Widok

Syrop na kaszel na noc dla 3 latki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Córa ma okropny kaszel mokry a wizyta u lekarza dopiero jutro. Na noc musze jej cos podac zeby sie nie meczyla. Mam sinecod w kroplach i clemastinum(kiedyś przepisala mi go pediatra dla córy na kaszel na noc ale jest na recepte i nie wiem czy sama podawac), ewentualnie moglabym podjecha do dyzurujacej apteki jesli znacie jakis lepszy syrop zeby uspokoic kaszel w nocy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Syrop prawoślaz owy jest na alkoholu więc wątpię że jest dla dzieci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas działa dexapico
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
syrop zawsze skutkujacy ; sok z buraka.pol sloika miodu.cala cytryna.wymieszac.pic po lyzeczce pare razy dziennie.podaje malej przy pierwszym kaszlnieciu i obywa sie czesto nawet bez lekow.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja odkryłam jakiś czas temu syrop Supremin i polecam. Jest bez recepty. Córce pomagało na nocny kaszel, wystarczyła łyżeczka przed snem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
A sinecod u nas też nie działa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mojego na kaszel niestety żadne syropki nie pomagają,na noc z reguły zawsze inchalacje z pulmicortu i berodualu przy zmianach oskrzelowych a bez z samego pulmicortu i jak silny kaszel to koniecznie dipfergan na noc.
Ja polecam dexapico. Co do dipherganu to odradzam może i pomaga ale to lek starej generacji a poza tym kiedyś pielęgniarki w szpitalach podawały go dzieciom żeby były grzeczne w nocy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam syrop prawoślazowy mój roczniak po jednym dniu brania syropu nie zakaszlał więcej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
klemastyna jest bez recepty?????
Kurcze a ja zawsze wyciągam od lekarza recepty na nią :/
a co do klemastyny, to jest zwyczajny lek przeciwhistaminowy, wiec tym sie nie stresuj ;) sama kupilam ja wczoraj bez recepty w aptece, wiec zaden "powazny" lek to to nie jest ;)
oba leki możesz podać (sinecod uspokoi troche odruch kaszlu, a klemastyna wysuszy drogi oddechowe). Poza tym nic lepszego bez recepty nie dostaniesz. Ja mam zawsze na taka ewentualnosc w domowej apteczce diphergan i klemastyne wlasnie. Jak juz nic nie pomaga, to daje diphergan+hydroxyzyne+sinecod i pomaga ZAWSZE, ale to tez na recepte. powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas tylko diphergan (ale to na receptę)
Nam pomaga Dexapico.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Dwa tygodnie temu moj prawie 4- latek mial ataki mokrego kaszlu. Nic poza tym. Pani Dr kazala dawac Flavamed 3 x po 3 ml, ostatni raz. najpozniej o 20( przy zalozeniu, ze Syn chodzi spac 22:30-23).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry