Widok

Swiadczenie rehabilitacyjne

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej. moze ktos jest na takowym i sie orientuje? mi sie teraz na koniec stycznia skoczylo 180 dni zwolnienia... bylam na komisji zus i dostalam decyzje o prejsciu na siwdczenie rehabilitacyjne do 28 lipca 2012...

i tu moje pytanie bo wczesniej chodzilam co 2 tygodnie po zwolnienie do lekarza a teraz on powiedzial zejuz nie musze po nie chodzic... w miedzyczasie mam 24 zabiegi wsanatorium... a potem co? po prostu siedze sobie do konca tego lipca i licze ze zaczne chodzic? ;) czy wzywaja znow na jakas komisje sprawdzaja czy nastapil powrot do zdrowia itp??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie wiem na pewno - ale z tego co się orientuję, to jak przeszłaś na świadczenie rehabilitacyjne - to teraz już w każdej chwili cie pracodwaca może zwolnić - nie musi czekać te 240 dni jak ktos pisał - po to wprowadzili te świadczenia żeby ułatwić zwalnianie pracowników bez ponoszenia konsekwencji.
i wydaje mi się że te świadczenie jest tylko na 180 dni a potem do pracy - myślę że najwiecej sie dowiesz w zusie
Kaja nie musisz jak nie chcesz. Nikt Cię ni ebędzie wzywać na sprawdzanie stanu zdrowia. Oni się cieszą jak płacić nie musza :P
dzieki rybka. ale nie musze jak nie chce skladac o to przedluzenie? z tym nie ma problemu nie mam zamiaru tam wracac ;]
aha, no i musisz sie liczyć z tym,ze zwolnią Cię z pracy. Mają takie prawo. Jak będziesz na zwolonieniu-zasiłku rehabilitacyjnym,chyba 240 dni,to automatycznie mogą CIę zwolnić z pracy.
nie musisz już chodzić po zwolnienie. Do 28 lipca ZUS płaci Tobie zaiłek. Korzystasz z tego sanatorium i gdzieś pod koniec czerwca skłądasz ponownie papiery do ZUS-u o przedłuzenie zasiłku. MOzesz go ciągnąć przez rok. Potem już tylko składasz o rentę,albo wracasz do pracy

Inne tematy z forum Zdrowie

Kolonoskopia robiona przez lekarza kobietę. Gdzie? (16 odpowiedzi)

Polecacie kogoś?

do góry