Widok

Steri Strip na rozciecia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mój maly dziś rozciął sobie skórę nad wargą,ranka mała,ale przy mówieniu widać było,ze się rozchodziła:(
zatamowaliśmy krwawienie,i poszłam do SOR tam stwierdzili,że bez szycia się obędzie a założyli jeden plasterek Steri Strip z uwagą jak się będzie odklejał to do pielegniarki podejść,żeby nowy założyła.
Doszłam do domu a plasterek sam się odkleił,skoczyłam,kupiła w aptece,nakleiłam i znów to samo.Why??Co sie dzieje?
Teraz po jedzeniu założyłam trzeci,mały śpi więc się nie odkleja,ale boję się znów tego samego a młody nie chce dać już naklejać!
Kto miał te plasterki???czy się tak robiło?
czy pot nad wargą może je odklejać?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Te plastry odklejają się od wilgoci .
A czemu nie załozyli szwów na SORze?
Po za tym skóry na warga raczej sie nie zszywa u tak malutkich dzieci

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
stwierdzili,że wystarczą plasterki,nie jest rozcięta warga,tylko skóra między warga a noskiem.
ja bym tego nie zaklejała .
Mojej znajomej synek tez rozciął sobie nad wargą i to dość mocno . Lekarze nie zszyli ani nie załozyli plastrów ( własnie dlatego że w tym miejscu by sie odklejały ) i wszytko sie ładnie zrosło , blizna jest malutka teraz i prawie niewidoczna .
Moja córka miala wargę rozcięta jak miała 1,5 roku i też nic nie robilismy i śladu nie ma

te plasterki sie odklejaja ja tylko dosłownie na chwile
ja tez bym nie szyła moja mała mniała rozcieta warge a teraz niema nawet sladu te przyklejanie tychplasterkow niepotrzebnie ja stresowało jak sobie odposcilismy klejenie młoda sie uspokoiła i nawet nie zwracała szczególnej uwagi na ranke
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki,mnie troszkę to niepokoi,bo młody jak mówi czy je to się troszkę rozchyla ta ranka,teraz plasterka nie ma,bo kolejny odpadł:(na noc mu zakleję tylko jeszcze ehhhhhh
te nasze pociechy,sam stres,mi kolana się ze zmęczenia uginają tak mi dał popalić łobuz mały.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu sie mylicie córka 21 m i ma nałożonych 6szwów na dolna warge
też miałam skaleczenie między nosem, a wargą i chirurg kazał nosić plastrowe szwy, żeby szyć nie trzeba było (wiadomo, dodatkowe blizny od szwów). nie wiem jakiej były firmy, trzymały się rewelacyjnie nawet 3-4 dni.
Lepiej kupić omnistrip hartmann - trzymają dobrze ranę i skóra lepiej i szybciej się zrasta. Steristripy u mnie nie zdają egzaminu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

do góry