Widok

Studencie ROMANISTYKI - gdzie po studiach? praca

Czesc!
Wlasnie przeprowadzilam sie do Gdyni i zastanawiam sie, czy moglibyscie pomoc. Skonczylam Filologie Romanska w Krakowie i znalezienie pracy tutaj, w Gdyni, jest o wiele trudniejsze niż wcześniej przypuszczałam. Znacie lokalny rynek, macie znajomych - powiedzcie gdzie szukac pracy? Jakie firmy znacie? Slyszalam juz o Thomson Reuters - ktos moze dla nich pracuje? Czy sama znajomosc jezyka wystarcza?
Ech te studia humanistyczne, dzieciom bede mowic, zeby sie ksztalcily na inzyznierow:)

Z gory dziekuje za odpowiedzi!
i trzymajcie kciuki! bardzo chcialabym w Gdyni zostac!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Koleżanka uczy francuskiego we Włoszech. Gdynia ładne miasto, ale Włochy ... piękny kraj. Też szukała w Trójmieście pracy ale nie znalazła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mimo wszystko, jestem dobrej mysli! :)
a ja życzę Ci powodzenia ze szczerego serca! pozdrawiam
zależy jak bardzo zależy ci na pracy w zawodzie. W szkolnictwie jako nauczyciel włoskiego raczej kokosów nie zrobisz. Chyba, że będziesz tyrać po 20h i do południa gdzieś w szkole, a później korepetycje. Znajoma tak robiła przez jakiś czas, ale stwierdziła, że woli mieć czas na odpoczynek przynajmniej i szukała dalej. I jakoś po miesiącu udało się jej dostać do Eniro do sprzedaży bezpośredniej, bo oni tam większą uwagę zwracają na to czy szybko się uczysz niż na doświadczenie bo i tak szkolą wszystkich nowych pracowników. pracuje 8h, a jak trafiają się nadgodziny to są płatne nieźle. Więc może poszukaj dużych firm i próbuj, bo w końcu się musi udać. Powodzenia.
zostań tłumaczem przysięgłym
Użytkownik ~Kaskaa wskazała Ci już jeden adres, tzn. Eniro S.A, będące włascicielem PF i strony www: http://www.pf.pl a także portalu budownictwo.pl. Mimo, że ja tam nie dostałem pracy to często poszukują tam osób do telesprzedaży internetowej. Chodzi o sprzedaż dla klientów biznesowych, a nie dla indywidualnych. Siedziba ich miesci się koło aresztu na Kurkowej w Gdańsku (chyba Strzelecka 2 D) vis-a-vis Sądu Okręgowego. Chetnie biorą os. z min. doswiadczeniem (od 1/2 roku). Drugą firmą przeze mnie polecaną firmą jest WP (chyba na Jaskowej Dolinie). czesto tam potrzebują tłumaczy. Kolejną firmą może być MIG Sp.z.o.o w Gdyni (okolice Stoczni SKM). Musisz tam przejsć seminarium finansowe, ale po nim podobno zatrudniają każdego. Ostatnimi znanymi mi firmami są: Addeco Sp.z.o.o na Hallera w GDA i Hays z Gdyni. Zawsze zostają jeszcze hiper i supermarkety... Także próbuj i powodzenia !! A pracę można znaleźć wszędzie, tylko nie można dać się zbłaźnić/upokorzyć !!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Feromony w pracy (7 odpowiedzi)

Chciałabym wypróbować feromonów na ludziach z pracy pod wpływem pewnej publikacji o zachowaniach...

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (60 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

Własny start up (3 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was moze odwarzył sie na otwarcie własnego start upu? Na co przy czymś takim...

do góry