Widok

Straszliwe zaparcia po porodzie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z was miała?jak sobie radziła?mam je już od prawie trzech tygodni,nic nie pomaga ani dieta,dużo płynów,jem actiwie,jabłka i nic,kupiłam ostatnio w aptece Colon,taki preparat do regulacji jelit i tez nie pomaga.Na wypróżnienie pomaga mi tylko lewatywa,inaczej ból i godzina w toalecie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łyżka siemienia lnianego na czczo, spirulina w tabletkach jest super (można kupić w zielarskim lub marketach na dziale eko), Debretin jest na receptę ale reguluje prace jelit, dużo wody przede wszystkim, zdrowe odżywianie i wyeliminowanie rzeczy powodujących zaparcia.

Na początku jednak wprowadziłabym zioła:
https://loremvit.pl/herbaty-na-odchudzanie/
Zerknij sobie na stronę. Opisane jest tutaj jakie zioła dobrze wpływają na pracę jelit.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

u mnie również czopki sprawdziły się bardzo dobrze/. Stosowałam w ciąży gdy miałam zaparcia. Są naturalne a więc bezpieczne.

czopki musujące super radzą sobie z zaparciami. Są naturalne i działają miejscowo więc śmiało można stosować w ciązy i połogu. Dla mnie okazały się wybawieniem :)

@Marta ja tez stosowałam te czopki. Rodziłam 5 miesięcy temu. Zaparcia pojawiły się już pod koniec ciąży i potem po porodzie też były. Oj ciężko było mi się ogarnąć z tym wszystkim. Na całe szczęście czopki pomogły to jakoś ogarnąć i pozbyć się problemu. Są bezpieczne

Według mnie najlepiej sprawdzają się czopki musujące evaqu. Stosowałam je w ciąży oraz po porodzie zanim jeszcze organizm uregulował się i zaparcia czasem dokuczały. Najważniejsze, że te czopki nie uzależniają

Goko pomaga, serio. Widzę, jaka jest u mnie różnica. Żadna inna metoda nie przynosiła rezultatów, a po wprowadzeniu tego od razu zrobiło się normalnie. Nic nie boli, nie doskiera, wypróżnianie nie jest masakrą. Może i dziwne, że muszę to robić w kucki, ale jak poczytacie, to wychodzi na to, że wszyscy muszą tak robić.

dokładnie, podpisuję się po Twoim komentarzem. Też miałam straszne zaparcia po porodzie i stosowałam eva qu i działały bardzo dobrze. Na szczęście teraz już nie mam zaparć, ale czopki zawsze mam w apteczce :)

Ja poczytałam o tym Goko i w końcu zdecydowałam się kupić z premii w pracy ;) Powiem Wam, że to naprawdę działa, przynajmniej u mnie. Często miewam zaparcia i jak przyjmę dzięki Goko odpowiednią pozycję to dużo łatwiej i nie tak boleśnie się wypróżniam, ja widze różnicę.

Mam bardzo prosty sposób jedną łyżkę siemienia lnianego zalać pół szklanki gorącej wody i po przestygnięciu zacząć jeść, pomaga na zaparcia na 100 procent, sprawdzony sposób :) Jeszcze lepsze są te ziółka na jelita https://kredensziolowy.pl/produkt/jeliherbs/ - również świetnie regulują jelita.

Mają w sobie oprócz siemienia lnianego babkę jajowatą i babkę płesznik.

Goko załatwia sprawę. U mnie zniknęły problemy - dziwne, ale działa. Nic nie boli, spokojnie się wypróżniam. Wychodzi na to, że pozycja przy wypróżnianiu jest naprawdę bardzo ważna i robi różnicę, ale na razie ciężko to oceniać. Pozytywne zaskoczenie no i w sumie jedyna metoda, która przyniosła u mnie jakikolwiek efekt.

Niestety, ale to dosyć częsty problem. U mnie udało się go rozwiązać dopiero dzięki Goko. Musiałam zmienić pozycję na taką w kucki i zrobiło się normalnie. I najlepsze tutaj jest to, że poprawa przyszła natychmiast. Zaczęłam korzystać i było już normalnie. Może i to dziwne, ale testowałam masę metod i tylko to pomogło. Żadne babcine rady zmiany nie przynosiły...

ja przy uciazliwym zaparciu biore czopka eva qu , pomaga w okolo 15 min i nie ma po nim uczucia podraznienia jelit

Miałam to szczęście, że położna zaraz po porodzie poleciła mi te czopki. Nie dość, że kiepsko się czułam po porodzie to jeszcze zaparcia dodatkowo utrudniały funkcjonowanie.
Czopki niezwykle skuteczne i bezpieczne. Działają szybko, ale nie gwałtownie.

Ja dwa tygodnie po porodzie dostałam zaparć, potem jeszcze przez te zaparcia zrobiły mi się hemoroidy. Szkoda że wtedy nie wiedziałam o tych musujących czopkach i ich nie stosowałam. Za to teraz ich używam jak mam taką potrzebę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W zasadzie wszystko załatwia Goko. Tzn. może nie jest to takie oczywiste, że pozycja w kucki daje normalność, ale taki są fakty. U mnie to w zasadzie całkowicie wyeliminowało problem, mam normalność, bez problemów i komplikacji. To dziwne uczucie, kiedy po tygodniach problemów nagle siadasz i wszystko jest w najlepszym porządku, a u mnie właśnie tak było. I to właśnie dało mi największą zmianę na plus.

Zdecydowanie polecam Goko - to był jedyny produkt, który mi faktycznie pomógł. Udało się szybko rozwiązać problemy, chociaż to nie było łatwe. Ale później już było tylko coraz lepiej. Na pewno nie pomagają żadne cudowne rozwiązania związane z modyfikacjami w diecie - mnie nie dało to żadnej poprawy. Może i czasami jakaś zmiana była widoczna, ale na pewno nie na tyle, żeby w ogóle miało sens wspominanie o niej.

Goko służy do tego, żeby dało się normalnie wypróżniać. A ty piszesz o czymś do podmywania się.
To trochę całkiem inne tematy ;-)

Też miałam ten problem picie herbatek ziołowych czy jedzenie suszonych owoców nie koniecznie się sprawdzało. Dopiero korzystanie z deski myjącej uspa gdzie silny strumień wody docierał tam gdzie trzeba przynosiło mi ulgę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Goko pomaga - to służy do utrzymania właściwej pozycji przy wypróżnieniu. Mam bardzo negatywne doświadczenia z zaparciami. Ból, brać chęci do życia, ciągłe problemy. Wszystkiego mi się w zasadzie odechciało. Teraz jest już w miarę normalnie, ale swego czasu wcale tak nie było. Kiedyś pewnie bym się śmiała, że coś takiego może być problemem, ale faktycznie - może.

u mnie zaparcia zawsze były problemem , ale po porodzie to już jest jakaś masakra. jak zawsze wspomagam się czopkami eva qu, ale wiem że muszę coś też zrobić w kierunku lepszej diety

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry