Widok

Steri Strip na rozciecia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mój maly dziś rozciął sobie skórę nad wargą,ranka mała,ale przy mówieniu widać było,ze się rozchodziła:(
zatamowaliśmy krwawienie,i poszłam do SOR tam stwierdzili,że bez szycia się obędzie a założyli jeden plasterek Steri Strip z uwagą jak się będzie odklejał to do pielegniarki podejść,żeby nowy założyła.
Doszłam do domu a plasterek sam się odkleił,skoczyłam,kupiła w aptece,nakleiłam i znów to samo.Why??Co sie dzieje?
Teraz po jedzeniu założyłam trzeci,mały śpi więc się nie odkleja,ale boję się znów tego samego a młody nie chce dać już naklejać!
Kto miał te plasterki???czy się tak robiło?
czy pot nad wargą może je odklejać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Te plastry odklejają się od wilgoci .
A czemu nie załozyli szwów na SORze?
Po za tym skóry na warga raczej sie nie zszywa u tak malutkich dzieci

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
stwierdzili,że wystarczą plasterki,nie jest rozcięta warga,tylko skóra między warga a noskiem.
ja bym tego nie zaklejała .
Mojej znajomej synek tez rozciął sobie nad wargą i to dość mocno . Lekarze nie zszyli ani nie załozyli plastrów ( własnie dlatego że w tym miejscu by sie odklejały ) i wszytko sie ładnie zrosło , blizna jest malutka teraz i prawie niewidoczna .
Moja córka miala wargę rozcięta jak miała 1,5 roku i też nic nie robilismy i śladu nie ma

te plasterki sie odklejaja ja tylko dosłownie na chwile
ja tez bym nie szyła moja mała mniała rozcieta warge a teraz niema nawet sladu te przyklejanie tychplasterkow niepotrzebnie ja stresowało jak sobie odposcilismy klejenie młoda sie uspokoiła i nawet nie zwracała szczególnej uwagi na ranke
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki,mnie troszkę to niepokoi,bo młody jak mówi czy je to się troszkę rozchyla ta ranka,teraz plasterka nie ma,bo kolejny odpadł:(na noc mu zakleję tylko jeszcze ehhhhhh
te nasze pociechy,sam stres,mi kolana się ze zmęczenia uginają tak mi dał popalić łobuz mały.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
też miałam skaleczenie między nosem, a wargą i chirurg kazał nosić plastrowe szwy, żeby szyć nie trzeba było (wiadomo, dodatkowe blizny od szwów). nie wiem jakiej były firmy, trzymały się rewelacyjnie nawet 3-4 dni.

Tu sie mylicie córka 21 m i ma nałożonych 6szwów na dolna warge
Lepiej kupić omnistrip hartmann - trzymają dobrze ranę i skóra lepiej i szybciej się zrasta. Steristripy u mnie nie zdają egzaminu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry