Widok
Stinger: tak, to naprawdę Kia
Opinie do artykułu: Stinger: tak, to naprawdę Kia.
To bez dwóch zdań jedna z bardziej wyczekiwanych samochodowych premier tego roku. To model, który kazał na siebie czekać długo, ale czekać zdecydowanie warto było. Przed wami najbardziej spektakularny debiut w historii koreańskiej marki - Kia Stinger.
Od kilku lat koncern Kia Motors sukcesywnie umacnia swoją pozycję na Starym Kontynencie. Koreańczycy bez żadnych kompleksów walczą o klienta na przesyconym niemieckimi samochodami rynku. A mają czym wojować, bo przecież ich ...
To bez dwóch zdań jedna z bardziej wyczekiwanych samochodowych premier tego roku. To model, który kazał na siebie czekać długo, ale czekać zdecydowanie warto było. Przed wami najbardziej spektakularny debiut w historii koreańskiej marki - Kia Stinger.
Od kilku lat koncern Kia Motors sukcesywnie umacnia swoją pozycję na Starym Kontynencie. Koreańczycy bez żadnych kompleksów walczą o klienta na przesyconym niemieckimi samochodami rynku. A mają czym wojować, bo przecież ich ...
.
Kłóciłbym się czy Kia to plastik. Musiałbym dotnkąć, ale materiały wydają się dość dobre.
Mustang ma środek z butelek i zawieszenie z przyczepy rolniczej ale też ma dużo do zaoferowania. Ja wybrałbym go raczej do weekendowego odstresu ale na dłuższą metę nie byłby tak uniwersalny i dobry jak kia. Szczerze wątpię, że na torze jego dałby radę ją dogonić.
Mustang ma środek z butelek i zawieszenie z przyczepy rolniczej ale też ma dużo do zaoferowania. Ja wybrałbym go raczej do weekendowego odstresu ale na dłuższą metę nie byłby tak uniwersalny i dobry jak kia. Szczerze wątpię, że na torze jego dałby radę ją dogonić.
Jechałeś tym autem ?
Że tak słabo je oceniasz ? Pytam, bo miałem okazję korzystać w USA przez prawie 8 miesięcy z auta Hyundai Genesis (służbowe) i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony prawie pod każdym względem (na codzień mam f11 530 dx). Samochód był bardzo dobrze wyposażony, miał świetny silnik i skrzynie biegów i wiele dodatków, w środku było cicho. Auto było pewne w prowadzeniu i bardzo dybamiczne - jedyna wada to spalanie - ale tam sa nne ceny na stacjach....W ciagu ostatnich kilku lat Hyumdai (Kia) naprawdę wysoko podnosi poprzeczkę konkurencji i z biegiem czasu te auta będa w Polsce inaczej postrzegane. Na dodatek w najbliższej przyszłości planowane jest stworzenie nowej marki premium, która wprost będzie konkurować z BMW, Mercedesem, Lexusem czy Infinity. Zreszta poczytaj chociaż o Kia K 900 - auto wyprzedza w Azji pod względem sprzedaży klasé S i serię 7.
przywołany mustang ma lepsze paramatry za mniejszącenę i wygląd miażdżący kijankę
Kijanka GT V6 3,3 litra i aż 370 KM (510 Nm), cena od 235 tys.
Mustang GT V8 5 litrów, 421 KM (530 Nm), cena katalogowa 183 tys.
Kijanka 2.0 moc 255 KM i 353 Nm, cena od 150 tys.
Mustang 2.3 s(r)eco boost 317 KM i 432 Nm, cena katalogowa 162 tys
Kia się nijak nie kalkuluje.
Mustang GT V8 5 litrów, 421 KM (530 Nm), cena katalogowa 183 tys.
Kijanka 2.0 moc 255 KM i 353 Nm, cena od 150 tys.
Mustang 2.3 s(r)eco boost 317 KM i 432 Nm, cena katalogowa 162 tys
Kia się nijak nie kalkuluje.
no i dostajesz 2 drzwiowe auto z ciasnotą na tylnych fotelach
jak chcesz to porównać? Przecież w Mustangu z tyłu jest miejsca jak w Oplu Corsie. Jest świetnie skalkulowany ale ktoś kto szuka 4 drzwiowego auta nie spojrzy na Mustanga. Konkurencja niemiecka jest droższa, więc całkiem fajnie skalkulowali tą Kię
może być ford, może być peugeot
Ale jeżeli kia robi coś drożej niż sprawdzona konkurencja i startuje w nowym segmencie z pierwszym samochodem przeszacowanym cenowo...
Do tego wiejsku tuning, cyt:
"dorzucili dwie podwójne końcówki układu wydechowego, ciekawie zaprojektowany zderzak, czarny dach panoramiczny, skrzela czy wloty na masce, które niestety są tylko atrapami"
Jeszcze LEDy z tesco mogli dorzucić.
Do tego wiejsku tuning, cyt:
"dorzucili dwie podwójne końcówki układu wydechowego, ciekawie zaprojektowany zderzak, czarny dach panoramiczny, skrzela czy wloty na masce, które niestety są tylko atrapami"
Jeszcze LEDy z tesco mogli dorzucić.
Co wy z tymi teslami?
Jezdziliscie tym?
Momentu to ma od cholery - fakt.Ale tym trzeba umiec umiejetnie jezdzic.
Slychac kazda nierownoscbo u nas dziur pełno.Mocy az za duzo ale depniesz pare razy na swiatlach i bateryjka leci w dol jak talala.Zima im nie służy. Auta te po kilku latach coraz krócej trzymaja moc. Porozmawiajcie albo poczytajcie norweskie testy samochodowe..Brak infrastruktury w Polsce i doladowac Tesle to wyzwanie.Tanio tez prad nie wychodzi ładując wysokim natężeniem .
No i w końcu nikt jeszcze jakos sobie nie zadal trudu aby sprawdzic jak dzialaja KW na ludzi w tym pudełku. .Tam musi byc ogromne pole elektrostatyczne.
I zeby nie bylo, jezdzilem juz dobre kilka razy Tesla w Holandii. .tam na taxi sa na porzadku dziennym i wystarczy pogadac z wlascicielami Tesli...nie jest tak kolorowo.
Momentu to ma od cholery - fakt.Ale tym trzeba umiec umiejetnie jezdzic.
Slychac kazda nierownoscbo u nas dziur pełno.Mocy az za duzo ale depniesz pare razy na swiatlach i bateryjka leci w dol jak talala.Zima im nie służy. Auta te po kilku latach coraz krócej trzymaja moc. Porozmawiajcie albo poczytajcie norweskie testy samochodowe..Brak infrastruktury w Polsce i doladowac Tesle to wyzwanie.Tanio tez prad nie wychodzi ładując wysokim natężeniem .
No i w końcu nikt jeszcze jakos sobie nie zadal trudu aby sprawdzic jak dzialaja KW na ludzi w tym pudełku. .Tam musi byc ogromne pole elektrostatyczne.
I zeby nie bylo, jezdzilem juz dobre kilka razy Tesla w Holandii. .tam na taxi sa na porzadku dziennym i wystarczy pogadac z wlascicielami Tesli...nie jest tak kolorowo.
Niestety dla wielu fanów motoryzacji to świętokradztwo że Koreańczycy w ogóle robią samochody .A faktem jest że robią i to coraz lepsze ,wprawdzie to jeszcze nie premium ale za to solidne i w zasadzie bez awaryjne samochody ,które kupowane są przez ludzi bez wybujałego ego za dosyć rozsądne pieniądze no i jeszcze wyglądają bardzo atrakcyjnie co może zawstydzać innych producentów , których modele rozróżniają tylko wielbiciele danej marki . Ja osobiście trzymam za nich kciuki i życzę więcej udanych modeli
Nad Stingerem pracował Peter Schreyer i Albert Biermann. Poczytaj o tych panach i potem wróć przeprosić. Oglądnij test Stignera podcza jazdy na torach. To auto kasuje prawie wszystko co jest na rynku w tym segmencie i tej cenie skutecznie ucierając nosa marka premium własnie pod kątem osiągów i właściwości jezdnych.
Kto co woli
Znam dobre jakość samochodów Kia, miałem w firmie kilka ceed'ów poprzedniej generacji. Auta nie do zajechania przez przedstawicieli handlowych/ Przypuszczam , że Stinger również pokaże odpowiednią jakość. Ale, ale, ale... ta cena to jest błąd. Prywatnie jeżdżę od kilkunastu lat nowymi modelami BMW. Półroczne 525xd z obłędnym wyposażeniem, po menadżerach z Monachium jest do kupienia z pełną gwarancją i 5-letnim pakietem przeglądów juz za 175000zł - w kazdym salonie BMW w Polsce. Niedawno odebrałem 535xd, 313KM z dodatkowym wyposażeniem za 160.000. Wyprodukowane w 2017roku. Cennikowo 450.000zł!!! Zgadnijcie ile zapłaciłem w Bawaria Motors. 240000zł. Czyli dokładnie tyle ile ma kosztować Stinger GT. Może ktoś będzie wolał wydać takie pieniądze na Kię, obawiam się jednak że większość będzie wolała niemalże topową wersję serii 5.
Kto co woli
Widzisz są jeszcze tacy co na niemieckie dla zasady nie spojrzą. Dlaczego? Bo nie pozwala im na to pozycja i autorytet. Niestety BMW odbieram jako markę dla tych co muszą pokazać moc na autostradzie i jeszcze są na etapie wallki o pozycje i "autorytet".Ty szukaj promocyji wsród samochodów zagrzanych przez menagerów ( ichwal się jaki byznes ubiłeś) ja preferuje oryginalność, odwagę i coś co czasami nie można zdefiniować walutowo.
widziałem na S8
pierwsza myśl ? panamera...
potem dojeżdżam, te 4 wydechy, bryła auta jak RS7, no kozak po prostu,
wpatruję się w logo..... KIA :-)
Naprawde kozak auto zrobili. Obecna Kia może smiało konkurować z Toyotą.
To chyba najszybciej rozwijający się producent aut, jakiego zna rynek europejski, i nie tylko.
potem dojeżdżam, te 4 wydechy, bryła auta jak RS7, no kozak po prostu,
wpatruję się w logo..... KIA :-)
Naprawde kozak auto zrobili. Obecna Kia może smiało konkurować z Toyotą.
To chyba najszybciej rozwijający się producent aut, jakiego zna rynek europejski, i nie tylko.