Widok

Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.10

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamusie i dzieciaczki:
22.12.12 (30.12.12) Madzia_86/ synek Antoś/ 2950 g. 53cm/ Zaspa SN
28.12.12.(03.01.13) Mary_25/ synek Franek/ 3400 g. 55 cm/ Redłowo SN

*** STYCZEŃ ***
07.01.13 (07.01.13) marzena505/ córcia Nadia/3180 g. 54 cm/Kliniczna SN
07.01.13 (17.01.13) Justyna47/córcia Alicja/ Redłowo
10.01.13 (19.01.13) karolinkaku/synek Mateusz/3820 g. 53 cm/Niemcy CC
10.01.13 (10.01.13) lipunia/córcia/3100 g 56 cm/ Wejherowo SN
11.01.13 (14.01.13) anula83/córcia/3470 g. 54cm/ Kliniczna
12.01.13 (17.01.13) redlaw /córcia Ula/3200 g. 55 cm/ SN Redłowo
14.01.13 (06.01.13) Jadzia3/córcia/4640 g. 61 cm/ Zaspa CC
14.01.13 (18.01.13) Ewelina/córcia Lena/ 3890 g. 51 cm/Kliniczna
23.01.13 (02.02.13) Toldinka/synek Jaś/ 3240 g 53 cm/ Zaspa SN
25.01.13 (03.02.13) Demonix/synek Mieszko/ 3860 g 58 cm/Zaspa SN
25.01.13 (29.01.13) kas_44/synek Mikołaj/3480g 55 cm/
26.01.13 (16.01.13) piegoosek/córcia Natalia/Zaspa
27.01.13 (11.02.13) calineczkao2/synek/4100 g. 59 cm/CC
27.01.13 (05.02.13) Monia Er/córcia Laura/ 3460 g. 57 cm/Kliniczna CC
28.01.13 (07.02.13) skorupka76/synek Jaś/ 3930 g 56 cm/ Wojewódzki SN

*** LUTY ***

01.02.13 (09.02.13) Tolaa/ synek Igorek/ 3780g 54 cm/ Zaspa SN

Dwupaki:

03.02 marynial-dziewczynka Weronika
03.02 Gabolek - synek Franek
06.02 monik76r - dziewczynka
08.02 Aleafera
08.02 Ola- synuś
14.02Adrienne
14.02 ssabinka - dziewczynka Liliana
23.02 - 01. 03 - iva - chłopiec-Jaś
23.02 kamcia01 - chłopiec
martus_pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki dziewczyny:) Juz tracę siły -obym urodziła do czwartku, bo nie chciałabym leżeć w szpitalu- bo pewnie bym trochę tam poleżała, zanim by sie ruszyło.
Monia Er jak byłam u Sieliwończyka to też nie powtarzałam. Teraz byłam u kogoś innego i kazał przyjść.
u nas na reszcie mam męża przy sobie:)) no i trochę oddechu. ale za to mała jakoś rozdrażniona od dwóch dni i nie wiem czemu bo brzuszek miekki nie podkurcza nóżek itd z jedzeniem ok choroba chyba mija, alergiczne sprawy chyba też ok b buźka ładniejsza i nie mam pomysłu czemu może być taka rozdrażniona:(( może jej się zmienia i juz nie chce tyle spać co dotychczas tylko za dużo marudzi i nie wiem czemu:((
tak to już mam wizytę popołogową u gina zaliczoną co prawda była zupełnie inna niż po porodzie z małym trochę mnie utwierdził w tym co czuję no ale bywa.

najgorzej mnie martwi że nie wiem ile moja mała waży jak przybiera. nie mamy jeszcze za sobą szczepień ani bioderek ehh nie cierpie być taka opóźniona:(( na dodatek wieje dzisiaj u nas jak nie wiem co.

Iva do boju jutro na porodówkę rodzić!!:)) a ciekawe jak Adrienne?
Jadzia, a czemu ta druga wizyta z bioderkami ? U nas też wszystko ok, ale bez żadnego zalecenia, żeby usg powtórzyć. Z synem też nie powtarzaliśmy.
U nas raz lepiej a raz gorzej. Wczoraj mała cały dzień płakała i ewidentnie coś jej brzuchowo dolegało ale pojęcia nie mam co - czy się przejadła czy może coś z mojego jedzenia jej zaszkodziło. Wieczorem tak płakała, że już chciałam z nią na Polanki podjechać, ale po przystawieniu do cycka uspokoiła się i zasnęła a dziś wstała jak nowa.
Iva, powodzenia i rychłego rozwiązania. Może nie dziś w nocy ale niebawem ;)
tak znam- ale nic nie pomaga:( Mam już dosyć- jeszcze dzisiaj nocuję sama:(
No to ładnie nam się rozciągnęło! Od grudnia do marca! Do boju dwupaki! :D

Z wieści u nas:
Nie chwaliłam się bo nie było czym :/ ale do wczoraj mieliśmy pępek. Po wczorajszej wizycie u chirurga już się go pozbyliśmy. Powiedział, że duże dziecko więc gruba pępowina i daleko mu było do odpadnięcia :/
Dodatkowo pojawiły się dwa wieczory z kolką. Świetnie sprawdziło się windi. Najpierw masaż, potem windi - zdecydowanie polecam. I już wiem, że szkodzi nam Kubuś. Nie piję - nie ma problemów.

Z dobrych wieści to bioderka zbadane i wszystko ok. Druga wizyta za 4 msc.

A co u was dziewczyny ?
iva znasz metodę trzy razy S? :)
U mnie pomogło natychmiast, tyle że bez Schodów, bo akurat nie miałam gdzie ;)
u mnie nadal cisza:(
a ja nadal z wami.

dziewczyny polecacie te dodatkowe szczepienia? Szczerze mówiąc jeszcze nic na ten temat nie wiem- ile one kosztują,jakie dają korzyści itp.Samemu sie je kupuje?
u as te ulewnie słabsze po bebilonie AR, od wczoraj daje też swój pokarm zagęszczony. Miał troche doła jak ściągałam i wylewałam do zlewu. Nakręciłam się ,że będę karmic piersią i było mi smutno. ja mam recepte na pneumokoki za 250 zł i też skorzystam, bo mam w domu dwóch przedszkolaków
dzięki dziewczyny- wzięłam od rodzinnego- paranoja w tej naszej Polsce.
Iva, to jest zla wola lekarza. Szkoda macierzynskiego. Moja ginekolog wypisala mi zwolnienie do ddwoch tymgodni od wyliczonej daty porodu. Moze warto chociaz od rodzinnego, bo kazdy dzien sie liczy...
iva to jakaś bzdura!!! Ja miałam termin na 3 lutego i do tego dnia miałam L4, nie urodziłam więc 4 lutego stawiłam się po zwolnienie i dostałam do 7 lutego, 8 lutego wywołali poród.
My nie kupujemy szczepionek skojarzonych, ale zastanawiam się właśnie nad pneumokokami i nad Hib... była u nas dziś położna, już trzeci raz i aż się zdziwiłam, ale jestem bardzo miło zaskoczona taką opieką, pochwaliła, że dziecko zadbane, pępek bardzo ładnie się goi, pochwaliła kupkę i kazała się nie przejmowac drobnymi krosteczkami na klatce piersiowej, bo myślałam, że to potówki, albo jem coś co jej nie służy, a to od hormonów. Ogólnie zauważyłam, że małej nie szkodzi nic co jem, a jem prawie wszystko, oczywiście unikam ostrych przypraw, soli, tłuszczu i potraw wzdymających, albo zmieniających smak mleka, ale poza tym wcinam wszystko na co mam ochotę i nic się nie dzieje, oby tak zostało...a powiedzcie jak ubieracie dzieciaki na chrzest? Bo my mamy w Wielkanoc i to ani zima ani wiosna i właśnie nie wiem zbytnio co kupic do ubrania, jedno wiem na pewno, że będziemy mieli becik :)
jak Adrienne u Ciebie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki dziewczyny- byłam dzisiaj u lekarza- okazało się,że nie może mi wypisać zwol lek, bo termin mam na 1.03 więc jak nie urodzę do piątku to od soboty liczy mi się macierzyński- masakra:(((

szyjka gotowa, rozwarcie na 1 palec.Boli mnie dzisiaj cały dzień brzuch jak na okres- kurcze niech już urodzę- boli mnie przy chodzeniu.
u nas pneumokoki po 190zl ale ja szczepilam pierwsza dawka po pol roku zeby było o jedna szczepionke mniej teraz chyba tez tak zrobie.
a jak tam Skorupka z tym uewaniem wszystko wóciło do normy?

Iva trzymaj się ja urodziłam z wywołaniem w terminie i mnie szlag trafiał, że nie szybciej i podziwiam dziewczyny co przenoszą 2tyg bo ja bym osiwiała, każdy kolejny dzień dłużej to by była dla mnie straszna katorga.
Pneumokoki szczepi się 3 razy. Można szczepić mniej dawek, ale ja mam dziecko w przedszkolu i nie będę ryzykować. Zaczynam od razu.

Ja bardzo przepłaciłam bo Medicover wprowadził jakąś chorą politykę. Ale nie pamiętam ile. Zapytam męża.
Iva - moje ostatnie dni były juz strasznie męczące, więc zyczę ci żebys już urodziła.
a ile płaciłaś za pneumokoki i ile razy szczepi się na to?
u mnie nadal nic- jutro muszę iść po zwol lek.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry