Widok

Swissmed poród 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2013-t446675,1,130.html

Urodziłam Córę 1 ego marca. Nad wyborem szpitala zastanawialiśmy się kilka miesięcy. Rozważałam poród na klinicznej, ale po informacja o ilości studentek oglądających poród odpuściłam. składaliśmy się z Rodzicami, wiec było łatwiej.

Chodziliśmy na szkołę rodzenia - p. Joasia to właściwa osoba na właściwym miejscu- spokojna, rzeczowa, wymagająca, ale potrafiąca przekazać wiedzę.

czatowaliśmy na Jej dyżury i się udało :. poród 4,5 h od momentu przyjazdu z lekkimi skurczami, udało się bez nacięcia, znieczulenia i oksytocyny. Słuchałam Jej poleceń i akcja szła spokojnie. Za taki przebieg narodzin będziemy zawsze Jej wdzięczni.

Oddział kameralny- 7 osobowy- pierwsze dwie noce z miła koleżanka, trzecia tylko z Córą. Lekarze kulturalni i konkretni. przekazywali co na bieżąco się dzieje, informacje o moim stanie i Dziecka.

Panie salowe miłe, praktycznie niewidoczne i chętne do pomocy.
obiady dobre, lekkie- nie ma problemu , żeby dostać dokładkę wystarczy powiedzieć i bez problemu. Pokoje są jasne, czyste i przestronne.

art. higieniczne dokładane na bieżąco, mleko dla Dziecka dostępne.

Osoby, które tam rodzą to zwyczajne, fajne Kobitki- uśmiechnięte , zrelaksowane, mam nadzieje, ze będziemy miały kontakt na dłużej.

Ważne, by idą do Tego Szpitala nie nastawiać się na wojenkę i walkę o luksusy. komfort jest, ale wszędzie są ludzie, którzy wykonują swoją pracę i też chcą czasem żeby się do nich szczerze uśmiechnąć i normalnie porozmawiać jak im mija dzień, a nie słuchać wymagań i oglądać niepotrzebne fochy. wystarczy okazać zrozumienie, a zostanie się zrozumianym :).
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
asku_85 wyślij mi adres email to wymienimy się zdjęciami pociech albo znajdźmy się na fejsie
majowa mama Leonarda

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wtedy mieli niezle obłożenie :-)
nie, zaraz jak tylko wyszłaś to przyszła następna mama po porodzie SN, też z córeczką i było raźniej
majowa mama Leonarda

No jak przeczytałam Twój opis porodu, plus nick- Mama Leonarda:-) to skojarzyłam.

Jagoda tez super, karmię piersią i mm, tez hitem:-) nasza tez super przybiera, ma 2 mce i tak waży 4.5...ale ona była kruszynka jak się urodziła :-)

Po moim wyjściu byłaś już sama na sali do końca?
Essaru co tam u Ciebie?
majowa mama Leonarda

asku_85 witam Cię serdecznie, jak miło że mnie pamiętasz.
U nas wszystko dobrze, Junior jest zdrowy, rośnie szybko, waży już około 7 kg a jutro będzie miał dopiero 2 miesiące, mały żarłoczek :) Niestety nie karmię piersią, bo nie miałam pokarmu :( karmimy Hippem 1 HA, jesteśmy już po pierwszych sczepieniach.
Przesypia mi noce tzn. idzie spać o 22, wstaje na karmienie około 4:30 i dalej śpi do 9, także i ja się wysypiam, ale niestety w dzień ucina sobie drzemki pół godzinne i nic w domu nie mogę zrobić hehe.
zabieram go wszędzie ze sobą by przyzwyczajał się że ma mobilna mamę :)
a jak córcia się chowa?
Mamo Leonarda, leżalysmy jedna dobę razem w jednej sali:-) jak synuś się chowa? Pozdrawiam
Naszą córkę kąpali codziennie rano pod kranem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oni nie kąpią, ale chusteczkuja:)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Podczas pobytu biorą dziecko około 9-10 na kąpiel. Wtedy też jeszcze ważą dziecko, pobierają krew do badania, szczepią. Dajesz położnej tylko czyste ciuszki i nic więcej. Nie potrzeba żadnych kosmetyków do kąpieli dla dziecka.
A co z mydelkiem/plynem do kąpieli dla dziecka? Maja cos swojego czy kazda mama daje co ma?
I jak ta kąpiel wygląda? W wanience? W sali w ktorej sie jest czy gdzies zabieraja? Bo w wejherowie to pamietam ze dziecko pod kran wkladali ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pieluszek dla dziecka, kremikow ani chusteczek do pupy.
Podkladow dla siebie.
hej:) mam pytanie do dziewczyn które już rodziły w swiss, czego nie trzeba pakować do torby bo jest już na oddziale?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ambrett nie chce Cię zmartwić ale chyba w żadnych szpitalu państwowym lekarze nie patrzą na tokofobię jako na wskazanie do CC :/ wiem że na 100% ani Wejherowo ani Redłowo ani Kliniczna tego nie rozpatruje...nie wiem jak Zaspa...ale też to słabo widzę, bo gdyby tak było to każda wolała by zapłacić kilaset złotych za takie zaświadczenie niż kilka tysięcy za CC na życzenie...
Jeśli chcesz rodzić w Swissmedzie to tam przecież możesz rodzić od 36 tyg :) więc pewnie aż tak mocno się twoje szczęście nie pośpieszy i uda ci się urodzić tak jak chcesz w Swissmedzie :) trzymam kciuki :) i powodzenia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mamo Leonarda, bardzo dziekuje za szczegolowy opis.
Zdecydowanie pokrzepiający na kilkanaście dni przed godziną "0" :-)
Czuję że jestem w dobrych rękach :-) i jestem bardzo spokojna i coraz bardziej podekscytowana.
No i gratuluję majowego Leonarda :-)))
do Essaru:
Długo zastanawialiśmy się z mężem czy chcemy rodzić w Swissmedzie. Po koszmarach moich koleżanek w publicznych szpitalach zdecydowaliśmy się. Miałam 2 razy wywoływany poród, byłam tydzień po terminie. Za pierwszym razem nic chociaż bardzo miło spędziłam czas na oddziale :), za drugim razem też nic tzn cały dzień leżałam i miałam tylko 3 cm rozwarcia niestety Juniorowi zaczęło spadać tętno dlatego dr Szulc szybko podjął decyzję i powiedział, że nie będę Matką Polką :) i zrobił mi cesarkę. Tata Juniora miał możliwość obserwacji całego zabiegu i dzięki temu widziałam jaki był blady :) Junior urodził się zdrowy. Moja sytuacja potwierdza pozytywną opinie o Swissmedzie, gdyż obawiam się, że w publicznym szpitalu zwlekano by z podjęciem decyzji o cesarskim cięciu. Moje koleżanki z przenoszoną ciążą rodziły dzieci np. z niedowładem lewej strony ciała, a ja nie miałam z tym problemów. Jesteś w dobrych rękach. Życzę powodzenia i dużo radości :)
Pozdrawiam dr Mielcarka, który prowadził moją ciąże i dr Szulca, który przeprowadził operację witając naszego syna na świecie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Hej, mógłby mi ktoś wysłać na priv namiary na lekarza, który wystawia zaświadczenia o tokofobii? Niestety dr Turczyński z Medicoveru do takich nie należy :/ Na 80 % będę rodzić w SM poprzes SN z ZZO, ale jeżeli mam trafić przed kwalifikacją do państwówki (jeśli mały się pospieszy) i nie dostać znieczulenia to już wolę CC...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
We wtorek rano, mam być na czczo. Liczę na to, że mała sama się zbierze do tego czasu :-)
Ja to nawet nie wiem co to, szczerze mowiac ;)
Czerwcowa mamo, a kiedy masz miec taka probe?
a jak Wasze doświadczenia z próbą oksytocynową, bo na taką jestem umówiona w 7 dni po terminie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

do góry