Widok
Strzelnica nie daje się wypocząć
Dzisiaj znowu potężny huk bez końca na Kolberga i w okolicach od 10 rano do 15. Wszystko się niesie z strzelnicy Plajgront. Jeśli już ta strzelnica nie jest do ruszenia to może można zmusić ich w chociaz instalacje jakiś paneli dźwiękochłonnych?
więcej
więcej
Panie wrażliwy
Mieszkam na Kamionce. Na te strzelnicę regularnie chodzę strzelać z łuku. Nawet będąc tam na miejscu nie określiłbym poziomu hałasu jako mocno przeszkadzającego, a będąc w domu dużo bardziej wybijają się dźwięki przejeżdżających SKMek. Zluzuj portki i idź przejmować się chrumkaniem dzików pod balkonem
Jak każdy normalnie pracujący obywatel tego kraju podlegam pod chociażby obowiązek przechodzenia badań z zakresu medycyny pracy. Tak się składa, że jestem tydzień po takich badaniach i mam lekarskie potwierdzenie na to, że spektrum słuchu mam w normie. Więc jeśli Ty uważasz, że jest to natężenie dźwięku, które utrudnia Ci codzienne funkcjonowanie, to polecam również wizytę u lekarza. Albo choćby znalezienie sobie jakiegokolwiek innego hobby niż wsluchiwanie się w odległe wystrzały.