Re: Surówki rózne - Surówka z białej kapusty aby była soczysta .
o, ja też uwielbiam surówkę z pora ale troszeczkę inaczej robię: pora kroję w cienkie plastry, wrzucam do miski, skraplam wodą i posypuję cukrem, mieszam i odstawiam. Po godzinie odlewam wodę,...
rozwiń
o, ja też uwielbiam surówkę z pora ale troszeczkę inaczej robię: pora kroję w cienkie plastry, wrzucam do miski, skraplam wodą i posypuję cukrem, mieszam i odstawiam. Po godzinie odlewam wodę, dodaję jabłko pokrojone w kosteczkę i majonez. Rzadko dodaję przyprawy bo w sumie nie potrzeba, czasami odrobinę soli:-)
Mizerię robię podobnie, jak Wy ale zamiast octu, dodaję szczyptę cukru.
Gdy nie mam czasu, biorę mix sałat z biedry i polewam dressingiem (ocet winny, miód, sok z cytryny, oliwa, musztarda) i jeżeli coś znajdę w kuchni, to dodaję uprażone pestki słonecznika/kawałeczki mozzarelli/starty parmezan/pomidorki koktajlowe
zobacz wątek