Widok
Stinger: tak, to naprawdę Kia
Opinie do artykułu: Stinger: tak, to naprawdę Kia.
To bez dwóch zdań jedna z bardziej wyczekiwanych samochodowych premier tego roku. To model, który kazał na siebie czekać długo, ale czekać zdecydowanie warto było. Przed wami najbardziej spektakularny debiut w historii koreańskiej marki - Kia Stinger.
Od kilku lat koncern Kia Motors sukcesywnie umacnia swoją pozycję na Starym Kontynencie. Koreańczycy bez żadnych kompleksów walczą o klienta na przesyconym niemieckimi samochodami rynku. A mają czym wojować, bo przecież ich ...
To bez dwóch zdań jedna z bardziej wyczekiwanych samochodowych premier tego roku. To model, który kazał na siebie czekać długo, ale czekać zdecydowanie warto było. Przed wami najbardziej spektakularny debiut w historii koreańskiej marki - Kia Stinger.
Od kilku lat koncern Kia Motors sukcesywnie umacnia swoją pozycję na Starym Kontynencie. Koreańczycy bez żadnych kompleksów walczą o klienta na przesyconym niemieckimi samochodami rynku. A mają czym wojować, bo przecież ich ...
może być ford, może być peugeot
Ale jeżeli kia robi coś drożej niż sprawdzona konkurencja i startuje w nowym segmencie z pierwszym samochodem przeszacowanym cenowo...
Do tego wiejsku tuning, cyt:
"dorzucili dwie podwójne końcówki układu wydechowego, ciekawie zaprojektowany zderzak, czarny dach panoramiczny, skrzela czy wloty na masce, które niestety są tylko atrapami"
Jeszcze LEDy z tesco mogli dorzucić.
Do tego wiejsku tuning, cyt:
"dorzucili dwie podwójne końcówki układu wydechowego, ciekawie zaprojektowany zderzak, czarny dach panoramiczny, skrzela czy wloty na masce, które niestety są tylko atrapami"
Jeszcze LEDy z tesco mogli dorzucić.
.
Kłóciłbym się czy Kia to plastik. Musiałbym dotnkąć, ale materiały wydają się dość dobre.
Mustang ma środek z butelek i zawieszenie z przyczepy rolniczej ale też ma dużo do zaoferowania. Ja wybrałbym go raczej do weekendowego odstresu ale na dłuższą metę nie byłby tak uniwersalny i dobry jak kia. Szczerze wątpię, że na torze jego dałby radę ją dogonić.
Mustang ma środek z butelek i zawieszenie z przyczepy rolniczej ale też ma dużo do zaoferowania. Ja wybrałbym go raczej do weekendowego odstresu ale na dłuższą metę nie byłby tak uniwersalny i dobry jak kia. Szczerze wątpię, że na torze jego dałby radę ją dogonić.
Jechałeś tym autem ?
Że tak słabo je oceniasz ? Pytam, bo miałem okazję korzystać w USA przez prawie 8 miesięcy z auta Hyundai Genesis (służbowe) i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony prawie pod każdym względem (na codzień mam f11 530 dx). Samochód był bardzo dobrze wyposażony, miał świetny silnik i skrzynie biegów i wiele dodatków, w środku było cicho. Auto było pewne w prowadzeniu i bardzo dybamiczne - jedyna wada to spalanie - ale tam sa nne ceny na stacjach....W ciagu ostatnich kilku lat Hyumdai (Kia) naprawdę wysoko podnosi poprzeczkę konkurencji i z biegiem czasu te auta będa w Polsce inaczej postrzegane. Na dodatek w najbliższej przyszłości planowane jest stworzenie nowej marki premium, która wprost będzie konkurować z BMW, Mercedesem, Lexusem czy Infinity. Zreszta poczytaj chociaż o Kia K 900 - auto wyprzedza w Azji pod względem sprzedaży klasé S i serię 7.