Widok

Stinger: tak, to naprawdę Kia

Opinie do artykułu: Stinger: tak, to naprawdę Kia.

To bez dwóch zdań jedna z bardziej wyczekiwanych samochodowych premier tego roku. To model, który kazał na siebie czekać długo, ale czekać zdecydowanie warto było. Przed wami najbardziej spektakularny debiut w historii koreańskiej marki - Kia Stinger.

Od kilku lat koncern Kia Motors sukcesywnie umacnia swoją pozycję na Starym Kontynencie. Koreańczycy bez żadnych kompleksów walczą o klienta na przesyconym niemieckimi samochodami rynku. A mają czym wojować, bo przecież ich ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie stać Cię nawet na takie kia o czym ty piszesz
Trichę BMW już w życiu przerobiłem i wiem że 535 x w podstawie kosztuje pod 300 k pln a BMW nie daje 50% rabatów na pół roczne auto. To w takim razie albo golas albo ściemniasz

oj mylisz się mylisz. moja kia po 5 latach jest wyceniana drożej niż droższe przy zakupie auto kolegi "bardziej" renomowanej marki po 4 latach po zakupie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nad Stingerem pracował Peter Schreyer i Albert Biermann. Poczytaj o tych panach i potem wróć przeprosić. Oglądnij test Stignera podcza jazdy na torach. To auto kasuje prawie wszystko co jest na rynku w tym segmencie i tej cenie skutecznie ucierając nosa marka premium własnie pod kątem osiągów i właściwości jezdnych.

Tylko, że :"golas" Stinger ma znacznie lepsze wyposażenie od Mustanga. A tam gdzie kończy się full opcja Stingera tam Mustang zupełnie nie dociera.

tommy

dokladnia kazda tesla go wyprzedzi, no bo przeciez tesli to jezdza miliony po drogach, ale zes sie chlopie osmieszyl... hahahha

...

Jest.
2.2 CRDI 200 KM

widziałem na S8

pierwsza myśl ? panamera...
potem dojeżdżam, te 4 wydechy, bryła auta jak RS7, no kozak po prostu,
wpatruję się w logo..... KIA :-)
Naprawde kozak auto zrobili. Obecna Kia może smiało konkurować z Toyotą.
To chyba najszybciej rozwijający się producent aut, jakiego zna rynek europejski, i nie tylko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skrzynia

Kto co woli

Widzisz są jeszcze tacy co na niemieckie dla zasady nie spojrzą. Dlaczego? Bo nie pozwala im na to pozycja i autorytet. Niestety BMW odbieram jako markę dla tych co muszą pokazać moc na autostradzie i jeszcze są na etapie wallki o pozycje i "autorytet".Ty szukaj promocyji wsród samochodów zagrzanych przez menagerów ( ichwal się jaki byznes ubiłeś) ja preferuje oryginalność, odwagę i coś co czasami nie można zdefiniować walutowo.

Coś mi się nie zgadza

Kia Optima posiada ten sam silnik 2.0 co Stinger i przyspiesza do 100km/godz w 7.5 sek a Stinger w 6.0sek a masy mają podobne skąd taka różnica - niebywałe ?

ale tenże superb ma napęd na 4 koła (wiem że dołączany, ale jest)

i trochę szybszy jest, i ma duuużo większy bagażnik (406 litrów to mniej niż Civic ufo) i miejsca z tyłu

dla mnie bomba

Testowałem dwa dni temu w K&K w Gdyni. Według mnie petarda. Pięknie się prowadzi, tak samo też się prezentuje!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto co woli

Znam dobre jakość samochodów Kia, miałem w firmie kilka ceed'ów poprzedniej generacji. Auta nie do zajechania przez przedstawicieli handlowych/ Przypuszczam , że Stinger również pokaże odpowiednią jakość. Ale, ale, ale... ta cena to jest błąd. Prywatnie jeżdżę od kilkunastu lat nowymi modelami BMW. Półroczne 525xd z obłędnym wyposażeniem, po menadżerach z Monachium jest do kupienia z pełną gwarancją i 5-letnim pakietem przeglądów juz za 175000zł - w kazdym salonie BMW w Polsce. Niedawno odebrałem 535xd, 313KM z dodatkowym wyposażeniem za 160.000. Wyprodukowane w 2017roku. Cennikowo 450.000zł!!! Zgadnijcie ile zapłaciłem w Bawaria Motors. 240000zł. Czyli dokładnie tyle ile ma kosztować Stinger GT. Może ktoś będzie wolał wydać takie pieniądze na Kię, obawiam się jednak że większość będzie wolała niemalże topową wersję serii 5.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Auta koreańskie wyglądają nawet bardzo atrakcyjnie z zewnątrz

czar pryska, jak się do nich wsiądzie. O ile materiały wykończeniowe ujdą, to sam rys deski, komfort, poziom głośności, warunki jezdne, tam mają jeszcze ogrom pracy do wykonania.

Na pierwszy rzut oka fajny ,ale ...

Na 2,3,4,5,6,7,8,9 Już widać w nim wszystkie samochody klasy premium po 10 % . Podniecać się nią mogą osoby z KIA wersje dziadkowe do Lidla na niedziele no taka prawda. Bo to ich KIA Ooo ich ich od razu lepsze od BMW i Mercedesa he he.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry