Odpowiadasz na:

Re: Surówki rózne - Surówka z białej kapusty aby była soczysta .

o, ja też uwielbiam surówkę z pora ale troszeczkę inaczej robię: pora kroję w cienkie plastry, wrzucam do miski, skraplam wodą i posypuję cukrem, mieszam i odstawiam. Po godzinie odlewam wodę,... rozwiń

o, ja też uwielbiam surówkę z pora ale troszeczkę inaczej robię: pora kroję w cienkie plastry, wrzucam do miski, skraplam wodą i posypuję cukrem, mieszam i odstawiam. Po godzinie odlewam wodę, dodaję jabłko pokrojone w kosteczkę i majonez. Rzadko dodaję przyprawy bo w sumie nie potrzeba, czasami odrobinę soli:-)

Mizerię robię podobnie, jak Wy ale zamiast octu, dodaję szczyptę cukru.

Gdy nie mam czasu, biorę mix sałat z biedry i polewam dressingiem (ocet winny, miód, sok z cytryny, oliwa, musztarda) i jeżeli coś znajdę w kuchni, to dodaję uprażone pestki słonecznika/kawałeczki mozzarelli/starty parmezan/pomidorki koktajlowe

zobacz wątek
12 lat temu
~emilia

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry