Widok

Świrem dotknięci

Jeśli Państwo dziwią się temu, co wyprawiają na forum niektórzy fani cwanej zmiany, skryci za kotarą anonimowości, to mam dla Państwa historyjkę ilustrującą ten typ umysłowości z realu wziętą.

Ich umysły pozostają nietknięte żadną refleksją intelektualną, moralną, obce są im bardziej wyrafinowane kody kulturowe. W ich umysłach działa tylko jeden przerośnięty, dominujący nad wszystkim moduł chciejstwa. On się tam nie wziął z niczego, on im został z łatwością zaimplantowany, bo chciejstwo ma podłoże biologiczne, najłatwiej poddające się prymitywnym bodźcom.

Ale wróćmy do historyjki. Otóż moja siostra rodzona wracała z koleżankami tramwajem ze spotkania z premierem, które obfitowało w interesujące wydarzenia i siedząc sobie wygodnie dzieliły się wrażeniami. Eleganckie damy na spędy KODu czy czarnych parasolek nie chadzają i styku z taką wrażlwością nie mają, bo obejrzenie tego w telewizorze to jednak nie to samo co doświadczenie tego w tramwaju, na żywo. W pewnym momencie siostra zauważyła, że siedząca po drugiej stronie tramwaju wypindrzona lala przysłuchuje się uważnie ich konwersacji i wręcz świdruje je wzrokiem. Po paru przystankach owa lala wstała z zamiarem wysiadania i podchodząc do drzwi wrzasnęła "f... you ! f... you ! " i pokazała im środkowy palec. Cały tramwaj oniemiał, a nasze panie były lekko zszokowane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mapa PIS-PO, 2015, wybory prezydenckie:
http://www.newsweek.pl/g/i.aspx/910/-512/newsweek/635683542763644800.png
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jestem autentycznym synem PZPR-owca niskiego szczebla, choć na kierowniczym stanowisku.
Putin był w KPZR, choć podobno był jakimś odszczepieńcem, jako jedyny nie należał do Komsomołu.
Putin zrobił dla nas niewiele. Stałą pracę dostała jedna osoba na cztery i praktycznie musiała utrzymywać pozostałe. Bywa jeszcze gorzej.
To polska prawica dostała od Putina góry złota. Wiem, że to prawica proamerykańska, ale gdyby Putin chciał, zrobiłby dla nas więcej.
Choć otacza się komunistami (Vaino, Szojgu, Pieskow, Ławrow - cała czołówka), to skupia się na dogadzaniu swojemu coraz bardziej prawicowemu i prozachodniemu społeczeństwu.
Ogólnie polscy komuniści są rozczarowani co do Rosji, wymierają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Grajdołki (240 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry