Widok

Syrop na kaszel na noc dla 3 latki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Córa ma okropny kaszel mokry a wizyta u lekarza dopiero jutro. Na noc musze jej cos podac zeby sie nie meczyla. Mam sinecod w kroplach i clemastinum(kiedyś przepisala mi go pediatra dla córy na kaszel na noc ale jest na recepte i nie wiem czy sama podawac), ewentualnie moglabym podjecha do dyzurujacej apteki jesli znacie jakis lepszy syrop zeby uspokoic kaszel w nocy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dwa tygodnie temu moj prawie 4- latek mial ataki mokrego kaszlu. Nic poza tym. Pani Dr kazala dawac Flavamed 3 x po 3 ml, ostatni raz. najpozniej o 20( przy zalozeniu, ze Syn chodzi spac 22:30-23).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nam pomaga Dexapico.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas tylko diphergan (ale to na receptę)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
oba leki możesz podać (sinecod uspokoi troche odruch kaszlu, a klemastyna wysuszy drogi oddechowe). Poza tym nic lepszego bez recepty nie dostaniesz. Ja mam zawsze na taka ewentualnosc w domowej apteczce diphergan i klemastyne wlasnie. Jak juz nic nie pomaga, to daje diphergan+hydroxyzyne+sinecod i pomaga ZAWSZE, ale to tez na recepte. powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co do klemastyny, to jest zwyczajny lek przeciwhistaminowy, wiec tym sie nie stresuj ;) sama kupilam ja wczoraj bez recepty w aptece, wiec zaden "powazny" lek to to nie jest ;)
klemastyna jest bez recepty?????
Kurcze a ja zawsze wyciągam od lekarza recepty na nią :/
Polecam syrop prawoślazowy mój roczniak po jednym dniu brania syropu nie zakaszlał więcej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja polecam dexapico. Co do dipherganu to odradzam może i pomaga ale to lek starej generacji a poza tym kiedyś pielęgniarki w szpitalach podawały go dzieciom żeby były grzeczne w nocy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mojego na kaszel niestety żadne syropki nie pomagają,na noc z reguły zawsze inchalacje z pulmicortu i berodualu przy zmianach oskrzelowych a bez z samego pulmicortu i jak silny kaszel to koniecznie dipfergan na noc.
A sinecod u nas też nie działa.
syrop zawsze skutkujacy ; sok z buraka.pol sloika miodu.cala cytryna.wymieszac.pic po lyzeczce pare razy dziennie.podaje malej przy pierwszym kaszlnieciu i obywa sie czesto nawet bez lekow.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Syrop prawoślaz owy jest na alkoholu więc wątpię że jest dla dzieci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja odkryłam jakiś czas temu syrop Supremin i polecam. Jest bez recepty. Córce pomagało na nocny kaszel, wystarczyła łyżeczka przed snem.
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
u nas działa dexapico

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry