Widok
Troszkę póżno.
Polska odzyskała niepodległość 07/10/2018. W tym dniu Rada Regencyjna Królestwa Polskiego to ogłosiła a 12/10 przejęła władzę nad wojskiem, co w zasadzie stanowiło zaczątek polskiej odrodzonej państwowości.
11/11/18 był dniem przekazania zwierzchnictwa nad siłami zbrojnymi bandycie z Bezdan. Coż tu świętować?
Polska odzyskała niepodległość 07/10/2018. W tym dniu Rada Regencyjna Królestwa Polskiego to ogłosiła a 12/10 przejęła władzę nad wojskiem, co w zasadzie stanowiło zaczątek polskiej odrodzonej państwowości.
11/11/18 był dniem przekazania zwierzchnictwa nad siłami zbrojnymi bandycie z Bezdan. Coż tu świętować?
Rada Regencyjna była kolegialnym królem Polski. Powinna przekazać władzę królowi, którym powinien zostać Ignacy Jan Paderewski jako osoba jednocząca wrogie obozy polityczne socjalistów i endeków. Niestety wygrały nowinki ustrojowe. Co wymyśli Francuz, Niemiec zrobi ładnie, głupi Polak zaraz kupi albo i ukradnie. Nawet konstytucję skopiowali na żywca z masońskiej Francji.
Z tym Paderewskim to miałem natchnienie w czasie pisania tego , więc ta teza może być nieprzemyślana.
Z tym Paderewskim to miałem natchnienie w czasie pisania tego , więc ta teza może być nieprzemyślana.
Czy Paderewski byłby dobrym królem, tego nie wiem. Trzeba by było żyć w ówczesnych realiach, aby to stwierdzić.
Szkoda natomiast, że nie został nim Rozwadowski, który swe zdolności przywódcze udowodnił dwa lata później i za które zupełnie błędnie czczony jest po dziś dzień Piłsudski.
BTW: nieźle się machnąłem wpis wyżej. O drobne sto lat. Ot.. nawyk w paluchach :D
Szkoda natomiast, że nie został nim Rozwadowski, który swe zdolności przywódcze udowodnił dwa lata później i za które zupełnie błędnie czczony jest po dziś dzień Piłsudski.
BTW: nieźle się machnąłem wpis wyżej. O drobne sto lat. Ot.. nawyk w paluchach :D
"Polska odzyskała niepodległość 07/10/2018" - wiem że się pomyliłeś. Ale pomyliłeś się także merytorycznie. Według aktualnej interpretacji historii przez bez mała 40 % społeczeństwa, Polska odzyskała niepodległość dwa lata temu, po objęciu władzy przez "naczelnika" Jarosława i jego drużynę w biało/czerwonych pelerynkach.
Polska jeszcze nie odzyskała całkowitej niepodległosci
odzyska ja dopiero wtedy,kiedy do władzy dojda patrioci
i wymiota z urzedów wszelkie łachudry, działajace od lat na szkode Polski
łachudry partyjne,prozydowskie, prowatykanskie,unijne i zwykłe sprzedajne kanalie won na bruk iw on z kraju
i kiedy powróca Polacy..i kiedy przemysł,gospodarka i wodociagi beda w polskich rekachisztar
odzyska ja dopiero wtedy,kiedy do władzy dojda patrioci
i wymiota z urzedów wszelkie łachudry, działajace od lat na szkode Polski
łachudry partyjne,prozydowskie, prowatykanskie,unijne i zwykłe sprzedajne kanalie won na bruk iw on z kraju
i kiedy powróca Polacy..i kiedy przemysł,gospodarka i wodociagi beda w polskich rekachisztar
Partia Bolszewicka obchodzi Święto Niepodległości 10 listopada, czyli dziś.
Dziesiątego przypada bowiem miesięcznica Wypadku Komunikacyjnego.
Po tradycyjnej przemowie jakiegoś posła o tym, że jest bliżej Prawdy, niż był w październiku, Towarzysze partyjno-państwowi wraz z Towarzyszkami przejdą pod Grób Nieznanego Żołnierza.
Miszcze Historii Alternatywnej.
Dziesiątego przypada bowiem miesięcznica Wypadku Komunikacyjnego.
Po tradycyjnej przemowie jakiegoś posła o tym, że jest bliżej Prawdy, niż był w październiku, Towarzysze partyjno-państwowi wraz z Towarzyszkami przejdą pod Grób Nieznanego Żołnierza.
Miszcze Historii Alternatywnej.