Widok

Sukienka

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Podpowiedzcie gdzie dostanę ładną i niedrogą sukienkę na poprawiny dla panny młodej?
Na poprawiny długą czy krótką?
Kupować specjalnie sukienkę na poprawiny czy założyć którąś z posiadanych w szafie?

Tak przy okazji - dla matki panny młodej na wesele długa czy krótka sukienka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chodziłam ostatnio po wyprzedażach i pełno naprawdę niedrogich i eleganckich sukienek jest w sieciówkach ( Mohito, Orsay, Pretty Girl, Reserved, HM).

Sama poprawin nie miałam, ale na większości tych, na których byłam, Panny Młode miały na sobie krótkie sukienki. Pewnie była to też kwestia sezonu letniego i temperatury, ale przede wszystkim są wygodniejsze ;-)

Nie kupowałabym nowej wyłącznie na poprawiny, chyba że koniecznie chcesz mieć białą/ ecru, a takiej w szafie nie masz :) Jeśli kolor nie gra roli, spokojnie możesz zrobić przegląd szafy po prostu.

Co do Matek Panien Młodych to na 90% wszystkich ślubów, na których kiedykolwiek byłam, miały one długie suknie, czasem garsonkę do kolan i żakiet. Długie suknie prezentowały się naprawdę elegancko i z klasą. No i wyróżniały wśród większości Gości płci żeńskiej, które miały krótkie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy długa suknia u Matki Panny Młodej nie będzie za bardzo takie "co za dużo to nie zdrowo"?

Moja mama na weselu miała długą, ja na poprawinach także miałam długą (akurat taka mi się spodobała, kupiłam ją dwa miesiące wcześniej i uznałam, że idealnie się nadaje na poprawiny :))

Nie, nie wydaje mi się, by była to przesada, nie chodzi przecież o strojną suknię balową z piórami i cekinami, tylko elegancką, ze zwiewnego materiału, podkreślającą uroczysty charakter tego dnia, bo- jakby nie patrzeć- Mama Panny Młodej to szczególny Gość na weselu. Długa suknia podkreśla moim zdaniem powagę i "dostojność" tej roli, bo to przecież ktoś wyjątkowy, szczególnie Tobie bliski :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupiłam http://datainfo.radom.pl/co-sprawia-ze-sukienka-koronkowa-jest-uniwersalna/ dla mnie jest idealna.

Dzięki za pomoc. W sobotę jadę z mamą na zakupy to coś znajdziemy :)

Bardzo proszę, udanych łowów :) Na pewno obie będziecie pięknie się prezentować w tym szczególnym dniu.

Ja bym n apoprawiny kupiła długą :)

Długa z pewnością jest bardziej elegancka, ale wiele zależy od tego, o jakiej porze roku jest ślub. Jeśli latem i są wysokie temperatury to jest niezbyt komfortowe, bo się człowiek poci ;-) Poza tym większość Panien Młodych chce na poprawiny suknię w bieli/ ecru, tak jak na ślub. I o ile krótką w tym kolorze jeszcze niejeden raz założy na inne imprezy, o tyle długa biała suknia pasuje tak naprawdę głównie na ślub i poprawiny, a co potem? Trochę szkoda kupować tylko na jeden raz. Dlatego moim zdaniem krótka jest i bardziej przewiewna, i bardziej funkcjonalna. Chyba że komuś nie zależy akurat na bieli czy ecru i na poprawiny chce kolorową. Ale wówczas myślę, że wystarczy po prostu przegląd własnej szafy :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak dla mnie to zależy głównie w jakim stylu to będą poprawiny. Jeżeli po prostu grill albo ognisko co coraz częściej się spotyka, to wystarczy zwyczajna, wygodna sukienka. Jednak jeżeli ktoś robi poprawiny w hotelu mającym pięć gwiazdek i w eleganckim tonie, to też trzeba wziąć to pod uwagę.
Aczkolwiek tak czy siak poprawiny z reguły odbywają się w godzinach południowych oraz popołudniowych i uważam, że wtedy lepiej ubrać sukienkę krótką, koktajlową.
W sumie może nie w temacie sukienki, ale odnośnie ubioru do pory dnia, chyba najbardziej mnie razi smoking ubrany na ślub, który się odbywa o 16 w lato. Porażka.

Poprawiny będą na sali w której było wesele, jesienią między godziną 14-20. Kiecka ma być inna niż biała i możliwa do założenia na inne okazje. Jeżeli przypadkiem nie znajdę super kiecki to zakładam kolorową z własnej szafy chociaż już na kilku imprezach miałam ją założone ;)
Co do Mamy to zamierza jednak kupić krótką ale tak jak ja - jeśli jednak znajdzie długą w ktorej poczuje sięjak ryba w wodzie to pomyśli nad nią ;)

Może nie do końca idealna, ale moim zdaniem powinna się sprawdzić i fajnie pasować - https://www.merg.pl/product-pol-133797-CINDY-zwiewna-szyfonowa-sukienka-z-dekoltem-turkusowy-WZOR.html Kwestia jedynie taka, czy ten klimat wam odpowiada. Moim zdaniem macie tam wszystko, co spełnia oczekiwania.

Patrzcie tutaj - https://www.merg.pl/product-pol-128102-IGI-Trapezowa-sukienka-bezowa-ZEBRA.html
Moim zdaniem powinna być spoko, a jest na tyle uniwersalna, że sprawdzi się na różne okazje.
Brakuje wam w niej czegokolwiek? Bo mnie się wydaje, że chyba nie ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja będę mieć szytą sukienkę, na miarę wg mojego projektu ;)

Zdecydowanie odwiedź stronę https://butiklalala.pl/sukienki-na-wesele. Ten sklep oferuje bardzo szeroki asortyment sukienek, wykonanych z wysokiej jakości materiałów. Dodatkowo ceny sukienek są przystępne dla każdego. Na pewno znajdziesz tam piękną sukienkę na poprawiny którą oczarujesz wszystkich.

Inne tematy z forum Wesele

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?

do góry