Widok
Chodziłam ostatnio po wyprzedażach i pełno naprawdę niedrogich i eleganckich sukienek jest w sieciówkach ( Mohito, Orsay, Pretty Girl, Reserved, HM).
Sama poprawin nie miałam, ale na większości tych, na których byłam, Panny Młode miały na sobie krótkie sukienki. Pewnie była to też kwestia sezonu letniego i temperatury, ale przede wszystkim są wygodniejsze ;-)
Nie kupowałabym nowej wyłącznie na poprawiny, chyba że koniecznie chcesz mieć białą/ ecru, a takiej w szafie nie masz :) Jeśli kolor nie gra roli, spokojnie możesz zrobić przegląd szafy po prostu.
Co do Matek Panien Młodych to na 90% wszystkich ślubów, na których kiedykolwiek byłam, miały one długie suknie, czasem garsonkę do kolan i żakiet. Długie suknie prezentowały się naprawdę elegancko i z klasą. No i wyróżniały wśród większości Gości płci żeńskiej, które miały krótkie :)
Sama poprawin nie miałam, ale na większości tych, na których byłam, Panny Młode miały na sobie krótkie sukienki. Pewnie była to też kwestia sezonu letniego i temperatury, ale przede wszystkim są wygodniejsze ;-)
Nie kupowałabym nowej wyłącznie na poprawiny, chyba że koniecznie chcesz mieć białą/ ecru, a takiej w szafie nie masz :) Jeśli kolor nie gra roli, spokojnie możesz zrobić przegląd szafy po prostu.
Co do Matek Panien Młodych to na 90% wszystkich ślubów, na których kiedykolwiek byłam, miały one długie suknie, czasem garsonkę do kolan i żakiet. Długie suknie prezentowały się naprawdę elegancko i z klasą. No i wyróżniały wśród większości Gości płci żeńskiej, które miały krótkie :)
Nie, nie wydaje mi się, by była to przesada, nie chodzi przecież o strojną suknię balową z piórami i cekinami, tylko elegancką, ze zwiewnego materiału, podkreślającą uroczysty charakter tego dnia, bo- jakby nie patrzeć- Mama Panny Młodej to szczególny Gość na weselu. Długa suknia podkreśla moim zdaniem powagę i "dostojność" tej roli, bo to przecież ktoś wyjątkowy, szczególnie Tobie bliski :)
Kupiłam http://datainfo.radom.pl/co-sprawia-ze-sukienka-koronkowa-jest-uniwersalna/ dla mnie jest idealna.
Długa z pewnością jest bardziej elegancka, ale wiele zależy od tego, o jakiej porze roku jest ślub. Jeśli latem i są wysokie temperatury to jest niezbyt komfortowe, bo się człowiek poci ;-) Poza tym większość Panien Młodych chce na poprawiny suknię w bieli/ ecru, tak jak na ślub. I o ile krótką w tym kolorze jeszcze niejeden raz założy na inne imprezy, o tyle długa biała suknia pasuje tak naprawdę głównie na ślub i poprawiny, a co potem? Trochę szkoda kupować tylko na jeden raz. Dlatego moim zdaniem krótka jest i bardziej przewiewna, i bardziej funkcjonalna. Chyba że komuś nie zależy akurat na bieli czy ecru i na poprawiny chce kolorową. Ale wówczas myślę, że wystarczy po prostu przegląd własnej szafy :)
Jak dla mnie to zależy głównie w jakim stylu to będą poprawiny. Jeżeli po prostu grill albo ognisko co coraz częściej się spotyka, to wystarczy zwyczajna, wygodna sukienka. Jednak jeżeli ktoś robi poprawiny w hotelu mającym pięć gwiazdek i w eleganckim tonie, to też trzeba wziąć to pod uwagę.
Aczkolwiek tak czy siak poprawiny z reguły odbywają się w godzinach południowych oraz popołudniowych i uważam, że wtedy lepiej ubrać sukienkę krótką, koktajlową.
W sumie może nie w temacie sukienki, ale odnośnie ubioru do pory dnia, chyba najbardziej mnie razi smoking ubrany na ślub, który się odbywa o 16 w lato. Porażka.
Aczkolwiek tak czy siak poprawiny z reguły odbywają się w godzinach południowych oraz popołudniowych i uważam, że wtedy lepiej ubrać sukienkę krótką, koktajlową.
W sumie może nie w temacie sukienki, ale odnośnie ubioru do pory dnia, chyba najbardziej mnie razi smoking ubrany na ślub, który się odbywa o 16 w lato. Porażka.
Poprawiny będą na sali w której było wesele, jesienią między godziną 14-20. Kiecka ma być inna niż biała i możliwa do założenia na inne okazje. Jeżeli przypadkiem nie znajdę super kiecki to zakładam kolorową z własnej szafy chociaż już na kilku imprezach miałam ją założone ;)
Co do Mamy to zamierza jednak kupić krótką ale tak jak ja - jeśli jednak znajdzie długą w ktorej poczuje sięjak ryba w wodzie to pomyśli nad nią ;)
Co do Mamy to zamierza jednak kupić krótką ale tak jak ja - jeśli jednak znajdzie długą w ktorej poczuje sięjak ryba w wodzie to pomyśli nad nią ;)
Może nie do końca idealna, ale moim zdaniem powinna się sprawdzić i fajnie pasować - https://www.merg.pl/product-pol-133797-CINDY-zwiewna-szyfonowa-sukienka-z-dekoltem-turkusowy-WZOR.html Kwestia jedynie taka, czy ten klimat wam odpowiada. Moim zdaniem macie tam wszystko, co spełnia oczekiwania.
Patrzcie tutaj - https://www.merg.pl/product-pol-128102-IGI-Trapezowa-sukienka-bezowa-ZEBRA.html
Moim zdaniem powinna być spoko, a jest na tyle uniwersalna, że sprawdzi się na różne okazje.
Brakuje wam w niej czegokolwiek? Bo mnie się wydaje, że chyba nie ;-)
Moim zdaniem powinna być spoko, a jest na tyle uniwersalna, że sprawdzi się na różne okazje.
Brakuje wam w niej czegokolwiek? Bo mnie się wydaje, że chyba nie ;-)
Zdecydowanie odwiedź stronę https://butiklalala.pl/sukienki-na-wesele. Ten sklep oferuje bardzo szeroki asortyment sukienek, wykonanych z wysokiej jakości materiałów. Dodatkowo ceny sukienek są przystępne dla każdego. Na pewno znajdziesz tam piękną sukienkę na poprawiny którą oczarujesz wszystkich.