Widok
Koncert z Bachem i Vivaldim
Tego koncertu długo nie zapomnę! Kościółek NMP pękał w szwach i szczęśliwcy, którzy "załapali się" na ławki złaszcza pod koniec "Czterech pór roku" byli podwójnie uszczęśliwieni. Takiego ekspresyjnego wykonania w/w utworu mistrza Vivaldiego nawet Vanessa May by się nie powstydziła. Warto było. Gratulacje dla młodych muzyków z Gdańskiej szkoły muzycznej. Prosimy o więcej takich koncertów!!!
La chanson
Zasady .... sa podobno po to aby je lamac.
Ale rozumiem w czym rzecz...... wiec wydaje mi sie ze powinnas sprobowac jakichs spojrzen, gestow ktore by mu cos zasugerowaly, inaczej nic z tego bo:
1. Albo cos do ciebie czuje ale sam nie wie co i nie wie co z tym zrobic
2. Czuje cos do ciebie i wie o tym ale jest zbyt niesmialy wiec czeka na znak (Plgiat mowi ci to cos?? tylko przestaw on na ona !!!)
3. Moze nie zrobic nic bo nic nie czuje
4. Moze jak mu dasz cos do zrozumienia to sie wezmie do roboty.
Ale rozumiem w czym rzecz...... wiec wydaje mi sie ze powinnas sprobowac jakichs spojrzen, gestow ktore by mu cos zasugerowaly, inaczej nic z tego bo:
1. Albo cos do ciebie czuje ale sam nie wie co i nie wie co z tym zrobic
2. Czuje cos do ciebie i wie o tym ale jest zbyt niesmialy wiec czeka na znak (Plgiat mowi ci to cos?? tylko przestaw on na ona !!!)
3. Moze nie zrobic nic bo nic nie czuje
4. Moze jak mu dasz cos do zrozumienia to sie wezmie do roboty.
7 SK
wiesz co.... bardzo Ci dziękuje ....ale....... No właśnie . Pojawił się następny problem ( o ile Ci to interesuje , bo jak nie to po prostu napisz i albo skończymy temat , albo coś się wymyśli) A więc wracając do problemu.... To dziś właśnie dowiedziałam sie , że ma dziewczynę . Z jednej strony , to nie jest duży problem , bo on chyba nie patrzy na mnie obojętnie , poza tym jest jeszcze kilka innych możliwości , ale jeżeli ten związek nie jest " od wczoraj " jeżeli on ją kocha , albo ona jego.... Hmmmm DÓŁ
La Chansone
wiesz co ten twoj Guy lubi?
wiesz jaki ma stosuek do zycia?
wiesz jakich ma znajomych?
wiesz jakich ma rodzicow?
wiesz jakie ma rodzenstwo?
wiesz co je?
wiesz co pije?
wiesz gdzie sie uczy?
wiesz na jakim kierunku?
znasz jego zainsteresowania?
wiesz czy lubi zwierzeta?
wiesz co do Ciebie czuje?
wiesz co czuje do "swojej" dziewczyny?
wiesz jaki ma stosuek do zycia?
wiesz jakich ma znajomych?
wiesz jakich ma rodzicow?
wiesz jakie ma rodzenstwo?
wiesz co je?
wiesz co pije?
wiesz gdzie sie uczy?
wiesz na jakim kierunku?
znasz jego zainsteresowania?
wiesz czy lubi zwierzeta?
wiesz co do Ciebie czuje?
wiesz co czuje do "swojej" dziewczyny?
MULTIKINO
Uważam, że Multikino w Gdańsku - Wrzeszczu to lekko nazywając rzecz po imieniu chała! Kto był w Gdyni w Gemini ten wie, że bilety kosztuja tam o 1 zl taniej, a na dodatek jest darmowy parking (a w Gdańsku 3 zł). Tak więc wypad do kina już robi się droższy o 5 PLN przy dwóch osobach. Abstrachuję tu w ogóle od poziomu cen za bilet do kina - ludzie, jest rok 2000, a bilet do kina w Polsce jest wart prawie 1,5% przeciętnego miesięcznego dochodu osoby pracującej. To ma być dla mas??? Mnie stać, ale nawet zarabiając 4 średnie krajowe uważam, że to zdzierstwo. Za co mam płacić 50% drożej za bilet do kina??? Za ładne wnętrze???? W Neptunie jest duża, komfortowa sala i bilety kosztują 12 PLN. Nie dajcie się omamić!!! W dodatku żadna z sal Multikina nie zapewnia warunków odsłuchowych na najwyższym światowym poziomie (jest Dolby Digital, ale gdzie THX???)
Mam nadzieję, że otwarcie kolejnych multikin spowoduje ostrą wojnę cenową. I dobrze.
Adam
Mam nadzieję, że otwarcie kolejnych multikin spowoduje ostrą wojnę cenową. I dobrze.
Adam
Do Pana PREZYDENTA ADAMOWICZA !!!
Panie Prezydencie!
Wszyscy z Zarządu Miasta z Panem na czele reklamujecie ekologiczny tryb życia... np. jazdę na rowerze.
Zapraszam więc na przejazd z Orunii Górnej w kierunku Traktu Św. Wojciecha.... i szczerze współczuję. Osiedle jak marzenie a nie ma porządnej oświetlonej drogi dojazdowej... Pan powie brak funduszy - zgoda! Ale czy zamiast jednej ścieżki rowerowej nie można by było zrobić choćby chodnika którego wcale nie ma ?!?!?!?! Jak załóżmy mogę spacerkiem dojść, bądź dojechać rowerem do Traktu Św. Wojciecha???
Czy to jest duża prośba??? - żeby zrobić choćby ten kawałek chodnika i postawić parę latarni do ul. Małomiejskiej??? Może by tak ktoś się zainteresował tym nieszczęsnym dziurawym, wąskim kawałkiem drogi....
Życzę przyjemnej jazdy na rowerze.... na tym odcinku...
Z poważaniem,
Wszyscy z Zarządu Miasta z Panem na czele reklamujecie ekologiczny tryb życia... np. jazdę na rowerze.
Zapraszam więc na przejazd z Orunii Górnej w kierunku Traktu Św. Wojciecha.... i szczerze współczuję. Osiedle jak marzenie a nie ma porządnej oświetlonej drogi dojazdowej... Pan powie brak funduszy - zgoda! Ale czy zamiast jednej ścieżki rowerowej nie można by było zrobić choćby chodnika którego wcale nie ma ?!?!?!?! Jak załóżmy mogę spacerkiem dojść, bądź dojechać rowerem do Traktu Św. Wojciecha???
Czy to jest duża prośba??? - żeby zrobić choćby ten kawałek chodnika i postawić parę latarni do ul. Małomiejskiej??? Może by tak ktoś się zainteresował tym nieszczęsnym dziurawym, wąskim kawałkiem drogi....
Życzę przyjemnej jazdy na rowerze.... na tym odcinku...
Z poważaniem,
Plagiat
Ja mam byc raczej skrajnym materialista podporzadkowujacym sie normom zasadom moralnym narzuconym przez kosciol i rodzicow...
Co do rodzicow to sie zgodze, mam przerabane i raczej slabo z tym walcze, ale materialista ???? Z ktorej strony ????? Podporzadkowywanie sie kosciolowi ?? moze troche, z reszta czy kosciol nie niesie ze soba dobrych wartosci ?? Ja raczej mam swoj poglad na kosciol katolicki i nie przyjmuje wszystkiego bezkrytycznie !!
Co do rodzicow to sie zgodze, mam przerabane i raczej slabo z tym walcze, ale materialista ???? Z ktorej strony ????? Podporzadkowywanie sie kosciolowi ?? moze troche, z reszta czy kosciol nie niesie ze soba dobrych wartosci ?? Ja raczej mam swoj poglad na kosciol katolicki i nie przyjmuje wszystkiego bezkrytycznie !!
Skrajny materialista
Plagiat: No coz moze masz racje ale coz zlego jest w dbaniu o wlasne rzeczy, pzoatym dajesz sie zausgerowac pojedynczymi sytuacjami, przypadkami .... nie wydaje mi sie abymbyl skrajnym materialista, materialista ..... moze ale na pewno nie skrajnym, a pozatym ktoz nie jest w dzisiejszych czasach w pewnym stopniu materialista??
p.s.
ciekawe jak mozna uwazac za materialiste kogos kto uwaza ze pieiadze szczescia nie daja tylko sa przydatne w zyciu i wogole pomagaja !!
p.s.
ciekawe jak mozna uwazac za materialiste kogos kto uwaza ze pieiadze szczescia nie daja tylko sa przydatne w zyciu i wogole pomagaja !!
Materializm
Z drzwiami to bylo tak. Nikt mi nie dal powiedziec co mysle. Chodzilo mi o to ze jak ja bym rozwalil drzwi to nikt by nie zaplacil, a przynajmniej b. mala czesc klasy, ja bym zukowi pomogl, w koncu nawet sie zaoferowalem mu w pomocy przy malowaniu gabinetu p. dyr.
A w rzeczywistosci to nawet sam zuk powiedizal ze by nie zaplacil jakby ktos rozwalil drzwi wiec rozumie o co mi chodzilo.
A w rzeczywistosci to nawet sam zuk powiedizal ze by nie zaplacil jakby ktos rozwalil drzwi wiec rozumie o co mi chodzilo.
Drzwi
I wlasnie to chcialem wytlumaczyc klasie, nauczycielowi, dyrektorowi.... ale nikt mi nie dal nic powiedziec. W sumie wszystcy mnie zle zrozumieli..... :(
Nie chodzilo mi o mnie ale o wszystkich, ogol.....
W sumie dla mojej rodziny 15 zeta to nie problem, ale to matka by musiala mi je dac, a sproboj mojej matce to wyjasnic ze place bo kumpel rozwalil dzwi
Nie chodzilo mi o mnie ale o wszystkich, ogol.....
W sumie dla mojej rodziny 15 zeta to nie problem, ale to matka by musiala mi je dac, a sproboj mojej matce to wyjasnic ze place bo kumpel rozwalil dzwi
Atma
Fakt faktem ze ludzie lubia czasem pomagac innym, ale robia to bardzo bardzo rzadko bezinteresownie, w wiekszosci przypadkach jest w tym ukryty cel. Czasem zanim sie zorientujemy o co chodzi jest juz zapozno.
A samotnosc? Hmm mozna sie do niej przyzwyczaic, choc sama mysl o niej jest bolesna, ale coz zrobic jesli jest sie skazanym na samotnosc
A samotnosc? Hmm mozna sie do niej przyzwyczaic, choc sama mysl o niej jest bolesna, ale coz zrobic jesli jest sie skazanym na samotnosc
Plagiat
Bardzo zadko o cos ich prosze (ostatnio coraz czesciej) w sumie to ty nie wiesz jakie ja mam stosunki z rodzicami, znasz tylko powloke, choc nie twierdze ze cos pod ta powloka musi byc.
Wyciaganie od rodzicow. barzo nie lubie tego robic i raczej tego unikam bo i tak dostaje od nich sporo kasy.
Wyciaganie od rodzicow. barzo nie lubie tego robic i raczej tego unikam bo i tak dostaje od nich sporo kasy.
Obiektywne spojrzenie
Nie jestem z Gdanska, lecz czesto tam bywam. Co mi sie podoba - chyba najbardziej klimat. To miasto poprostu tetni zyciem, caly czas cos sie tudzieje. Jest to miasto mlodych ludzi. Na kazdym kroku widac mlodych, zaganianych przyszlych bissuinesenow, architetktow, informatykow, ktorzy wprost gonia za kariera. Do poznych godzin nocnych slychac ruch w Gdansku. To jest chyba najwazniejsze, aby caly czas miasto zylo, tetnilo zyciem.
Jest zasluga szczegonie ludzi mlodych. Oni daja odpowioednia atmosfere i klimat temu jednemu z najpiekbniejszych miast w Polsce!!!
Jest zasluga szczegonie ludzi mlodych. Oni daja odpowioednia atmosfere i klimat temu jednemu z najpiekbniejszych miast w Polsce!!!
Knebel Adamowicza
10 lat wolności przekonań i poglądów to nic dla wazeliniarzy z urzędu miejskiego w Gdańsku.Lista gości jest cenzurowana i żadne krytyczne opinie w niej się nie ukazują.,Za to każdy może z fałszywym zachwytem wypowiedzieć się o władzach grodu nad Motławą. Tak więc nie ma opinii o niekompetencji i prywacie marszałka "Z" , korupcji Antoniego "Szcz",wreszcie pospolitym złodziejstwie panów "Gr"i "Gw".Nad wszytstkim czuwa moderator strony U.M.Panowie bez jaj!Kolejne wybory wymiotą Was na śmietnik - i słusznie.
Post Scriptum
Spaślaki i knury z U.M. -Wasz koniec nadchodzi!Nie będzie pluł nam w twarz dorobkiewicz ,katecheta i inny "fachowiec " od łapówek !Mieszkańcy Gdańska wzywam Wa s do referendum w celu usunięcia tej zgnilizny.Dość rozkradania NASZYCH PODATKÓW ! Dość nominacjom urzędniczym w "Cristalu" u Kokoszki i na plebanii Jankowskiego!
Głos w dyskusji
Panowie bez emocji.Złodzieje trzymają się krzepko.Tylko patrzeć jak znów wyjadą po doświadczenia do RPA , albo przydzielą sobie kolejne działki i nieruchomości.A swoją drogą GdAŃSZCZANIE - JESTEŚCIE SOBIE SAMI WINNI . Kto wpuszcza lisa do kurnika? Nie wystarczył Wam przykład Jamroża ?A czym się od niego różnią obecni urzędnicy "S","Szcz","A","Gr","Gw","Z",itd.
Paweł
Nie lubię nikogo chwalić ale tym razem na chwilę zapomne o tym. Muszę przyznać że taki człowiek jak prezydent miasta Gdańska nie przeszedł obojętnie koło człowieka który miał zawał i uratował mu tym samym życie jest godne pochwały. Sądze że większość razem ze mną ludzi przeszłaby obojętnie myśląc że to narkoman (nienawidze ich) lub żur nachlany. BRAWO. ps. jak komuś się coś nie podoba w tym co napisałem i chciałby to przedyskutować - czekam
Plus w Batorym
radzę szerokim łukiem omijać Plus GSM w Gdynskim Batorym! Poprosiłam grzecznie
sprzedawcę, żeby mi pomógł wybrać lekką i łatwą w obsłudze
komórke dla mojej mamy.
Sprzedawca nispecjalnie zainteresowny swoja pracą, stwierdził, że wszystkie komórki
są identyczne, a mama i tak będzie musiaa nauczyć się obsługi i z wielką niechęcią
podał mi cennik!
Brawa dla obsługi ERY z Batorego. Chciał im sie pokazać kilka komórek i omówić
wszystkie taryfy! A więc jednak i mozna i się opłaca.
sprzedawcę, żeby mi pomógł wybrać lekką i łatwą w obsłudze
komórke dla mojej mamy.
Sprzedawca nispecjalnie zainteresowny swoja pracą, stwierdził, że wszystkie komórki
są identyczne, a mama i tak będzie musiaa nauczyć się obsługi i z wielką niechęcią
podał mi cennik!
Brawa dla obsługi ERY z Batorego. Chciał im sie pokazać kilka komórek i omówić
wszystkie taryfy! A więc jednak i mozna i się opłaca.