Widok

Strzelnica nie daje się wypocząć

Dzisiaj znowu potężny huk bez końca na Kolberga i w okolicach od 10 rano do 15. Wszystko się niesie z strzelnicy Plajgront. Jeśli już ta strzelnica nie jest do ruszenia to może można zmusić ich w chociaz instalacje jakiś paneli dźwiękochłonnych?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak kupowałeś

chatę to strzelnica już była wtedy ci nie przeszkadzało?
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 22

Nie było żadnej strzelnicy ani huków jak zamieszkałem. Nie kupowałem, bo odziedziczyłem
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9

Mogłeś się zrzec spadku

Skoro ci strzelnica obok przeszkadza.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 23

Panie wrażliwy

Mieszkam na Kamionce. Na te strzelnicę regularnie chodzę strzelać z łuku. Nawet będąc tam na miejscu nie określiłbym poziomu hałasu jako mocno przeszkadzającego, a będąc w domu dużo bardziej wybijają się dźwięki przejeżdżających SKMek. Zluzuj portki i idź przejmować się chrumkaniem dzików pod balkonem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pomieszkaj tu trochę to sam zobaczysz że się nie można wypocząć
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Napisz do UM Gdynia i/lub UM Sopot w tej sprawie. Wylewanie żali na raporcie nie pomoże. Zresztą popytaj sąsiadów i spółdzielnię akcja w sprawie zamknięcia tego badziewnego miejsca już trwa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie przeszkadzało, bo bloki na Kolberga budowali kilkadziesiąt lat temu a strzelnica jest lat pięciu.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

Problem jest taki, że nigdy się nie zbierze odpowiednio dużo ludzi, zeby coś z tym zrobić, bo większość moich sąsiadów albo nie ceni sobie spokoju albo to studenci lub turysci, ktorzy w powazaniu maja zycie Sopocian
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skoro wg ciebie poziom hałasu jest niewielki to znaczy, że masz poważny ubytek słuchu, zgłoś się do lekarza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trochę wiary w ludzi! Przyłącz się to będzie nas więcej. Od narzekania lepiej nie będzie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak każdy normalnie pracujący obywatel tego kraju podlegam pod chociażby obowiązek przechodzenia badań z zakresu medycyny pracy. Tak się składa, że jestem tydzień po takich badaniach i mam lekarskie potwierdzenie na to, że spektrum słuchu mam w normie. Więc jeśli Ty uważasz, że jest to natężenie dźwięku, które utrudnia Ci codzienne funkcjonowanie, to polecam również wizytę u lekarza. Albo choćby znalezienie sobie jakiegokolwiek innego hobby niż wsluchiwanie się w odległe wystrzały.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

co to znaczy "jest nie do ruszenia"? Przekroczone wielokrotnie normy hałasu, a niedaleko Rezerwat Swelini itp.

co robi sanepid? co robi WIOŚ? To już tak bezwstydnie za nic pieniądze biorą?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

chłopaku, ta strzelnica przestała funkcjonować w latach 80-tych albo i wcześniej

a teraz znaleźli się siłowniani twardziele dla których siłka to za mało "męskie". Oni są prawdziwymi twardzielami...a jak co do czego to z zaciśniętymi pośladami będą uciekać do Anglii, Norwegii itp...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

no tak, skoro ty twierdzisz, że nie przeszkadza, no to przecież nie przeszkadza.

specjalista od hałasu nam prawdę objawioną wyjawił...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejny peowczyk

Co babcie odprawil szybciej z tego świata, zeby mieszkanko przytulić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 21

Głośność wystrzału z karabinu to nawet 150 dB, A ty twierdzisz że to jest dźwięk który nie przeszkadza?!? I chodzisz sobie tam postrzelać z łuku? w tym łomocie? Nie wspomnę już o wyjątkowej szkodliwości hałasu impulsowego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry