Widok

Strzelnica nie daje się wypocząć

Dzisiaj znowu potężny huk bez końca na Kolberga i w okolicach od 10 rano do 15. Wszystko się niesie z strzelnicy Plajgront. Jeśli już ta strzelnica nie jest do ruszenia to może można zmusić ich w chociaz instalacje jakiś paneli dźwiękochłonnych?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak kupowałeś

chatę to strzelnica już była wtedy ci nie przeszkadzało?
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 22

Nie było żadnej strzelnicy ani huków jak zamieszkałem. Nie kupowałem, bo odziedziczyłem
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9

Mogłeś się zrzec spadku

Skoro ci strzelnica obok przeszkadza.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 23

Kolejny peowczyk

Co babcie odprawil szybciej z tego świata, zeby mieszkanko przytulić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 21

Nie przeszkadzało, bo bloki na Kolberga budowali kilkadziesiąt lat temu a strzelnica jest lat pięciu.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

chłopaku, ta strzelnica przestała funkcjonować w latach 80-tych albo i wcześniej

a teraz znaleźli się siłowniani twardziele dla których siłka to za mało "męskie". Oni są prawdziwymi twardzielami...a jak co do czego to z zaciśniętymi pośladami będą uciekać do Anglii, Norwegii itp...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Baranku przestała funkcjonować po wojnie

Była sporadycznie i nielegalnie wykorzystywana przez UB i milicję. W latach 90 przez mafię. Nie pitol głupot bo za krótko żyjesz. Zamiast zbudować strzelnice krytą to chcą ukręcić bat z g*wna .
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Puknij się w głowę

Brodwino, Kamienny Potok stary i nowy, stare Bernardowo. Te osiedla stoją w tym samym miejscu od ponad 50 lat a ten przybytek hałasu tłucze od 5 lat
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

były ruiny po kilkudziesięcioletniej strzelnicy

stosunkowo niedawno zaczęła z niej korzystać jakaś firma, doedukuj się zanim coś napiszesz, bo wyszedłeś na mało inteligentnego
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pomieszkaj tu trochę to sam zobaczysz że się nie można wypocząć
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Panie wrażliwy

Mieszkam na Kamionce. Na te strzelnicę regularnie chodzę strzelać z łuku. Nawet będąc tam na miejscu nie określiłbym poziomu hałasu jako mocno przeszkadzającego, a będąc w domu dużo bardziej wybijają się dźwięki przejeżdżających SKMek. Zluzuj portki i idź przejmować się chrumkaniem dzików pod balkonem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Skoro wg ciebie poziom hałasu jest niewielki to znaczy, że masz poważny ubytek słuchu, zgłoś się do lekarza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak każdy normalnie pracujący obywatel tego kraju podlegam pod chociażby obowiązek przechodzenia badań z zakresu medycyny pracy. Tak się składa, że jestem tydzień po takich badaniach i mam lekarskie potwierdzenie na to, że spektrum słuchu mam w normie. Więc jeśli Ty uważasz, że jest to natężenie dźwięku, które utrudnia Ci codzienne funkcjonowanie, to polecam również wizytę u lekarza. Albo choćby znalezienie sobie jakiegokolwiek innego hobby niż wsluchiwanie się w odległe wystrzały.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

no tak, skoro ty twierdzisz, że nie przeszkadza, no to przecież nie przeszkadza.

specjalista od hałasu nam prawdę objawioną wyjawił...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fakty są takie

że ja mam lekarsko potwierdzony słuch w normie i mi, ani żadnemu sąsiadowi, z którym utrzymuję kontakty, ten "hałas" nie przeszkadza, a Tobie tak, więc już tutaj mam ~15 osób przeciwko Tobie. Zastanów się, kto tu jest normą, a kto od niej odstaje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ten sam człowiek będzie narzekał na mewy, dzieci, smród mieszkając przy oczyszczalni albo wysypisku i samoloty mieszkając przy lotnisku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Głośność wystrzału z karabinu to nawet 150 dB, A ty twierdzisz że to jest dźwięk który nie przeszkadza?!? I chodzisz sobie tam postrzelać z łuku? w tym łomocie? Nie wspomnę już o wyjątkowej szkodliwości hałasu impulsowego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj.

150db to wystrzał może mieć w promieniu metra od wystrzału, a nie kilometr dalej, gdzie po drodze mamy wały ziemi i gęsto rosnące drzewa. Tak, chodzę tam strzelać z łuku w tym "łomocie". Gdybyś choć raz tam był, to wiedziałbyś jak zbudowana jest strzelnica i to, że ktoś strzela na osi obok, która jest ode mnie oddzielona okopem o grubości 3-4 metrów i o wysokości 2 metrów, to wystarczająco tłumi on fale dźwiękowe.

No tak, skoro ty lubisz wypoczywać w huku i łomocie to wszyscy inni też powinni. To przyjmij do wiadomości że innym ten hałas przeszkadza. O fatalnym wpływie na faunę TPK nie wspomnę... Otwarta strzelnica na skraju rezerwatu przyrody.... przez dziesięciolecia było to zabronione. No ale znalazł się minister, który uznał że huk w lesie to żaden problem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeszcze raz wspomnę, bo widzę, że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem - żaden z moich sąsiadów, ani ja, nie czuje, aby te odległe echa wystrzałów wpływały jakkolwiek negatywnie na jego życie. Rozumiem, że Tobie to przeszkadza, ale dostosowywanie całego otoczenia pod jedną osobę chyba nie ma sensu, co? Nie raz i nie dwa widziałem i lisy i inne zwierzęta w bezpośrednim otoczeniu strzelnicy, więc jak widzisz nawet biologicznie bardziej prymitywne istoty od Ciebie są w stanie poradzić sobie z sąsiedztwem strzelnicy.

No popatrz, a mnie i wszystkim moim sąsiadom przeszkadza...

To zbierz podpisy i nadaj bieg sprawie. Nie da się? Bo jesteś sam :)

Zdziwił byś się ile osób już się podpisało... :) Sprawa jest w toku

Uuuu

Całe 250 zebrane w ciągu 5 lat? Całe dwa bloki na kilkadziesiąt. Za 30 lat może uzbierasz jakąś znacżaca liczbę, ale musisz pamiętać że wtedy połowa z podpisujących się osób już nie będzie żyła.

To dostaniesz odpowiedź.

Mógłbym równie dobrze chodzić do lasu i sobie strzelać w dowolnym miejscu, bo nie jest to nielegalne, ale wolę robić to na strzelnicy, gdzie mam 100% pewności, że jestem otoczony samymi świadomymi osobami i ograniczonym terenem, a nie, że przypadkiem ktoś wejdzie mi na linię strzału.

Napisz do UM Gdynia i/lub UM Sopot w tej sprawie. Wylewanie żali na raporcie nie pomoże. Zresztą popytaj sąsiadów i spółdzielnię akcja w sprawie zamknięcia tego badziewnego miejsca już trwa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Problem jest taki, że nigdy się nie zbierze odpowiednio dużo ludzi, zeby coś z tym zrobić, bo większość moich sąsiadów albo nie ceni sobie spokoju albo to studenci lub turysci, ktorzy w powazaniu maja zycie Sopocian
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trochę wiary w ludzi! Przyłącz się to będzie nas więcej. Od narzekania lepiej nie będzie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli jest jak zwykle kilku malkontentów którzy nie wiedziało gdzie kupują mieszkanie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

cenię sobie spokój, tylko mi, w przeciwieństwie do was, wszystko nie przeszkadza. Czasami mam wrażenie, że na Brodwinie mieszkają sami ludzie, którym wszystko przeszkadza - płaczące dziecko, spuszczenie toalety w nocy, cokolwiek. Ostatnio nawet słyszałam, że dwóm kobietom przeszkadzały drzewa z mirabelkami xD
Mieszkacie w mieście! Hałasy w mieście są normalne!

urządzanie poligonu w mieście, kilkaset metrów od budynków mieszkalnych nie jest normalne

co to znaczy "jest nie do ruszenia"? Przekroczone wielokrotnie normy hałasu, a niedaleko Rezerwat Swelini itp.

co robi sanepid? co robi WIOŚ? To już tak bezwstydnie za nic pieniądze biorą?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Karnowski na dzień wybuchu Powstania Warszawskiego

nie chciał uruchomić syren alarmowych aby nie stresować gości ze wschodu. Za to co dziennie mogą słuchać odgłosów wojny. Brawo za hipokryzję panie prezydencie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co przeszkadza bardziej: linia kolejowa i pociągi PKP w tym towarowe - całą dobę, linia kolejowa i pociągi SKM - większość dnia i część nocy, Aleja Zwycięstwa - faktyczne przedłużenie DK6 czy aktywna od czasu do czasu strzelnica. Zgłoszenia problemów pojawiły się po zbudowaniu tam osiedla domków - strzelnica była wówczas tak aktywna jak jest teraz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Gdańsk też, bo aż tu słychać. :D

Ale dobrze że to strzelnica, bo martwiłam się że mord psychopatów na zwierzętach.

Najlepsza strzelnica

Co sie żalisz. W tych godzinach chyba nie ma ciszy! Byłam na niej nie raz i to świetne miejsce i świetni ludzie. Wam to juz wszystko przeszkadza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry