Widok

Sunshine Kids Monterey

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj ogladalismy na zywo fotelik Sunshine Kids Montery 2.

Fajny fotelik, dobrze wykonany, 4* w ADAC, cena tez fajna ;) jednak mam obiekcje co do tapicerki - a dokladniej tej siateczki. Wszystkie kolory ja maja? Czy model Monterey 1 tez ma siateczke?
jak ona sie sprawuje w uzytkowaniu?

bo gdzies mi sie kojarzy taka siateczka, ze ciagle zachaczalam pierscionkami ;) i bylo to denerwujace :)
trwala jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam ten fotelik ale bez siateczki, cały welurowy - ale mamy stary model i może dlatego - w każdym razie taki właśnie bez ozdobników się super czyści i potem wciąż wygląda jak nowy
My mamy ten fotelik ok. 2 lat., sprawuje się bardzo dobrze. Z siateczką nic się nie dzieje, nie mamy żadnych zaciągnięć. Troszkę wyblakł nam welur bo bokach, ale to chyba normalne, gdy auto nie jest garażowane i gdy fotelik jest cały czarny.
Mammamia - Wasz fotelik ile ma lat?

Alfowa - czyli macie jeszcze ten pierwszy model? bo drugi jest chyba od tego roku?

wlasnie ogladalismy czarny welurowy z siateczka ;) czy sa teraz nowe foteliki "2" bez siateczki?
nasz wygląda dokładnie tak: http://www.diapers.com/p/sunshine-kids-monterey-booster-car-seat-pink-closeout-15487

a mamy go chyba z 3 lata
AgusiaGda, my mamy dokładnie taki http://www.diapers.com/p/sunshine-kids-monterey-booster-car-seat-pink-closeout-15487, czyli to samo, co Mammamia.
Kupilismy go pod koniec 2009r.
Mammamia a Wy jaki macie kolor?
czyli wychodzi na to ze tylko czarny ma siateczke?
Ja na zywo nie widziałam ale chce zakupić -musze tylko Maję przymierzyc do niego .
Gdzie w Gda można go na zywo zobaczyć ?
Jak pisalam nie widziałam na żywo ale ta siateczka to chyba dobry pomysł -dziecko dzięki niej nie bedzie się pocilo .
A napiszcie czy on w siedzisku nie jest waski ?

agusiagda a ten link mój nie działa? Bo mam identyczny różowo szary, ale Ty masz zdaje się synka więc nie bardzo ;)
szerokie jest bo można je rozciągnąć (plecy) - np. na czas zimy kiedy dziecko jest zakutane w większą ilość ubrań - moja córka ma 7 lat, wazy 30 kg i naprawdę jest spora a miejsca w nim ma i ma jeszcze :>
przegladam teraz neta w telefonie i nie wszystko mi sie otwiera ;)

w Gdansku nie ma tych fotelikow. Jechalismy specjalnie do Gdyni do BoboWozkow-na stronie maja, w sklepie akurat wyprzedane. Drugim dystrybutorem jest Mapu na Hutniczej, tam ogladalismy i przymierzalismy Mlodego :] cena bodaj 429zl i aktualnie tylko czarny i czarno-czerwony.

i tak jak pisze Mammamia :) fotelik rozciaga sie na szerokosc i wysokosc ;) mozna regulowac wg potrzeb
O to czeka mnie wypad do Gdyni .

A mi nie chodzi o barki bo wiem że tam szerokość jest regulowana , mi chodzi o samo siedzisko .

pmagdalena no jak napisałam; moja 7 letnia córka to klops i sobie siedzi wygodnie - ile ma Twoje dziecko w biodrach? Mogę zmierzyć moją i porównasz :>
zmierzyłam ją - ma 72 cm w najszerszym miejscu tyłka ;>
DZiekuje
Moja jest chudzinką ale wiesz to fotelik przyszłosciowy więc wolę żeby był szerszy .
Dziękuję -teraz tylko przymierzyć Małą.

Aha i na Allegro one sa po 360 zł z wysyłką

hej,mój starszak jeździ w montereyach od roku (mam 2 sztuki pierwszego modelu) oba "zamszowe" z siateczkami, kolory czarny z szarymi wstawkami i cały szary, i wizualnie szary wygląda o wiele lepiej; czarny bardzo nam wyblakł.
dzisiaj zamówiliśmy fotelik :] zdecydowaliśmy się jednak na starszą wersję Montereya :] ze względu na to, że Monterey2 jeszcze nie miał testów ADAC :] chociaż wielu sprzedawców podpina mu wyniki z Montereya1 ;)

Mąż dzwonił do Dystrybutora, prawdopodobnie w ciągu pół roku będzie miał testy ale na tą chwilę nie są w stanie powiedzieć, czy te dwie zmiany w budowie nie wpłyną na bezpieczeństwo dziecka.

musieliśmy wybić Młodemu z głowy różowy fotelik ;P hehehe :D zdecydowanie ma ciągoty do tego koloru :] podobnie było z rowerkiem biegowym ;)
Agusia, czy w Mapu można przymierzyć fotelik do samochodu? czy nie pozwalają?
ja w mapu przymierzałam inny fotelik ponad rok temu, ale chcieli za to 10zł, bo to był maxi cosi mobi montowany tyłem i dużo z nim roboty...
jeśli się tam wybierasz to koniecznie poproś o sprzedawcę z certyfikatem ds. bezpieczeństwa dzieci w samochodzie to Ci fachowo przymierzą i powiedzą czy pasuje czy nie :)
My kupilismy teraz ten fotelik.Jest super,a te skrytki na skarby...Maly jest zachwycony!
Niedługo wprowadzą wszędzie opłaty za przymierzanie fotelików do aut. To odpowiedź sklepów na to że klienci tylko przychodzą przymierzać foteliki do sklepu a kupują w necie. Taka opłata będzie zwracana w przypadku zakupu fotelika na miejscu.
image
image

image
Z tego co pamiętam ten fotelik jest do 160cm?
A wagowo do 36kg? Zostało nam jakieś 3-5kg...
Syn ma 136cm wzrostu. 7,5 roku.
Co dalej?

Z tego co pamiętam amerykańskie testy były robione na większą wagę dziecka? Ktoś coś wie/pamięta?
ok, Mąż odkopał ;) https://fotelik.info/pl/news/foteliki-dla-dzieci-powyzej-36-kg,268.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry