Widok

Swissmed poród 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2013-t446675,1,130.html

Urodziłam Córę 1 ego marca. Nad wyborem szpitala zastanawialiśmy się kilka miesięcy. Rozważałam poród na klinicznej, ale po informacja o ilości studentek oglądających poród odpuściłam. składaliśmy się z Rodzicami, wiec było łatwiej.

Chodziliśmy na szkołę rodzenia - p. Joasia to właściwa osoba na właściwym miejscu- spokojna, rzeczowa, wymagająca, ale potrafiąca przekazać wiedzę.

czatowaliśmy na Jej dyżury i się udało :. poród 4,5 h od momentu przyjazdu z lekkimi skurczami, udało się bez nacięcia, znieczulenia i oksytocyny. Słuchałam Jej poleceń i akcja szła spokojnie. Za taki przebieg narodzin będziemy zawsze Jej wdzięczni.

Oddział kameralny- 7 osobowy- pierwsze dwie noce z miła koleżanka, trzecia tylko z Córą. Lekarze kulturalni i konkretni. przekazywali co na bieżąco się dzieje, informacje o moim stanie i Dziecka.

Panie salowe miłe, praktycznie niewidoczne i chętne do pomocy.
obiady dobre, lekkie- nie ma problemu , żeby dostać dokładkę wystarczy powiedzieć i bez problemu. Pokoje są jasne, czyste i przestronne.

art. higieniczne dokładane na bieżąco, mleko dla Dziecka dostępne.

Osoby, które tam rodzą to zwyczajne, fajne Kobitki- uśmiechnięte , zrelaksowane, mam nadzieje, ze będziemy miały kontakt na dłużej.

Ważne, by idą do Tego Szpitala nie nastawiać się na wojenkę i walkę o luksusy. komfort jest, ale wszędzie są ludzie, którzy wykonują swoją pracę i też chcą czasem żeby się do nich szczerze uśmiechnąć i normalnie porozmawiać jak im mija dzień, a nie słuchać wymagań i oglądać niepotrzebne fochy. wystarczy okazać zrozumienie, a zostanie się zrozumianym :).
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
bardzo pomocne to, co napisalas.
*ja mam kiilka pytan- kiedy wyjeli Ci cewnik? :)
*kiedy mialas prysznic pierwszy po cc?
*czy kapalas sie z opatrunkiem czy kazali Ci zdjac?
*czym mylas rane?
* ja nie chcę karmic piersia- nie mogę i nie chcę- czy polozne beda robily problem ze zrobieniem mleka itp? czy sa w porzadku?
*kiedy dostajesz pierwszy posilek?
*ile nocy tam bylas?
*ja mam sie zjawic 15.04 o 6.30 to kiedy powinnam planowo wyjsc ze szpitala?

z gory dziekuje za odpowiedz:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
miałam planowane cc w ubiegłym tygodniu - to już drugie moje cięcie w swissmedzie, na oddział kazano się stawić o 6.30 rano - wypełnianie dokumentacji, następnie przebranie w jednorazową koszulę, założenie wkłucia w ramię, i przejście na salę operacyjną, tam podłączenie pod wszystkie aparatury zastrzyk w plecy - robi się ciepłow nogach, zakładanie cewnika - jeszcze czułam że coś jest robione ale nic nie bolało, potem czułam jak przemywają brzuch i reszty już nie czułam, moment wyjęcia dziecka -coś pięknego - mąż stoi za szybą wszystko widzi - o ile lekarze mu nie zasłaniają, i może robić zdjęcia, dziecko mi pokazano, zabrano na bok na odśluzowanie i pierwsze zabiegi - po czym podano do buziaka i maluch wyjechał z sali, za chwilę po zszyciu przełożono mnie na inne łóżko i zawieziono do sali - dziecko za chwilę położono na piersi i już można zacząć karmić, zrobiłam błąd że od razu podniosłam oparcie łóżka - znieczulenie zeszło po około 2,5 godz. ale został jego skutek uboczny ból barków i ramion, później się dowiedziałam że za szybko się podniosłam, rana mnie tak nie bolała jak te ramiona, w sumie byłam zdziwiona bo pamiętam że za pierwszym razem rana bolała mnie bardziej cały pierwszy pobyt w szpitalu byłam na jakichś środkach znieczulających, teraz tabletki brałam głównie przez ból ramion i to niezbyt często - wstałam na drugi dzień po kroplówce z paracetamolu - jasne że bolało, rana generalnie boli ale łatwiej mi się wstawało niż przy pierwszym cięciu - generalnie co do personelu nie mam żadnych zastrzeżeń, wszyscy mili uśmiechnięci i bardzo pomocni, co do jedzenia pamiętam że za pierwszym pobytem było lepsze - większe porcje i smaczniejsze, z internetu nie korzystałam, tv jest ale w bardzo ograniczonym zakresie - tylko 3 kanały - ale to są szczegóły, dziecko można na noc oddać pod opiekę z tym że według mnie milej jest widziane by ostatniej nocy próbować się dzieckiem zająć samemu - w końcu nazajutrz wychodzi się do domu - ale to takie moje odczucie, generalnie obiektywnie wszystko na plus - ale jednak szpital to szpital, cięcie to cięcie i ja mam nadzieję że to był już mój ostatni pobyt na porodówce w jakimkolwiek szpitalu, aha lewatywy nikt nie proponował, golić należy miejsce nacięcia - ja mam cięcie nad poprzednim więc będę mieć dwie blizny po dwóch dzieciach - jeśli macie jakieś pytania postaram się odpowiedzieć, pozdrawiam wszystkie dziewczyny czekające na swój poród ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
W środę byłam na drugim ktg i w końcu było trochę luźniej, więc położna spokojnie pokazała nam pomieszczenia. Potwierdzam, to co powyżej - mąż przy cc stoi za drzwiami, nie tuż obok mamy. A że to moja pierwsza ciąża a więc i poród, to jeszcze trochę pomęczyłam pytaniami ;) o zzo, lewatywę, golenie itp itd
szkoda, chciałam zeby zrobil zdjecie jak dziecie moje ledwo z brzuszka wyszło :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wyglada pzez szybke, a jak dziecko juz jest to wchodzi wejsciem obok i jest podczas wazenia i mierzenia dziecka, a mame w tym czasie zszywają.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Alicja, Może tak być :-) ja też będę pytać :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie moze byc, moze stac za drzwiami (moj tak stal), drzwi sa do polowy przeszklone.
czy mąż może być na sali podczas cc?oczywiscie nie ma patrzec na brzuch ale siedziec przy mnie:)
duża dziewczynka :)
ja właśnie w sobotę jade na kolejne ktg i usg. Sama jestem ciekawa jaka waga młodej.
Może spotkamy się na porodowce!:)
będę każdej mamy pytać czy udzielała się na forum trójmiasto:P
Byłam dziś na kwalifikacjach - jeszcze 6 tysięcy. Teraz tylko czekać, aż Maja uzna, że czas przyjść na świat. Pewnie z miesiąc. Na razie rośnie jak na drożdżach. Teraz waży ok 2850g, więc podejrzewają że urodzi sie 3800g :-) klopsik
http://www.swissmed.com.pl/index.php?wyszukiwarka_cennik=tak&usluga=por%C3%B3d

poród 6 tys ;)
Mój lekarz mi dziś powiedział-ale nie wiedział od kiedy dokładnie. Będę na konsultacjach na dniach, także dam znać
czy ktoras z Was ma CC w okolicach 15.04 ?
nie mają terminów wolnych wcześniej. rodzimy 15.04

7 tys? ja sie załapałam na 6 tys...
chetnych maja sporo. bylam dzis z Małą na wizycie - mozna skorzystac z doch dla dziecka i jednej po 6 tyg dla siebie+ szwypo kilku dniach. za kazdym razem jak jestesmy to ktos jest na kwalifikacji.

pieluchy, kremy, podklady maja- rozek, ubranko pierwsze 12 h szpitalne, rano dajesz swoje.
image
chcialam sprawdzic cennik, ale cos ich strona mi nie dziala :(
a od kiedy ta podwyżka ja rodzę w sierpniu także pewnie już drożej będę płacić, podejrzewam że maja tyle chętnych kobiet dlatego zrobili podwyżkę
skąd info ze porod 7 tys?
skad info ze 7 tys?
Pieluchy sa, kosmetyki rowzniez, podklady dla mamy tez, ubranka dla dzeci tez maja, ale lepiej wziac swoje
Nie mialam zaswiadczenia o wskazaniu do cc
Witam, doczekałam 35 tc i wybieram się na konsultacje do swissmed. Dziś się dowiedziałam, że już jest podwyżka do 7tys...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry