Odpowiadasz na:

Re: Sycylijska pasta Margherita C 'anciova - szczerze polecam!

Danie nie jest aż takie drogie - makaron można z powodzeniem zastąpić innym - byle nie najtańszym badziewiem. Parmezan naszym polskim dziugasem, poza tym przecież używa się go tylko trochę i można... rozwiń

Danie nie jest aż takie drogie - makaron można z powodzeniem zastąpić innym - byle nie najtańszym badziewiem. Parmezan naszym polskim dziugasem, poza tym przecież używa się go tylko trochę i można go mrozić (ja parmezan, który dostaję z Włoch owijam w folię aluminiową i dość długo się trzyma - nawet dziugas się sprawdza). W almie też mają przeceny. Można pokombinować i zrobić sobie w domu namiastkę dobrego włoskiego żarcia:-)
Nawet prosseco można w lidlu dobre trafić!
Żal mi tylko takiej drobniutkiej, bardzo cienkiej szyneczki - nie pamiętam jak się nazywa ale powiedziano mi, że nie da rady jej zamrozić albo próżniowo przewieźć, gdyż jest za delikatna.

zobacz wątek
10 lat temu
~emilia

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry