bardzo uwazac ale dasz rade.
image

image
ja polecam dr tomasza skweresa- ginekolog endokrynolog, co prawda teraz przyjmuje tylko w gdyni a na wizyte dlugo sie czeka, ale naprawde warto. ja rowniez mialam podejrzenie pco, hiperprolaktynemie, mam hashimoto i inne problemy zdrowotne; on jako jedyny nie odebral mi nadziei i powiedzial ze uda mi sie zajsc w ciaze- efekt widoczny w suwaczku...:)
image
ale zleciałyśmy przy weekendzie :) Andzia, czy miałaś dziś testować? jakieś wieści? :)
Asiiek jak temp nadal w górze to nic straconego, mi test wyszedł po 4 dniach z bladą kreską.
A ja jestem chyba chora, dostałam @ 1szą po 34 dniach po poronieniu i pierwszy raz sie cieszę, wręcz zacieram już ręce, że wraca normalność dnia codziennego :)
witam nową Starającą się (z całych sił) ! :)
"Życia nie oszukasz"
no niestety, tak jak myślałam, IUI się nie udało. Jedna kreska, @ narazie brak..znowu się przesunie...

W sumie nie nastawiałam się na pozytywny wynik więc po raz pierwszy po zobaczeniu tylko jednej kreski nie rozryczałam się.

A mąż planuje już kolejne podejście do IUI :) teraz czekam na @
Szkoda że nie wyszło, ale skoro nie ma jeszcze @.... ?
Liczyłam w tym wątku na Was, dziewczyny po IUI, coś te boćki felerne na początku lata. Ale będzie tylko lepiej no nie? Andzia, mąż ma dobre podejście, tak trzymajcie, a w między czasie nie zapomnijcie się starać ;)
Skończcie dziewczyny ten wątek. Nie cierpie "dwójek", to oje pechowe liczby :)
"Życia nie oszukasz"
a ja mam jakies dziwne plamienia-2 tyg temu mialam i teraz przez 3 dni. Zamierzam jutro zatestowac bo cos mi to dziwnie wyglada-choc wg mnie bedzie negatywnie, ale tak na wszelki wypadek. Jak na zlosc w tym cyklu zrobilam sobie przerwe w mierzeniu i temoki...i teraz jestem zla na siebie. Tempka wczorajsza i dzisiejsza nic mi jeszcze nei mowi-mimo,ze jest zupelniei inna-dlatego ten test.
a ja dziś byłam z ekipą na rolkach w Sopocie-odstresować się. Powinnam dziś dostać @... Czekam
:)
image

andzia przykro mi...
u mnie-tak jak sie spodziewalam-negatywnie
ja też polecam dr Skweresa, dzięki niemu jest z nami Krzysiu :))
image
image
U mnie w pierwszym cyklu po laparoskopii się nie udało :((( Ale mam nadzieję, że w drugim będzie dzidzia :)))
image
no nie wyglupiajcie się BOCIANKI
ten wątek się cos za dlugo ciągnie, chyba te deszczowe dni zaburzaja droge do wlasciwego domu
u mnie tez sie wszystko pomieszalo a wlasnie w tym cyklu robie wszystkie hormony ale coz takie zycie
Nie chce rozpętywać kolejnej dyskusji bo iliony takich już były tu na forum. Ale ta się kurna wyluzowała : http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100620/REPORTAZ/411744201 jak czytam takie historie to mi sie k!@#$ nóż w kieszeni otwiera.
"Życia nie oszukasz"
wiem, wczoraj przechodzilam kolo kobiety z wielkim brzuchem i papierosem w ustach i szczerze mialam ochote jej przywalic.
ja też ostatnio widziałam mamusie paląca przy noworodku razem ze swoją ciężarną koleżanką... pomyślałam sobie wtedy, że skoro nie mogą zrobić tak małego wyrzeczenia dla swojego dziecka to znaczy, że nie są gotowe na macierzyństwo...
image
image
u mnie @ ;(
a mi sie dzis chce plakac ze zlosci na moj organizm, gdyby byl normalny i cykle 28dniowe to bym wlasciwie mogla dzis robic test ciazowy, a ja nawet owulacji jeszcze nie mialam.
image

image
a mi się coś poprzestawiało znowu, ale tym razem to chyba stresss. W środę mam obrone mgr i latam jak poparzona, drukuje, poprawiam, księgi wypożyczam, nękam promotora i już tysiąc razy zdążyłam się nie obronić we śnie... Szlag mnie trafia powoli i chyba zawału dostane do śr, tym bardziej ze wczoraj dopiero prace drukowałam i wszystko na wariackich papierach... Trzymajcie kciuki za mnie w te srode bo umre chyba ze stresuuuu a jeszcze w komisji mam mózg makroekonomiczny znany w całym woj.pom. i slynna jest z tego że zadaje mnóstwo szczegółowych pytań.... boooożesz...padne na zawał
u mnie tez z cyklem cos nie tak chyba jest, przy dlugosci 33 dni a dzisiaj juz 22 jeszcze owu nie bylo, przynajmniej nic na to nie wskazuje. mąż wczoraj wyjechał do pracy więc ten cykl i następny przepadnie.

ja już odpuszczam ....koniec z mierzeniem tempki, obserwacjami itd...bede brała tabl, piła zioła .... koniec z mysleniem o tym!!!!!
zaczynam diete i skupie sie na sobie ;)
aniol - to mamy tak samo, 33-34 dniowe cykle, 20,21 dzien owulacji a ja juz na 25 dnoi u dalej cisza, a robie wszystkie hormony w tym cyklu i oczywiscie nic. do tego jajniki mnie boja od paru dni a testy owulacyjne i temp - negatywne
image

image
ja w tym cyklu zaczelam brac luteine od 16 do 25 dnia cyklu czy jakos tak. moze to przez to hmm... ciężko powiedzieć. dzisiaj robiłam tsh i prl z obciążeniem. zobaczymy jakie będa wyniki.

luteina wzieta przed owulacja hamuje ja. dlaczego od 16 dnia? to co napisalas dotyczy cyklow 28dniowych bo tam owulacja jest 14 stego dnia i na 3 dni przed spodzewanym okresem (25dzien) sie odstawia. w naszym przypadku to raczej 23-24 dzien zaczac i odstawic 30-31 dzien. tak ci kazal lekarz czy sama bralas?
image

image
tak mi lekarz kazała, hmm... no to teraz mam problem

mam jak byk napisane między 16 a 25 d.c. 2 razy dziennie, lekarz sie pytała jak długie mam cykle, może się pomyliła

dziewczyny mam wyniki prl i tsh wszystko niby jest w normie ale przy granicy. myslicie ze takie wyniki sa okej?
prl pierwsze pobranie 24,56 ng/ml przy normie 1,3-25
po obciążeniu 217,10 ng/ml ( tutaj nie mam podanej normy)
oraz tsh 0,89 u/U/ml przy normie 0,25-5
tsh ok a co do prolaktyny to chyba w normie jest skok do 6x. a co do tej luteiny to sie nie spieram, ufaj lekarzowi a nie mi, ewentualnie sie dopytaj.
image

image
cześć kobietki!
jestem tutaj nowa. ja też się staram z mężem praktycznie od ślubu i ciągle nic. leczę się obecnie na niedoczynność tarczycy i prolaktynkę, dzisiaj odebrałam wyniki i są w miarę ok, choć nie wszystko jest ok bo czekam na @(2 tyg po terminie) i niestety nic, a sprawdziłam i w ciąży też nie jestem. Dzisiaj dzwonię do gin umówić się na kolejną wizytę :(
Pozdrawiam i powodzenia :)
image
dziewczyny jesteśmy na 5 stronie więc podbijam na pierwszą :)

A która teraz testuje? Bo jakoś dłuuuuugi ten wątek
ciągnie się i ciągnie, ja jeszcze dłuuugooooo testować nie będe. licze na was dziewczyny, starajcie się szybciutko

dziewczyny czy badania poziomu prolaktyny z obiciążeniem trzeba robić rano koniecznie?
karolino 29, nie pomoge, ale ja robilam na czczo prolaktyne na pewno...

do mnie rpzyszla @ i ciekawe kiedy przyjdzie nast.mam nadzieje ze 2 miesiecy nie bede musiala czekac.
Walerko, ja zachodzac mialam cykl 33 dniowy i moja owu wyszla w 17-18 dniu cyklu i tak zaszlam z Blanka...
image

image
ja tez robilam rano na czczo

zawsze robiłam na czczo ale nie pamiętam czy tak mi kazał lekarz.
ja też robiłam rano na czczo:)
Ja już po @ w czwartek dopiero wizyta u gina będzie to 13dc zobaczymy jak tam wszystko wygląda w środku..
image
no właśnie tego się obawiałam, ok dzięki :)
tak robi sie rano na czczo ;)
witajcie, ja jestem już po zabiegu moje dzieciątko jest już aniołkiem, nie mam na razie siły.....to był koszmar, pobyt w szpitalu 5 dniowy i zabieg:( nie potrafię się pozbierać. Może te miesiące które musimy odczekać pomogą pogodzić mi się z moją stratą, chciałabym znaleźć w sobie siłę na kolejną ciąże ale się straszne boje:( Tak jak wcześniej pragnęłam zajść i urodzić dziecko tak teraz już to nie jest dla mnie priorytet bo strasznie się boję......dziewczyny po poronieniu jak wy dałyście sobie radę?

starającym się życzę powodzenia i spokojnych 9 miesięcy!
aguseek to normalne, że się boisz, ale zobaczysz wszystko następnym razem na pewno będzie dobrze, jestem tego pewna; niestety to się coraz częściej zdarza, a później kobiety mają śliczne i zdrowe dzieci; także zobaczysz wszystko następnym razem się uda, trzymaj się ciepło, jestem z Tobą myślami :)
aguseek: zobaczysz, że z każdym dniem bbędzie lepiej.
Kiedy ja się dowiedziałam, że maleńśtwu nie bije serduszko pomyślałam sobie"nigdy więcej dzieci". I faktycznie nie chciałam o tym słyszeć...to wszystko za bardzo bolało i czułam się pokrzywdzona przez los. Mój gin mówił, że mam czekać aż wszystko samo się oczyści (w sobotę o wszystkim się dowiedziałam) ale po 2 dniach wiedziałam, że psychicznie nie dam rady nosić w sobie tego maleństwa i zdecydowałam się na zabieg. Do dnia zabiegu jakoś w miarę poukładałam sobie wszystko w głowie. WIedziałam, że z jakiegoś powodu moje ciało odrzuciło to dzieciątko bo może byłoby chore całe życie..droga do szpitala była straszna...IP tak samo-ledwo gadałam miałam tak ściśnięte gardło. Po zabiegu czułam pustkę..ale wiedziałąm już wtedy, że chcę jeszcze spróbować. Każdy następny dzień utwierdzał mnie w tym, że nie zaznam spokoju póki nie zajdę w kolejną ciążę.
Co prawda miałam małe problemy z endomedrium po zabiegu ale gin kazał brać acard, pić czerwone winko i udało się. Zabieg miałam 2.02 a 27.05 test pokazał II kreseczki.
Wszystko zależy od Twojej psychiki i kiedy sama uznasz, że jesteś gotowa. Pamiętaj tylko, żeby nie odkładać starań za bardzo, gdyż po takim zabiegu kobieta jest bardziej płodna. Przytulam Cię mocno
u mnie w ogóle nie czuć tego nabłyszczacza, ja to w ogóle nie chciałam zmywarki, bo po co dla 2 os., ale teraz to mój najlepszy przyjaciel i nawet przy 2 os. uruchamiana jest min. 2 x w tyg. ; już sobie życie nie wyobrażam bez niej :)
ojej przepraszam :)
Hehehe :)
Trzymaj sie dzielnie. ja po zabiegu zupelnie sie zamknelam, przerazilo to tych ktorzy wiedzieli bo jestem 100% ektrawertykiem i nagle przestalam rozmawiac, nie chcialam o tym rozmawiac. wkur... bo inaczej tego nie moge powiedziec jak ktos mnie probowal pocieszac a juz najgorsze bylo jak mi mowili ze bede miala nastepne dziecko i zebym sie nie przejmowala. czulam sie okropnie jako kobieta bo co ze mna jest nie tak ze nie umiem zapewnic bezpiecznego domku dla mojego dziecka.
nie bede ukrywac bylo i jest ciezko, ale na tyle jestesmy skonstruowane ze natura nas pcha do nastepnej ciazy. nigdy juz nie bede w stanie sie ucieszyc z 2 kresek jak osoba ktora tego nie przeszla, zawsze bede panikowac przez pierwsze 12 tyg ale wiem ze bede miala dziecko a moj aniolek jest w niebie.
oprzyj sie na znajomych i rodzinie, zwlaszcza mezu, pozwol sobie na zal, mysle wsluchaj sie w siebie i zobaczysz sama bedziesz chciala miec nastepne dziecko. no i badz troche egoistka przez najblizszy czas pozwol sie porozpieszczac. cokolwiek ci pasuje i potrzeba bo to ty musisz dojsc do siebie najbardziej. acha ijak cie ludzie denerwuja idiotycznymi pocieszeniami (wiem ze chca dobrze tylko nie wiedza co powiedziec) to po prostu powiedz im to. sciskam cie chociaz tylko wirtualnie
image

image
po jakim czasie od zabiegu byłyście gotowe do następnych starań.... ja jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić:(
pewnie nie jestes jeszcze gotowa, ja jakos po 2-3miesiacach
image

image
Aguseek - strasznie mi przykro, że tak ciężko przeszłaś przez poronienie. 5 dni w szpitalu - koszmarnie długo. I do tego tak długo czekałaś na tą ciążę. To dodatkowo dołuje. Ale zobaczysz, że będziesz gotowa szybciej niż myślisz. Nie będziesz się mogła doczekać pierwszej @ i będziesz się z niej bardzo cieszyła. Ja po laparoskopii byłam gotowa na ciążę po 3 miesiącach, a poronieniu samoistnym (bez zabiegu) już w kolejnym cyklu (ale lekarz kazał odczekać 1 m-c). Jeszcze będzie dobrze, zobaczysz. Jest plus w całej tej sytuacji: możesz zajść w ciążę i musisz w to teraz uwierzyć. Następna ciąża będzie szczęśliwa.
agusku, strasznie m przykro że tak bardzo to przeszłaś. 5 tyg temu, czułam dokładnie to co Ty. Mi pomogła zmiana nastawienia do ludzi - nigdy nie mówiłam o emocjach i przeżyciach, teraz chciałam bardzo żeby wiedzieli wszyscy bliscy, rodzina i znajomi. Było mi lżej że ci ludzie mnie wspierają i chcą żyć ze mną normalnie dalej. Pomogło. Tak jak rozmowy z mężem i racjonalizacja umysłu - jestem medykiem, musiałam sobie sama wszystko naukowo wyłożyć :) a teraz spadło mi ciśnienie na starania. uda się to będzie, ale jeszcze nie jestem gotowa by na nowo się stresować, nie umiałabym się poprostu cieszyć z dwóch kresek na teście.
Wierzmy razem, że będzie dobrze. Siły, nadziei i wytrwałości Ci życze kochana!!
"Życia nie oszukasz"
podobno fizycznie mogę zacząć starać się jakoś we wrześniu ale psychicznie to się okaże:(

ja nie miałam żadnych bóli ani plamień po prostu na usg wyszło że ciąża obumarła;( trafiłam do szpitala w środę i od razu mi wywoływali tabltekami poronienie ale nic nie wyszło w sumie dostałam 9 tabletek dopochwowych a inne dziewczyny po 2-3 już poroniły. W sobotę miałam zabieg bo już nie było sensu ale wszystko miałam tak rozciągnięte że samo wypadło więc dobrze że zabieg nie był tak inwazyjny bardzo.
Wyszłam w niedzielę ale teraz mnie bardzo brzuch boli;((((( was tez bolał?
Aguseek - chyba nie powinno boleć. Może wdało się zapalenie? Dostałaś antybiotyk? A masz gorączkę?
ja mialam tak samo, chcialam tabletkami ale ze nic nie wyszlo z tego to skonczylam na zabiegu.
mnie nie bolalo nic poza tym ze sie czulam troche bardziej slaba ale to pewnie bardziej dusza niz cialo.
image

image
dostałam antybiotyk , gorączki nie mam:( jednak bóle mam straszne aż się zwijam jesli nie wezmę tabletek przeciwbólowych, mówiłam o tym gin ale jakoś sie tym nie przejęła uznając za normalne ale ja sie boje że coś nie tak:(
Eh każdy przeżywa to po swojemu.. jedne z nas w ciszy a inne wolą o tym mówić..ja mimo bólu i pamięci o tym co się stało już miesiąc później nie mogłam się doczekać kiedy będę mogła się znów starać.. ale wszystko mi sie rozregulowało po zabiegu.. mam nadzieję jednak, że niebawem znów zobaczę dwie kreski, będę się bała pewnie całą ciążę.. ale wiem, że będę znów szczęśliwa. Mnie brzuch bolał jakieś 2 dni po zabiegu, a potem to już tylko lekko ćmił od czasu do czasu..
image
cisza nikt nie testuje.
u mnie w koncu skok tem bedzie dlugasny cykl.
u mnie dopiero @ polazła..wiec ja jestem daleko w tyle
Ja dziś po wizycie u gina. Uspokoił mnie, stwierdził, że sobotni incydent to musiała być oderwana śluzówka, bo żadnych polipów i innych niepokojących rzeczy nie widzi.. Dziś 13dc pęcherzyk 23mm i endo 7mm pytałam czy to wystarczy , powiedział, że jest b. dobrze i mamy się brać do roboty.. (a wszędzie w necie piszą, że 7-8 mm to mało..) stwierdził, że jutro pęcherzyk powinien pęc.. test LH bardzo pzytywny, niestety temp nie mierzyłam:( trzymajcie kciuki.. za kilka dni zrobie progesteron, zobaczymy czy owu była.
image
Aguusek, bardzo mi przykro i przezyj to samo, nawet nie potrafie sobie wyobrazic twojego bolu...przytulam wirtualnie

ja tak jak Asiiek, @ poszla w hen, wiec czekam do nast.cyklu, ciekawe kiedy to bedzie
image

image
Ania81: mocno kibicuję i trzymam kciuki, żeby Wasza "robota" przyniosła pożądane efekty

długaśny ten wątek...niech się już skończy!
no własnie cos mało nas staraczek...tylko my takie wytrwałe i niechcemy tego wątku opuścić hehe
dziewczyny jak myslicie co jest przyczyna tego że teraz tak wiele par ma problemy z zjaściem w ciaże? stan środowiska? jedzenie? tryb życia? jakos tam mi sie wydaje że za czasów naszych rodziców nie było takich problemów. przeciez w większości nasi rodzice to juz w rok po slubie mieli pierwsze dziecko. mówie na przykładzie swojej rodziny i znajomych.

Anioł wszystko jest chodowane sztucznie...wszedzie pełno chemii ja mysle ze w tym tkwi problem....to racja moji rodzice tez szybko mieli dzieci...a ja juz prawie rok po slubie i dzidzi nie widac
gosar: trzymaj kciuki mocno:) a jak się czujecie??
Co do tego czy kiedyś było łatwiej zajść w ciążę to nie wiem moi rodzice starali się i leczyli 8lat żeby moja sis przyszła na świat mama miała 36lat jak ją urodziła.. ja byłam zaskoczeniem po kolejnych 2 latach:) Mama mówi, że kiedyś o problemach z poczęciem nie mówiło się otwarcie..
kiedyś młode kobiety od 16, a czasem nawet młodszego wieku nie faszerowały się tabletkami hormonalnymi, a przecież teraz antykoncepcja hormonalna jest nr 1, czy jest taka bez wpływu na późniejsze ciąże hmmm wątpię..
Po drugie to co jemy w większości rośnie na hormonach lub ulepszaczach..
Mam nadzieję, że nasze dzieci nie doczekają czasów kiedy naturalna ciąża będzie czymś co w przyrodzie nie występuje..
image
a ja mysle ze to też wina tych wszystkich hormonalnych antykoncepcji... wszystko przestawia a potem jest ogromy problem zeby wyrególować..
w sumie to napisałam to samo co koleżanka wyżej ;-) My zaczynamy oficjalne starania w lipcu. Co prawda od ponad 3 lat walczę z plamieniami, pewnie mam coś nie tak z progesteronem...wiec co z tego będzie-nie wiem. Ide w przyszłym tygodniu do lekarza, niech mi jakąs luteine czy duphaston przepisze... zobaczymy co z tego wyjdzie.
a u mnie ten cykl na straty, nigdy nie zrozumiem swojego organizmu.
co do antykoncepcji to sie chyba nie zgodze patrzac po moich znajomych nikt nie mial problemu, wszystkie dziewczyny po 30stece a raczej po 35 i wszystkie na pigulce wiele lat. a u mnie problemy pomimo ze jestem od nich mlodsza i pewnie krocej vralam hormony choc nie tak krotko.
image

image
ja też brałam krótko, a do tej pory mam organizm rozregulowany. Jestem pewna ze jeżeli nie będę brać luteiny w związku z progesteronem to obawiam się ze jakiekolwiek starania kończyć się będą tylko jednym... Wydaje mi się ze to zależy od organizmu.
masz racje, tyle ze nie wiesz do ktorej grupy nalezysz, tez pewnie zalezy jakie tabletki i jak dobrane. nie do stwierdzenia bo moglas miec te same problemy bez brania tabletek tyle ze sie staralas nie zajsc w ciaze. nie ma co sie zastanawiac co by bylo gdyby. najlatwiejsze jest zrobienie progesteronu w roznych dniach cyklu po owulacji i bedziesz wiedziala czy to jest problem
image

image
no ja akurat nie miałam takich problemów przed braniem tabletek, także dokładnie wiem ze są przyczyną moich problemów. Zresztą mój organizm bardzo "przeżył" branie hormonów pod różnymi względami, szkoda tylko że w czasie ich brania ktoś mi nie wytłumaczył od czego reaguje tak a nie inaczej... przeczytałam ulotkę no ale co? Na apapie tez pisze że można dostać tego i tamtego. W moim przekonaniu lekarze zbyt lekkomyślnie przepisują tabletki, nie robią badań, o nic nie pytają. Po prostu chcesz-to masz. Żałuje do dzisiejszego dnia.
hmm jasne, że wszystko zależy od organizmu, jedno jest pewne przepisując tabletki lekarze powinni zlecić zbadanie poziomu hormonów, a nie przepisywać na ślepo..
image
Większość lekarzy jak przychodzi młoda laska albo nastolatka wypisuje tabletki wręcz "na rządanie" nie ma się co dziwić, że nie dobierają, przecież nie od tego są farmaceutyczni przedstawiciele handlowi żeby się lekarz potem zastanawiał :) żart, ale bardzo prawdziwy.
a tak serio - kiedyś żyło się inaczej, inne stresy, inne powietrze, styl życia. Bo jeśli nie to to my jakieś po-czarnobylowe chyba jesteśmy :)
zwracam się z uprzejmą prośbą, aby któraś z szanownych koleżanek we wspaniałości swej i ku wielkiej radości pospólstwa forumowego zamknęła była wątek bieżący, oczywiście przez wzgląd na dobrą i piękną tradycję swego poczęcia. sie przewija już długo no :)
"Życia nie oszukasz"
no na mnie nie ma co liczyc , nie dość że przez te branie luteiny nie wiem co się dzieje, czy owu była czy nie, jakos teraz tak gorzej mi zaobserwowac. to nawet nie wiem czy normalnie sie @ spodziewac czy szybciej, a moze dłużej.
Dziewczyny, spadłyśmy dalekooooo. Już myślałam, że jest nowy wątek, ale jednak nie.
Jeszcze kilka dni i pojawi się @. A nawet jak sie nie pojawi, to pewnie przylezie później. Stres nie wpływa dobrze na moje starania.
Przepraszam : Do cholerki /jutro widzimy nowy watek z wiadomych powodów :-))
moze poczekajmy i od 1 lipca

ja pomalu rozkrecam firme...moze to, ze bede zajeta czym innym da do myslenia bocianowi;) odpuscilam w poprzednim cyklu tempke i teraz jestem rozbita,czy to co bylo bylo @ czy srodcyklicznym...ech..obiecuje sobie,ze juz nie bede przerw robila.
kurcze dziewczyny tak nie moze byc!! ten watek sie ciągnie i ciągnie! do roboty niech go ktos zakończy ;)
no ja jeszcze kilka dno na @ czekam, ale u mnie raczej marne szanse

wiosna była bardziej owocna:) ja testować będę, jeśli będę.. dopiero 8lipca.. więc jeszcze sporo czasu...
image
no ja planowo @ powinnam dostać za 4 dni, ale cos mnie sie wydaję że wszystko się rozregulowało przez tę luteinę. dziewczyny może wiecie po ilu dniach po odstawieniu luteiny powinna przyjśc @ ? nie wiem czy spodziewac się wg terminu czy bedzie później.

ja po odstawieniu luteiny dostawałam jak w zegarku po 1,5 dnia. Oprócz tego cyklu w który zaszła ciąża (niestety biochem), wtedy test wyszedł pozytywny. I życzę Ci dwóch kresek :)
"Życia nie oszukasz"
u mnie juz 4,5 dnia po odstawieniu i echo, ale cykle mam 33 dni wiec jeszcze 3 dni.

ja po luteinie tez czekałam dostałam po tygodniu ale jak sie okazało to nie była @ tylko saamoistne poronienie..... Nie chce Cię straszyć nawet nie wiedziałam ze w ciązy jestem i czekałam cierpliwie na @ a testy nic nie wykazały ;((
ja mam dostać za 3 dni a ani plamień nie ma, co sie nie zdarza u mnie, ani nic. Wszystko się poprzesuwało od tych stresów.... nie licze na nic oczywiście... tylko jak mi się przesuneło to kurka wodna będę miałą przez cały urop @ no świetnie po prostu... a chcieliśmy zacząć staranka....a tak za przeproszeniem dupa blada.Trzymam więc kciuki za Was dziewczynki! Dajcie czadu ;-)
ile kobiet tyle różnych przypadków, człowiek faszeruje sie roznymi lekami tylko po to aby było dobrze a i tak nie zawsze działa. no a mnie nie pozostaje chyba nic innego jak czekać. na testowanie u mnie za szybko, pewnie jeszcze nic by nie pokazalo. a poza tym to w tym miesiacu nie było konkretnych staran, tylko tak dla przyjemności i pewnie nawet nie w te wlasciwe dni.

anioł, dzieci się biorą właśnie z przyjemności ;) a tak serio to najważniejsze jest nie brać luteiny przed owulacją, żeby nie zaburzać cyklu. jesli zaczełaś po wg monitoringu albo chociaż wyższych temp to nic straconego.
dziewczyny wiosna nie była dla (akurat) nas łaskawa, może lato i sezon urlopowy będzie :) 3mam kciuki!!
"Życia nie oszukasz"
no właśnie chodzi o to że zaczęłam brać luteine tak jak powiedziała mi pani doktor czyli od 16 do 25 dnia cyklu 2 razy dziennie. przy cyklach 33 dniowych wychodzi na to że zaczełam za wcześnie. ostatnio darowałam sobie obserwownie i mierzenie temp bo tylko mnie to stresuje. w lipcu ide do niej ponownie i zobaczymy co mi powie. zapytam sie jej czy oby napewno dobrze mi zaleciła.

cholerka dziewczyny normalnie spadamyyy, naprawde nic się u nas nie dzieje??? kto sie starał, stara lub będzie już testować w najblizszym czasie?? przyznawać się bez bicia :) wątek się ciągnie i ciągnie

ja czekam do poniedziałku ale nadzieje to raczej marne
no za dlugo sie ten watek ciągnie, pewnie bociany bladza przez ten pyl wulkaniczny.
Proponuje od 1.lipca nowy watek zalozyc, ktora pierwsza wejdzie
dziewczyny witam was środowo, spadłysmy na 6 strone

cos słabo sie staramy to spadłysmy hehe
mój mąż poza granicami, więc u mnie ze staraniami narazie lipa

raczej tak mocno sie staramy i czasu przez to nie mamy :))
hehe nacia taka opcja tez pasuje ;)
:):):)

Straaaaasznie długi!!!
U nas w tym m-cu nici! Przylazła @ i do tego w dzień wyjazdu. A czeka nas mały maraton. Gdańsk-Kraków-Gdańsk-Raduń. Dwie noce w samochodzie. Padnę po drodze!
oj wspolczuje ;/
tak sobie dzis myslalam o Karolci naszej-Karolcia,jak ie zajmiesz firma to mysli bedziesz miala czym innym zajete...i bocian sam przyleci;)
Zreszta...taka sama nadzieje mam w stosunku do siebie i reszty:)
Dzialac,dzialac, nie tylko starajac sie - ale robic cos poza tym,zeby mysli, rece,serce, wszystko miec zajete w calym tego slowa znaczeniu...zeby ZMYLIC BOCIANY;)

Jutro nowy watek zakladamy
A tytuł nowego wątku proponuje "starające się XXII CZ. II" bo już faktycznie długo się przewija.

no dokładnie dobry pomysl ;)
to niech założy ktoś kto przynosi szczęscie :)

Inne tematy z forum Rumia

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...

Vela Park Rumia Loker (20 odpowiedzi)

Czy zakupił ktoś z Was tam mieszkanie?

do góry