Widok
Ja tez nalezę do Św Mikołaja, ale dopiero od 3 lat, zdazylam poznac troche księży i pod tym wzgledem bylabym za ta parafia. Z tym ze mam sentyment do Sw Rodziny, gdzie mialam chrzest, komunie i bierzmowanie, kościolek mi sie bardziej podoba, i chcialabym zeby wlasnie proboszcz tej parafii udzielal nam slubu. Moj narzeczony za to jest za Mikolajem, bo parafii Sw Rodziny w ogole nie zna. I to jest nasz orzech do zgryzienia. Planuje go zabrac do Sw Rodziny pare razy na msze,zobaczymy co stwierdzi:)
Moze napiszecie jak wyglada sprawa strojenia kosciola, dogadania sie z proboszczem (Ludwikiem) i ewentulanej zmiany organisty, bo szczerze mowiac w Sw Mikolaju za bardzo nam sie on nie podoba.
Moze napiszecie jak wyglada sprawa strojenia kosciola, dogadania sie z proboszczem (Ludwikiem) i ewentulanej zmiany organisty, bo szczerze mowiac w Sw Mikolaju za bardzo nam sie on nie podoba.
Będziemy mieli ślub w dolnym kościele, który udekoruje nam nasza wspólnota, prawdopodobnie będą to kwiaty i jakaś stojąca większa ikona, na stojaku, obłożona tiulem. Co do organisty - to nie nie nie, będziemy mieli kantora z gitarą - czyli zupełnie inny klimacik. Jednak myślę, że może zdecydowałabyś się wynając jakieś skrzypeczki, a z organisty lokalnego delikatnie zrezygnować - jeśli nie odpowiada.