Widok

Swissmed poród 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2013-t446675,1,130.html

Urodziłam Córę 1 ego marca. Nad wyborem szpitala zastanawialiśmy się kilka miesięcy. Rozważałam poród na klinicznej, ale po informacja o ilości studentek oglądających poród odpuściłam. składaliśmy się z Rodzicami, wiec było łatwiej.

Chodziliśmy na szkołę rodzenia - p. Joasia to właściwa osoba na właściwym miejscu- spokojna, rzeczowa, wymagająca, ale potrafiąca przekazać wiedzę.

czatowaliśmy na Jej dyżury i się udało :. poród 4,5 h od momentu przyjazdu z lekkimi skurczami, udało się bez nacięcia, znieczulenia i oksytocyny. Słuchałam Jej poleceń i akcja szła spokojnie. Za taki przebieg narodzin będziemy zawsze Jej wdzięczni.

Oddział kameralny- 7 osobowy- pierwsze dwie noce z miła koleżanka, trzecia tylko z Córą. Lekarze kulturalni i konkretni. przekazywali co na bieżąco się dzieje, informacje o moim stanie i Dziecka.

Panie salowe miłe, praktycznie niewidoczne i chętne do pomocy.
obiady dobre, lekkie- nie ma problemu , żeby dostać dokładkę wystarczy powiedzieć i bez problemu. Pokoje są jasne, czyste i przestronne.

art. higieniczne dokładane na bieżąco, mleko dla Dziecka dostępne.

Osoby, które tam rodzą to zwyczajne, fajne Kobitki- uśmiechnięte , zrelaksowane, mam nadzieje, ze będziemy miały kontakt na dłużej.

Ważne, by idą do Tego Szpitala nie nastawiać się na wojenkę i walkę o luksusy. komfort jest, ale wszędzie są ludzie, którzy wykonują swoją pracę i też chcą czasem żeby się do nich szczerze uśmiechnąć i normalnie porozmawiać jak im mija dzień, a nie słuchać wymagań i oglądać niepotrzebne fochy. wystarczy okazać zrozumienie, a zostanie się zrozumianym :).
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Martini, przeraziłaś mnie tą opinią o Chmielewskim. Mi ciążę prowadzi inny lekarz w ramach mojego pakietu, ale do Chmielewskiego chodzę co jakiś czas na USG, bo jest w tym bardzo dobry i np. u mojej koleżanki bardzo wcześnie wykrył, że dziecko ma zespół Downa. Też chcę rodzić w Swissmedzie i raz już krótko z nim na ten temat rozmawiałam. Wtedy jeszcze byłam pewna, że będę chciała rodzić SN, ale on opowiadał też bardzo pozytywnie o cesarkach, że to wcale nie jest takie złe rozwiązanie jak się ciągle kobietom opowiada a to co piszesz jest zupełnym przeciwieństwem tego, co nam mówił. Będę u niego za dwa tygodnie i wypytam jeszcze dokładnie o cesarkę, ale czy mogłabyś szerzej opisać temat? Miałaś z nim bezpośredni kontakt?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie, on jest zawsze w czwartki I co druga niedziele. Nazywa sie Chmielewski I bardzo niechetnie robi cc bo tego nienawidzi. Jest arogancki I jego nieprzyjemne komentarze tylko niepotrzebnie stresuja. Kolezanka miala komplikacje po cc u niego. Ja w ostatniej chwili przelozylam I cial mnie Dr Szulc I jest pieknie. Zreszta ten lekarz sam mi powiedzial ze niedawno u pacjentki pekla macica I straszyl konsekwencjami po cc. Mam nadzieje ze niedlugo w swiss popracuje bo tylko psuje reputacje tego szpitala a skarga na niego juz trafila do izby lekarskiej wiec nie wroze my dlugiej kariery w tym szpitalu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
aa jak nazywa się ten lekarz co źle szyje, za mam cc za 2 tygodnie we wtorek i się zastanawiam czy będzie ten sam lekarz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asku wspolczuje bedziesz miala cc wykonywane przez tego lekarza konowala ktory zle szyje. Masz jeszcze czas lepiej przeloz byle nie czwartek. Jak najdalej od Niego!
nie...za 3 tygodnie :)
Masz cc w ten czwartek?
ode mnie z sali koleżanka miała cc w piątek rano, wyszła w poniedziałek rano. ja sn w sobote wieczorem wyszłam we wtorek.
Dziewczyny, jak rodze w czwartek rano, to wypisuja mnie w sobote czy w niedziele? Dodam, ze cc...rano, czy po poludniu...jak wygladaja wypisy
Rodziłam w styczniu 2014 i miałam robioną na życzenie, już na wstępie zapowiedziałam, że chcę, nie było problemów.
a słyszałyście o przypadku zarażenia gronkowcem?
po porodzie ubieraja Dziecko w szpitalne ciuszki, a pozniej dajesz swoje na przebranie. pieluszki, kremy, chusteczki są dostepne i na bieżąco uzupełniane w szafkach przy przewijaku.
Hejka, mam pytanie do dziewczyn co rodziły albo może któraś z Was się pytała, czy trzeba coś zabrać dla maluszka, chodzi o ubranka, pieluszki, kosmetyki itd.
Hejka Micola, a na kiedy masz termin CC? ja na 20 maja.
no, ja mieszkam dopiero miesiąc, ale zachwycona jestem:)

słuchajcie a jak jeździcie na ktg, to zawsze jest potem rozmowa z lekarzem? oni tam mają tylko ten jeden gabinet do ktg, ten sam co do kwalifikacji?
Hej dziewuszki,,,,byłam w końcu na kwalifikacjach w piątek i mam termin cc za 3 tyg :-)...położna spoko,lekarz też....

Widzę asku_85 że będziemy sąsiadkami bo ja po porodzie będę mieszkała na Wiczlinie:-)))
no asku - chyba, że szybciej CI się akcja zacznie! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no hej,

byłam dzisiaj wreszcie na kwalifikacjach....było fajnie:) rodzinna, miła atmosfera, tylko lekarz taki jakiś dziwny:) termin mam na 29.05 :) czyli 40 tc, ale ja i tak w 39 nie chciałam, bo mam operację synka i chciałam być z nim w szpitalu.
z Gdyni Wiczlina:)
a z jakiej dzielnicy jesteś jeśli można wiedzieć
termin porodu mam dopiero na 31.05 :) ale bardzo wątpię abym wytrzymała do terminu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry