Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 22

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
DWUPAKI
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
marta245 - 19 styczeń-chłopiec :) Tymoteusz - kliniczna
OlaOleńka24- 19styczeń-chłopiec :) Nikodem- Swissmed
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :) - Nadia - Wejherowo
MamaMikołaja-3luty- chłopiec :) Mikołaj - Kliniczna
Pszczoła - ?? chłopiec -
muszki28-16 styczen-Pawełek,Wojewodzki

ROZPAKOWANE

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
Asia 12.01.2010 - Monika 54 cm waga 3140
Gosiak 12.01.2010 - Alex-Wojewódzki 62cm waga 4300
Łasiczka123 12.01.2010 - Antoś - Kliniczna 56cm waga 3900
Weronka 13.01.2010 - Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600
Kiti 15.01.2010 - Maja Zaspa 53cm waga 3040

NIEAKTYWNE

Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń

Mam nadzieję, ż teraz lista jest ok, bo brakowało na poprzedniej dziewczyn.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko podbijam, bo się wątek zawieruszył :)
Ale tu dzisiaj cicho...
image
Cześć dziewczyny co za pogoda mróz mróz i jeszcze raz mróz my z Kaśką siedzimy we domu bo pediatra powiedziała że mamy wychodzić maks jak jest -3 a dzisiaj -10 a w niedziele ma dojść w nocy do -20 o zgrozo jedyny plus że wszystkie te bakterie pomrozi w końcu miałam rano wybrać się na zakupy ale niestety siadł mi akumulator i już mam zły dzień a co tam u was dziewczynki chyba nie długo do mam rozpakowanych trzeba by było się z maluchami spotkać gdzieś na kawkę ??? Tak za około tydzień półtorej??
Hej dziewczyny, może Wy mi pomożecie. Mam pytanie co do ciuszków do szpitala. Wyczytałam że najlepsze są body i pajace. Tylko nie wiem jakie pajace, bawełniane czy welurowe? Rozpinane na całości czy wystarczą tylko u dołu? Poradźcie z doświadczenia, jakie są najlepsze? Pozdrawiam.
na zaspe wystarcza same bluzie z rekawkiem -kaftniki
czapusia i niedrapki

Cześć dziewczyny. Kasandra jestem za spotkaniem na kawkę w GB :)
Pajacyki lepiej bawełniane, rozpinane po całości. W szpitalach jets bardzo gorąco, a rozpinane po calości będzie Ci szybciej i łatwiej ubierać
Uciekam, miłego reszty dnia :)

Witam z powrotem Mamuski>>>

Jestesmy juz w domku,Nikodem sliczny,zdrowy,rozkoszny i ....grzeczny(jeszcze)hehe..
Co do cesarki rewelka..Do Swissmedu wchodzilam o 7.30,a juz 8.06 Niko byl na swiecie...Samo cięcie i wyjęcie Nikosia trwalo około 5 min..szycie około 20...Opieka rewelacja,na sali operacyjnej caly stres mi zniknął,lekarze wyluzowani,spokojni,wszystko tlumaczyli,zartowali.Kazdy lekarz byl od czegos innego,a bylo ich z pieciu i polozna.ktora czekala na malucha z pediatra.Sale swietne,lezalam sama.Po dwoch godz.ruszalam kolanami po znieczuleniu,a po 4 calymi nogami,stopami..Zero bolu,wzielam tylko jedna przeciwbolowa tabletke.oni maja srodki przeciwbolowe juz w znieczuleniu.Wieczorem chcialm juz wstac,ale nie pozwolili,wstalam na drugi dzien rano,wzielam prysznic i moglam sie zajac Nikodemem.Od drugiej doby Nikodem byl caly czas ze mna,położne braly Młodego tylko na badania.W drugiej dobie nawal pokarmu,tylko Niko slabo umiał łapać pierś,ale jest lepiej.Mialam polozna i lekarza od rany-kazdej z Was zycze takiej opieki.
Jestem bardzo szczesliwa,nie mam zadnych problemow z rana,a szycie profesjonalne jakims tam sposobem nie pamietam ale juz wieczorem zdjeli opatrunek.We wtorek na zdiecie szwow.
Pozdrawiwm Was bardzo i pędze do syna,nie moge przestac na Niego patrzec,nie spalam od wtorku z przejecia-naprawde ADRENALIONA dziala..Pózniej wkleje zdjecia jak bede umiala...
Buziaki:)
Ola, przede wszystkim serdeczne gratulacje !! Już masz swojego Nikodemka. Wspaniałe uczucie, prawda ??

mój termin właśnie dziś mija...ale w niedzielę mam urodziny, może dostanę prezent:)
image
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych już mam:) zazdroszczę Wam, że już możecie tulić swoje maleństwa:)
image
Zgadzam sie Kasia31...
Tego uczucia sie nie da opisac.Juz bym chciala,zeby sie obudzil,a on spi i spi...zabralam go do lozka do sypialni i sie regeneruje...Jezu ile ten dzieciak daje mi sily.Pozdrawiam:)
Olaolenka super że jesteście już w domku, ogromnie Gratuluje!!!! fajnie ze poród miło wspominasz to ważne :)
image
Dziekuje za gratulacje Dziewczyny:)
A to moje Dziecie spi i spi...Jeju niech wstanie juz..
Acha gratuluje Kitti i przeczytam ze jestes z Pruszcza,ja tez ale teraz mieszkam w Golebiewie,ale w Pruszczu w Gedbudzie pracuje moj Bolo...I moja mama Pr.mieszka i wszyscy znajomi tez z Pr.Pozdrawiam

OLA wielkie gratulacje,czkamy na foto
image
Ola my w watku lutow/marco/kwietniowym zastanawialysmy sie czy juz mamusia jestes a tu prosze:)))) WIELKIE GRATULACJE!!!:))
image
image
Dziewczyny, które dokarmiają Maluchy.

Dzisiaj byłam u pediatryczki i okazało się, że Jasio po 16 dobach nie wrócił jeszcze do urodzeniowej wagi. Kazała mi go dokarmiać. Ja mam jednak wątpliwości, czy Mały nie będzie chciał zastąpić piersi butelką.
Jasio w szpitalu dostawał przez 6 dni antbiotyk, a jak wróciliśmy do domu to Ewa i Tomek byli chorzy, więc Mały też walczył. Tak sobie tłumaczę ten niski przyrost wagi. Sama nie wiem, jakie są Wasze doświadczenia?
DOKARMIAJ, ja dzidzie bym zaglodzila i wyladowalismy w szpitalu, gdzie podali sonde itp...
ja mialam za malo pokarmy, a duze zapotrzebowanie...karmilam piersia i najpierw cyc pozniej butla, mala nie miala problemow z ssaniem, to ja mialam problem z laktacja przez stres itp...u mnie laktacja nie ruszyla niestety, a do tego pokarm bez wartosci, bo badany w szpitalu byl...
mloda jest na sztucznym, a ja szczesliwa wreszcie bo i nabiera ok na wadze i nie placze non stop...
image

image
ps.nie wazne czy mala ssie czy nie, zawsze mozesz wzbudzic laktacje sciaganiem i podawac butla pozniej, pokarm ten sam, tylko inny sposob...

ps, i nie czuj sie winna , ze podajesz butle...tak czasami bywa
image

image
Kasia, przede wszystkim tak jak napisała izulucha, nie obwiniaj sie, ze podajesz z butli pokarm. Pamiętaj tylko, że najpierw cycek później sztuczne jak coś.
Co do przysrowtu to moja urodziła się 2810 spadła do 2520
po dwóch tygodniach 2795 więc również do wagi nie wróciła swojej.
Obecnie ma prawie 4tyg i waży 3260

Ola gratulacje i powodzenia w tych pierwszych dniach, bo trzeba się przestawić na inne obroty:)

Co do dokarmiania to nasz maluch też stracił na wadze. Z urodzeniowej 3660 do 3180. Miał żółtaczkę dosyć długo i był ospały, mało jadł. Zresztą dopiero uczył się ciągnąć cycka. Pediatra zaleciła dokarmianie. I robiliśmy tak. Najpierw przystawiałam na pół godz. do piersi - Franio uczył się ssać. Potem dostawał sztuczny pokarm. Jednak my uparcie trwaliśmy przy tym, że nie podamy butli i męczyliśmy się ze strzykawką. W międzyczasie jak mąż karmił go ze strzykawki ja ściągałam pokarm. Dokarmianie sztucznym trwalo 4 dni. Po tym czasie Franulek się rozbudził i było widać, że przybiera na wadze.
Po tym 4 dniach jest już tylko na cycku i bardzo ładnie sobie radzi:)
Nie martw się. My też mieliśmy obawy. Tylko zależy w jaki sposób chcesz mu ten sztuczny pokarm podawać.
Franio przybrał w ciągu ostatniego tyg. 530 g, więc zrobił się klopsik:)

Dziewczyny czy podjęłyście już decyzję co do szczepień? My zdecydujemy się na program na 5. A z dodatkowych to pneumokoki, ale raczej dopiero ta opcja po 7 miesiącu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

do góry