Widok

StreetWaves

StreetWaves Temat dostępny też na forum:
18 maja 2008, Nadbałtyckie Centrum Kultury i Centrum Sztuki Współczesnej Łaźnia zapraszają na liverpoolską niedzielę.Organizowana przez nas na gdańskiej Starówce akcja wypełniająca ten leniwy i – miejmy nadzieję – słoneczny dzień rozpocznie się o 12-stej w południe dźwiękiem carillonu, który wyjątkowo tego dnia zagra... Beatlesów.Od tego momentu, aż do zwieńczenia akcji czyli ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zodiac, życzę ci lepszego gustu. Może kup sobie uszy, nie wiem, zrób coś ze swoim życiem.

sedno

Chyba trafiłeś w sedno, czyli w Guldę. Obserwując co się dzieje w Trójmieście nieustannie widzę i słyszę: Gulda, Gulda - to co, innych znawców i krytyków już nie ma. Nie wiem czy Szanowny Pan Przemysław Gulda lansuje Dżentelmenów, ale jeśli tak - to mnie to dziwi. Widziałem ich i słyszałem i jakoś tak nijako, nic tam w tej muzyce nie było.

O to chodzi, o to chodzi!

Za pierwszą wypłatę kupię sobie armatę, za pierwszą wypłatę kupię sobie armatę , będę strzelał będę latał, będę panem tego świata!!!
Jeśli wiesz co chcę powiedzieć!
Proponuję kolejne opinie wpisywać tylko cytatami ze znanych lub mniej piosenek.

PRL

Ja tam czekam na Born in the PRL - mam nadzieję, że rozruszją towarzystwo.

> Ja tam czekam na Born in the PRL - mam nadzieję, że
> rozruszją towarzystwo.

Gratuluję :)

Gulda ok, ale wolałbym żeby nie promował zjawiska którego nie było nigdy w trójmieście. Nagle jak grzyby po deszczu- pojawiło się ileś tam zespołów, sklasyfikowanych jako indie. Smęty, smęty, kalkomania wyspiarskiego grania, zero vajbu:)

Badziewie

Zagadzam się z przedmówcą - chętnie posłucham Majestic, Mordy. BITPRL i Kuleszę.

Ale się dyskuuusja nawiązała he he he he.
Ja tam lubię Kuleszę Pawilon, CSU może być a Gentleman nie znam i chętnie bez nastawienia w prawo lub w lewo posłucham.
Najbardziej jednak heh POGODNO jeas hajle silesja na Gdańskiej ziemi.
A może ta cała dyskusja idzie o to by sobie pomóc wygrać konkurs co?? Profesjonaliści...
Jak znam jury to będzie 2 na 1 czyli Stelmi i gulda za Indiami a Tymon za alternatywami...

Szkoda ze nie ma w 3miescie dobrego medium muzycznego. A to ze gulda bedzie w jury oceniac zespoly ktore lansuje to jakas farsa.

l;/

SOrry, ale gulda tak naprawde malo w swoim zyciu slyszal i jest bardzo zamkniety na gatunki spoza indie - to bardzo niedobra sytuacja, gdy jest 1/3 jury i promuje nedzne kiev office, taki majestic nie ma szans tylko i wylacznie dlatego, ze gra reagge... zupelnie bez sensu...

szkoda

To nie jest tak ze regge nie ma szans- larry okey przeciez znany z biafry i ikenga drummers nie da temu gatunkowi zginac:) Poza tym musze sie zgodzic ze pan Gulda jest dziennikarzem o nedznym guście i promuje nieodpowiednie zespoły w swojej rubryce.
Wokalista gentelman nie umie śpiewać, co jest karygodne, a o kiev office nie wspomne, jak ktos juz wczesniej napisal- kabaret a nie muzycy.

Najfajniejsi są dick4dick :)))))))))))))

Kometa, z tym reagge to był tylko przykład na ten konkretny koncert - u Guldy nic nie ma szans, gdy nie jest indie. Totalna porażka

Może to jego koledzy albo coś? trzeba pakować swoich recenzentów do gazet, albo ich przekupywać:D

Gulda Srulda

Gulda to zwykły dziennikarzyna. Na muzyce zna się tak jak przeciętny polak. Nie ma co sie podniecać. Bóg go ukarze.

coś nie widze tu krytyki tylko napieprzanie wszystkich wokoł. nie znam kapel ze strretwaves poza pawilonem, dickami i kobnietami, ale przyjde i se posłucham, i ocenie. krytyka to jaka merytoryczna ocena i a nie rzucanie mięchem. a krytycy i dziennikarze maja swoje preferencje jak każdy z pajaców, którzy występują na tym forum. wyluzujcie chlopaki, za rok to was wybiora na streetwaves i nie bedziecie musieli plakac na trojmiasto.pl

pupupidu

www.myspace.com/pupupidu

O rany

Indie srindie, przecież to nudne jak flaki z olejem. Ta moda jest strasznie wkurzająca. Kiev Office może jeszcze pomysł mają ale umiejętności to sekcja za dużych nie ma. Najważniejszy zespół w tym gronie to MORDY.

what the fuck?!

jeszcze parę dni temu na liście byli Dick 4 Dick, teraz ich nie widzę :<
ktokolwiek wie coś na ten temat?

Ośle, nie wszystkich tylko gulde i jego pupilków. Naucz sie czytac.

Inne tematy z forum Rozrywka

OKI na molo (5 odpowiedzi)

Best Day Ever w Gdyni. OKI ponownie organizuje darmowe wydarzenie dla fanów podczas Open'era. Tym...

Ultrace Poland (8 odpowiedzi)

Ultrace to unikalne na skalę światową wydarzenie motoryzacyjne, które stało się platformą łączącą...

4. Baltic Opera Festival (3 odpowiedzi)

Latem Gdańsk i Sopot zamienią się w operowe serce Europy podczas Baltic Opera Festival 2026. W...

do góry